Cevap: ''zaman tarikat zamanı değil, imanı kurtarmak ve hakikat zamanıdır''neyi barın
Alıntı:
sitare Nickli Üyeden Alıntı
neden tarikat ve cemaatler birbirlerini sevmezler..
bunu bi türlü anlıyamıyorum..bilgilendirirse niz sevinirim.....
Tarikat ve cemaatler birbirlerini severler kardeşim. Sevmeyenler, daha doğrusu sevmiyorum diyen aklı kıtlar, ne yolda olduklarının farkında olmadıklarından, cahilliklerinden, ne yaptıklarını bilmediklerinden öyle davranıyorlar. Takım tutar gibi tarikatçilik ya da cemaatçilik olmaz. Bunu idrak ettiğimiz zaman mesele kalmayacak inşaALLAH
Cevap: ''zaman tarikat zamanı değil, imanı kurtarmak ve hakikat zamanıdır''neyi barın
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim .
‘’Kur'andan ve hadisten sonra en mühim hüccet-i imaniye, Risâle-i Nur'dur.! İmanı kurtarmak ve kuvvetlendirmek ve tahkikî yapmanın en kısa ve en kolay yolu Risale-i Nur'dadır.’’ Üstad Bediüzzaman
selamün aleyküm abilerim sizden bir ricam var bende risalei nur okumak istiyorum bana hangi kitapları önerirsiniz hiç okumadım bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk ederim
Risale-i nur okumaya Sözler risalesinden başlamalı...Şuan piyasadaki değişik yayınevlerinin bastıklarından şahdamar yayınlarının ki osmanlıca bilmeyenler için kolaylıkla okunabilecek şekilde hazırlanmış şekilde...ayrıca aklına takılan veya anlamakta zorluk çektiğin bölümlerde burdan bizlerle irtibata geçersende ilmimin yüreğimin yettiğince sana bu konuda yardımcı olmaya çalışırım...