Cevap: 23Haftanın Ropörtajı (nurgezgini)
...Selâm tüm inanan yüreklerin üzerine olsun inşaAllâh...
...........Gecikmelide olsa G E L D İ M :) ..................
Arabamın rengi tutmuş tipide benimkine çok benziyor marka modeli (seat) olsaydı eğer şaşırtan bir tevafuk olurmuş...Nerde ağırlandığım ve ikramlarınız ''beni misafir ettiğiniz yürek adresinizden ve yürek mutfağınızda hazırlayıp ikram ettiklerinizden'' daha önemli değil...teşekkür ederim...
şimdi gelelim cevaplara ; ben ilkAy ONAY...Aslen Tekirdağlıyım...İstanbulda yaşıyorum..Gümrük Müşteşarlığına bağlı olarak Gümrük Müşavirliği ve İhracat İthalat konusunda bilirkişilik yapıyorum...3 erkek kardeşin ortancasıyım...kardeş sıralamasından da belii ki orta halli bir vatandaşım :)
En çok ve sürekli okuduğum başucu kitaplarım ; Başta Kainatın Ruhu olan Kutsal kitabımız Kur'ân ve Kur'ânın bu asra bakan tefsiri hükmünde gördüğüm Risâle-i Nur Külliyatı ve Hadis kaynağı olarak destekçim Kutüb_i Sitte...Bunların yanında birçok eseri okurum ama bu ilk sıradaki kaynaklarımdan vazgeçmem..Çünkü çeşitli çok kitap okumanın değil doğru kaynakları çokça okumanın daha doğru bir tercih olduğu kanaatindeyim...
Hayatta vazgeçemeyeceğim değerler ve dinamikler ; İmân-imânın ispat yeri İslâm-İlim ve bizlere verilmiş en önemli nimetlerden olan Hayat nimetini istikamet yolunda israf etmeden en verimli şekilde kullanma iradesi ve istikrarı içinde olmak gibi başlıklarda özetliyebilirim...
İlahi ve sahih rüya ve halleri birçok kez yaşamak nasip oldu şükrolsun...Ama yıllar öncesinde ilk gösterilen rüyanın hayatımda yeri çok başka olmuştur ve öyle kalacaktır...Zaman Ramazan olmamasına rağmen Alemlerin Sultanı Efendimiz sav.in itikafta olduğu bir mekana Hz.Ebubekr.,Hz.Ömer.,Hz.Ali (r.a ecmain) nezaretinde götürülmemle ilgiliydi gözbebeğim olan rüyamın özeti...Efendimiz sav. ile dar dairede ilk görüşmemiz ilk gözgöze yüzyüze gelişimizdi...Buraya yazarken dahi tüylerim diken diken oluyor ve o heyecanı halen hissediyorum....
Beni en etkiliyen ve sevdiğim ayetler çok ama ilk 3 sırada ''sabır duâ ve namaz ile Allâh'tan yardım dileyin...Şüphe yoktur ki bunlar (sabır duâ namaz) kalbleri Allâh'tan hakkıyla ve saygıyla ürperenler dışındakilere ağır ve zor gelen görevlendendir (bakara 45) '' Ey imân edenler.! Allâh’ın çizmiş olduğu sınırları aşmayın.,size yasakladıklarını yapmaktan ve bunlara ısrarla devam etmekten sakının ve kulluğun sorumluluk şuurunu kuşanın ki ; hakiki mutluluğa eresiniz…(Al’i İmrân 200) ''Allâh'a karşı sorumluluklarını unutan (bu sebeple de) Allâh'ın kendilerini kendilerine unutturduğu kimselerden olmayın (en'âm 72) ayetleri var...
Beni en etkiliyen ve sevdiğim hadislerden birini yazmam gerekiyorsa bu soruya '' Namaz Nurdur.,Sadaka delildir.,Sabır Işıktır.,İlim farzdır..İlmin kaynağı Kur'ândır.,Kur'ân ya lehinize yada aleyhinize kanıttır..Ey Allâh'ın kulları.! Kur'ândan ayrılmayın çünkü Kur'ân Allâh'ın sofrasıdır..! '' hadis meali ile cevap vereyim...
Kendimi bir cümle içinde ifade etmem gerekiyorsa ;
'' ben Hayatın İnancın ve Zamanın Talebesiyim '' derim...
Ah keşke keşkelerimiz hiç olmasaydı değil mi.???
Geleceğe yönelik plan ve projemin son aşamasını bugünlerde hayata geçirmek üzereyim...ilk aşama belirlediğim bu bölgede kulluk şuuruna ve ahiret hesabına gurbet yaşayan ve günümüzün (kumar içki uyuşturucu gibi) bazı kötü alışkanlıklarının esiri olmuş 50'ye yakın kardeşimizden nasip olan 17 tanesi ile 4 senedir belirli bir yol katettik şükrolsun...şimdi bu küçük toplulukla beraber ve kendi imkanlarımızla bu bölgede bir hizmet ve sohbet yeri açıyoruz...yeri tuttuk..içerde birçok tamir ve tadilat için ustalar girdiler...İmkanlarımız dairesi içinde burayı tamamlayıp nasipse açmak gayreti içindeyiz...Böyle bir yer benim en güzel hayallerimin ilk sırasındaydı...Burada bir başka sorununda cevabı saklı..Açacağımız yerin ismini NUR GEZGİNLERİ koydum...Bu sebeple de kendi nickimi de Nur Gezgini olarak tercih ettim...
Ben ilahi pek dinlemiyorum...Bunu ilk duyanların yüzlerine garip bir ifade takarak yüzüme baktıklarına çok şahid oldum...Namaz kılan ilim sohbetleri veren kendi imkanları ve sebepler dairesi içinde hizmet veren bir kişinin ilahi dinlememesi çok garip karşılanıyor genelde sanki mutlak dinlenmeliymişcesine bir tavır var...ben naat ve şiir tarzını seviyor ve keyif alıyorum...Dursun Ali Erzincanlı.,Umut Mürare dinlediğim kişiler...
Forumda ençok bulunduğum yerlerdense pek bulunmadığım yerleri yazarsam daha kısa olur cevabım ; forumlarda (canlı sohbet vereceğim zamanlar hariç) pek radyoda bulunmam.,oyunlar bilmeceler bulmacalar fıkralar bölümlerinde pek bulunmam...Diğer bölümlerde zamanım el verdiğince bulunmaya oradaki paylaşımları okumaya ve yorum yapmaya çaba sarfederim...
Sorularınıza net ve açıklayıcı cevaplar vermeye çalıştım...Kevser Denizi ailesinin başka soruları varsa nasipse onlarıda cevaplamaya çalışırım...Selam Sevgi Dua ile
çok güzel ve deyerli roportaj oldu abi gölüne sağlık
Hayatın İnancın ve Zamanın Talebesiyim (bende olabilecekmiyim)
(ilahi konudunda neyse tek değilmişim:))
ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİNNN.....DUA İLE
yorumlarınız için teşekkürler
bence bu diğer röpörtahlardan çok daha farklı olmuş yani daha detaylı :D bikaç soru sormak isterim inşallah ...
en çok sevdiğiniz yazar ?
risale-i nurla nasıl tanıştınız buna vesile kim oldu ?
kevserdenizi'yle nasıl tanıştınız tevafukenmi oldu yoksa tavsiye üzerinemi ?
Dursun ali erzincanlının en sevdiğiniz şiiri naatı ?
Hiç ilahi bir ruya görme şerefinde bulundunuzmu ?
Kutsal topraklara gitmek istermisiniz ? veya hiç gittinizmi ?
Alıntı:
NurGezgini Nickli Üyeden Alıntı
Geleceğe yönelik plan ve projemin son aşamasını bugünlerde hayata geçirmek üzereyim...ilk aşama belirlediğim bu bölgede kulluk şuuruna ve ahiret hesabına gurbet yaşayan ve günümüzün (kumar içki uyuşturucu gibi) bazı kötü alışkanlıklarının esiri olmuş 50'ye yakın kardeşimizden nasip olan 17 tanesi ile 4 senedir belirli bir yol katettik şükrolsun...şimdi bu küçük toplulukla beraber ve kendi imkanlarımızla bu bölgede bir hizmet ve sohbet yeri açıyoruz...yeri tuttuk..içerde birçok tamir ve tadilat için ustalar girdiler...İmkanlarımız dairesi içinde burayı tamamlayıp nasipse açmak gayreti içindeyiz...Böyle bir yer benim en güzel hayallerimin ilk sırasındaydı...Burada bir başka sorununda cevabı saklı..Açacağımız yerin ismini NUR GEZGİNLERİ koydum...Bu sebeple de kendi nickimi de Nur Gezgini olarak tercih ettim...
Ne mutlu sizlere :):) bu mutluluğu yaşamak çok güzel bişeydir eminim...
teşekkürler Hayru'n-Nisa...tam sorularını cevaplamanın sonuna gelmiştim ki laptopta elim bir yere dokundu ve sayfa kapandı :( şimdi yeniden sil baştan yazıyorum...
Risâle_i Nur'lar ile tanışmam ufak yaşlara tevafuk ediyor...13lü yaşlardaydım...Risale_i Nur camiasının büyüklerinden olan Merhum Ahmed EKMEKÇİ ağabeylerle ayni apartmanda ayni katta karşılıklı komşu olmamızla başlayan bir süreç bu...Ailenin iki oğlu ile abim ve ben akran yaşlardaydık..Aramızda birkaç yaş vardı..Çok iyi anlaşıyorduk..Hatta ilker abimle Ali Said ağabey üniversiteyi İstanbul Hukukta okuyup mezun oldular...İşte bu ailenin vesile ile ilk adımlarımı attım..Sonrasında yine onların vesilesi ile hem onların evinde hemde başka ortamlarda Hekimoğlu İsmail (Ömer OKÇU) ağabey ile.,Mustafa Sungur Ağabey ile.,Abdullah Yeğin ağabey ile ve Mehmet Fırıncılar ağabey ile tanışmam nasip oldu...Muhterem F.Gülen hocaefendi ile de 1990lı senelerde tanıştım..Dar daire içinde 2 kez İstanbulda 1 kezde İzmir'de 3 kez görüşmem ve sohbetinde bulunmam nasip oldu...Genç yaşımda bu maneviyat büyüklerimizle tanışmamı (17 sene olmuş) benim hayatım için önemli bir fırsat ve nimet olarak değerlendiriyorum....
Sevdiğim 10 yazar veya şair içinde ilk sırayı benim için özel bir yeri olan şuan hayatta olanlardan Hekimoğlu İsmail ağabey alıyor...Tabiiki ahirete göç etmiş olanlardan Merhum Mehmet Akif ERSOY ve Necip Fazıl KISAKÜREK ilk sırada...
İlahi ve sahih rüya görme birçok kez nasip edildi Hamd Sena Şükrolsun...Bana istikamet ve destek veren önemli bir dinamiklerdir bu rüyalar...Birçoğunun gerçekleştiğine ben ve çevrem şahidlik ettik...İlahi ve sahih rüyalar kulun Cenab-ı Hakkın lütfu keremi ile bir nevi seyr-i süluğudur (ruh yürüyüşü ve hicretidir)...Ama bu konudaki ilk gösterilen rüya ilk göz ağrım ve göz bebeğim gibidir..Bu rüyamı ayrıntılarına girmeden röportajın ilk kısmında özetlemiştim...
Her inanan yürek gibi tabiiki kutsal topraklara gitme hasreti ve niyeti içindeyim...Hani bir Topal Karınca hikayesi var ya onun misali ''ulaşamasamda gitmem nasip olmasa da yolunda ölürüm'' diyor ya...nasip inşaAllâh...
Dursun Ali ERZİNCANLI ile tanışmak nasip oldu...Reha'nın (Reha YEPREM'in) sunuculuğunu üstlendiği bir toplantımızda tanıştık..Onun seslendirdiği naat ve şiirlerin hepsi çok hoş ama illaki isim vermem gerekiyorsa ''BEN BÖYLE OLMAMALIYDIM.,İNŞİRAH DUASI.,HZ.ALİ'NİN DUASI.,BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ'NİN DUASI'' olarak isimlendirebilirim...Umut Mürare'den de BEN SENİ GÖRMEDEN SEVDİM şiiri...
Kevser Denizi ile tanışmam bu site haricinde davet edilmiş olduğum ve yöneticilik yaptığım iki sitede de paylaşımlarımın yakın takipçilerinden biri olan (aleyna24) bir bayan kardeşimin daveti ile gerçekleşti...Yolladığı mailinde Buradan bahsetmiş ve adres vermişti...Bende şimdi olmasa da nasipse geleceğim demiştim..Sözümü tuttum ve geldim...O kardeşimiz şuan evlilik hazırlıkları içinde ve nasipse Kasımın ilk haftasında inşaAllâh mutlu bir yuvaya imza atacak...
Sanırım sorularına tatminkar cevaplar verebilmişimdir :)
röportaj değil de kitap okuyor gibiyim:)
yok sitare bu kitabın henüz önsözüydü :)
yoksa sorulara uzun cevaplar verip inşaAllah sıkıcı olmamışımdır...
hakkınızı helal edin...