Cevap: ELEKTİRİK ALMADIM ' ne demek?
Evlilikler elektir almakla veya şarz olmakla veya başka her hangi bir şekilde olmak olmamalı ben ce Herşeyden önce genöler Allah rızası için evlenmeliler dış görünüşe ldanıp mala mülke aldanıp da evlilik kuranların halini görüyor işitiyor veya duyuyoruz ne oluy geçimsizlikler anlaşmazlıklar ve kaçınızlmaz sonuç boşanmalar oluyor geriye kimsesiz çocuklar kalıyor ...
Her şeyden önce Allah c.c rızasını gözetmeli başka bir şey değil ...Paylaştığnız konu güznümüğzün ne yazık ki aşılamayan sorunlarından birisi ... Paylaşımın çok güzel ve tespitleriniz doğru ...
Allah c.c razı olsun inşallah ...Elinize yüreğinize sağlık ...
Allah sizlerin ne mallarınıza ne dış görünüşünüze baka , O ' ancak sizin kalplerinize ve amellerinize bakar ve öyle yargılar ... Hadis-i Şerif
ALLAH razi olsun yuregine saglik cok guzel bir paylasim:)
Alıntı:
turk182m_1 Nickli Üyeden Alıntı
Evlilikler elektir almakla veya şarz olmakla veya başka her hangi bir şekilde olmak olmamalı ben ce Herşeyden önce genöler Allah rızası için evlenmeliler dış görünüşe ldanıp mala mülke aldanıp da evlilik kuranların halini görüyor işitiyor veya duyuyoruz ne oluy geçimsizlikler anlaşmazlıklar ve kaçınızlmaz sonuç boşanmalar oluyor geriye kimsesiz çocuklar kalıyor ...
Her şeyden önce Allah c.c rızasını gözetmeli başka bir şey değil ...Paylaştığnız konu güznümüğzün ne yazık ki aşılamayan sorunlarından birisi ... Paylaşımın çok güzel ve tespitleriniz doğru ...
Allah c.c razı olsun inşallah ...Elinize yüreğinize sağlık ...
Allah sizlerin ne mallarınıza ne dış görünüşünüze baka , O ' ancak sizin kalplerinize ve amellerinize bakar ve öyle yargılar ... Hadis-i Şerif
Sağolun yazdıklarınıza katılıyorum bilmukabele...
yorumunuza sağlık Rabbim sizden de razı olsun inş...
Çok teşekkür ederim...
Alıntı:
HiRaNuR Nickli Üyeden Alıntı
ALLAH razi olsun yuregine saglik cok guzel bir paylasim:)
Sağol canım Rabbim senden de razı olsun inş...Teşekkür ederim :)
Allah razi olsun senden kardeŞİm.
Bu elektriklenmeyi Allah ihsan eder, Allah verir, Allah nasip eder ve Allah yaratır ve Allah gerçekleştirir. Rum Suresi'nde ne diyor Rabbimiz? "Hemcinslerinizden, kendilerine ısınacağınız eşler yaratması ve aranıza merhamet ve sevgi vermesi de O'nun ayetlerindendir.
Allah razı olsun çok beğendim yazı arzunur teşekkür ederim..
bedirhan07 ve incifiliz sağolun teşekkür ederim Rabbim sizlerden de razı olsun inşaAllah.
Ayet meali net ve açık ''Hemcinslerinizden, kendilerine ısınacağınız eşler yaratması ve aranıza merhamet ve sevgi vermesi de O'nun ayetlerindendir''...yazar hem ayeti vermiş hemde elektrik alamadım lafı üzerine çok takılmış...''ısınacağınız eşler'' ifadesi karşınızda nasipse bir ömür geçirip bir yuva kuracağınız karşı cinse karşı hissedilmesi gereken bir duygu bir his bir istek tabiiki olmalı...bunun elektrik alma kelimesi ile ifade edilmiş olması ne ayetin içeriğini zedeler nede bu hakikati gölgeler...Ayrıca bu konular dinimizde imani itikadi konular içinde değerlendirilmez ve tercihin bizzat evlenecek kişiler arasında verilmesini vaaz eder..tabiiki nasipse bir yuva kuracağım bayana karşı yüreğimde farklı bir duygu ve his hissetmeyi yakalamak isteğimi dinim yasaklamıyor ki...Bu özel konuyu ve tercihi zora sokan Yasaklayan veya dar sınırlar içine hapseden zihniyettir...Allâh cc veya Peygamberimiz sav.değildir...
Çok güzel yorumlamışsınız bagırmaa
yorumunuza sağlık Allah(c.c) razı olsun :)
teşekkür ederim...amin ecmain ArzuNur...selam sevgi dua ile kal...