allah razı olsun
Printable View
Güncelleme..
beş vakit namazımı kılıyorum arada sabah namazımı kaçırsamdaağlaa rabbim kabul etsin
NİÇİN NAMAZ KILMALIYIZ. 1_namaz kelime-i şehadetten sonra islam`ın en büyük ve en temel rüknüdür. 2_ namaz,tevhid inancından sonra dinin en önemli esaslarındandır. 3_ namaz,diğer islami farz ve rükünlerin ikizidir. 4_ namaz, ibadetlerin anasıdır. 5_ namaz, allah`ın c.c sarih emridir. 6_ namaz efedimiz`in (sallallahu aleyhi ve sellem ) son vasiyeti ve emridir. 7_ namaz, müslüman kişinin hayatının aynası ve müminin kalbinde dinine verdiği değerin ölçüsüdür. efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem hayatı serapa ibadet olduğu için sadece teberüken bir misal zikredeceğiz. hz aişe validemiz radiyallahu anh anlatıyor. bir gece uyandığımda , allah rasulünü yanımda göremedim. aklıma, diğer hanımlarından birinin yanına gitmiş olabileceği ihtimali geldi. el yordamıyla etrafı yokladım, elim ayağına dokundu. o zaman allah rasulü`nün namaz kılmakta olduğunu anladım. başı secdedeydi kulak verdim, hıçkıra hıçkıra ağlıyor ve şöyle yakarıyordu; allahım senin gazabından senin rızana sığınırım, ikabından affına sığınırım,allahım başka değil senden yine sana sığınırım. zatını sena ettiğin ölçüde,seni sena etmekten aciz olduğumu itiraf ederim. senin komşuluğun, yakınlığın, azizliktir. senin sena ve övülmen, yücedir. senin ordun mağlup edilemez, sen va`detiğin şeyde, va`dinden dönmezsin. senden başka ilah senden başka ma`bud da yoktur. o, namaza bir türlü doyma bilmiyor adeta hiç doyum noktasına varamıyordu. ibni mes`üd radiyallahu anh diyorki bir gün allah rasulü`yle beraber gece namazı kılmaya azmettim. geceyi o`nunla geçirecek ve o`nun yaptığı ibadeti bende yapacaktım. namaza durdu, bende durdum. fakat bir türlü rüküa gitmiyordu. bakara süresini bitirdi şimdi rüküa gider dedim fakat o, devam etti; sonra al-i imran`ı sonrada nisa suresini okudu ve ardından rüküa vardı. namaz esnasında o kadar yoruldumki bir ara aklıma kötü düşünceler geldi. dinleyenler arasından biri sordu; ne düşünmüştün? ibn-i mes`üd r.a namazı bozup o`nu namazıyla baş başa bırakmayı düşünmüştüm. o, ömrünü kullukla geçirmişti. namaz, o`nun en sevdiği gözdesiydi. gece gündüz namaz kıldı ve hep öyle yaşadı. nasıl yaşanırsa öyle ölüneceğini zaten o söylememişmiydi? ve her fani gibi o da ölecekti. ama o, "namaz" demiş yaşamıştı ve namaz deyip hayata veda edecekti. sükütun çığlıkları m. fethullah gülen.
Rabbim bilerek bir vakit namaz kaçıracağıma benim canımı alsın
namazlarımın sünnetınıde kılıyorum farzınıda Rabbım kabul etsın hepınızın namazını
Son iki haftadır Ayağa kalkamadığım için hepsini gözlerimle kılıyorum. İnşallah Allah'ım normali gibi kabul ve uygun görür. Tekrar ayağa kalmayı Çokkkk istiyorum. Allah'ım bana güç ver...
ağlaa
namazla sorunumuz yok çok şükür sadece farzlar kılınsın sünnetler kılınmazsada olur bu söyleyenlere bir alerjim var............
Allah kabul etsin beş vakit kılıyorum nafile namazları da aksatmamaya çalışıyorum
Bütün Namazlarımı Rabbim kılmama müsade ediyor.Dua tecevvüd namazları dahil hepsini kılıyorum Allah kabul etsin. bunda mesleğim imamlığında etkisi olmuyor değil.