Cevap: Bir Dakikada Yapılabilecek Ölümsüz İşler
Alıntı:
1 dakika kocaman 60 saniye ALLAH dese dil kalbe iner devam eder kalp ins
İşte bu...
29/45-"...ve le zikrullâhi ekber..."
Yani ALLAH isminin tekrarı, diğer tüm ibadetlerden daha fazla sevap, iyilik, fayda sağlar. Diğer ibadetler, zaman, mekan,..vs. şartlara bağlıdır. Oysa zikir, 24 saat yapılabilir. "Yapılmalıdır" desek daha doğru olur, çünkü, farzdır.
VAKİT HUSUSUNDA SALİHLERİN HALLERİ
Hasan Basri (ra) şöyle buyurdu: “Ey Ademoğlu! Gündüz senin misafirindir ona güzel davran, eğer ona iyi davranırsan gündüz senin için hamd eder, eğer ona kötü davranırsan seni kötüler.” ( Gündüze iyi davranmak o gün içinde iyi ameller işlemek kötü davranmak ise gün içinde kötü ameller işlemekle olur. Günün hamd etmesi kıyamette şahit olmasıdır.) Aynı şekilde gecede gündüz gibidir.
İbn Mesud (r.a) şöyle buyurmuştur : “Hiçbir amel işlemediğim gün güneş batarken pişman olduğum kadar hiçbir şeye pişman olmadım. Çünkü o gün geçti fakat ben amelimi artıramadım.”
İbn Kayyim (r.a) şöyle der : “Vakti zayii etmek ölümden daha şiddetlidir, çünkü vakti zayii etmek kulu Allah (cc) ‘tan ve ahiret günün den uzaklaştırır. Fakat ölüm ise kulu Dünya’dan ve Dünya ehlinden uzaklaştırır.”
Hasan Basri (r.a) şöyle buyurmaktadır : “ Dünya üç günlüktür, dün yapmış olduğun ameller ile geçti yarına ulaşacağın belli değil, fakat bugün senin içindir, o zaman bu gün için hayırlı ameller işle.”
Alıntı
Allah razı olsun okadar çok iş varki aslında 1 dk içinde yapılabilecek rabbim zamanımızı en iyi şekilde geçirebilmeyi nasip etsin inşalalh cümlemize selam ve dua ile...