Secde izi bulunmayan bir alından kelek bir kavun daha iyidir .Bağış ve cömertlik izi bulunmayan bir elden kepçe daha iyidir.
Abdullah Ensari Hz.
Printable View
Secde izi bulunmayan bir alından kelek bir kavun daha iyidir .Bağış ve cömertlik izi bulunmayan bir elden kepçe daha iyidir.
Abdullah Ensari Hz.
Bir doktora neşterini de iyi kullandığını duyduğumuz veya bildiğimiz doktora, burnumuza koyduğu bayıltma ilacına kadar kendimizi teslim ediyoruz. O beni keser mi, öldürür mü diye düşünmüyoruz da ebediyetin doktoruna nasıl teslim olmuyoruz?
(Necip Fazil Kisakürek)
Ne başını kapat, altını göster; ne altını kapat, üstünü göster. Hepsini kapat, İMANINI göster...
(Necip Fazıl Kısakürek)
" Adama diyosun sakal bırak ; diyo ki hanım istemiyor. Sen desene ki canım istemiyor Hoca Efendi."
Ahmet Mahmut ÜNLÜ
"Ey evlat! Önce nefsine öğüt ver. Onu yola getir sonra başkalarını. Senin henüz ıslaha muhtaç hallerin var. Gözlerin bir adım ötesini görmüyor. Körleri neyinle yola getirmek sevdasındasın."
(Abdulkadir Geylani Hz.)
Gönüller vardır,Su gibi, toprak gibi, gül yaprağı gibi… Öyle gönüller de vardır ki gül yaprağından daha ince. Sohbetini dinlerken kendinizden geçersiniz, bulunduğunuz mekânın dışına kanatlanır, ufuk çizgisini aşar, ukbâya yaklaşırsınız sanki.
Tasavvuf; bir Denize benzer....Denize uzakdan bakmayla olmaz.Denizi uzakdan bakmayla değil..Denizin içinde olmak lazım..Denize yaklaşırsın elini sokarsın deniz oldum sanarsın.Ama birde denizin içine girdiğinde ,işde o zaman o derin büyük ummanda yok olduğunu anlarsın...
Sana Şahdamarından daha da Yakın "ALLAH".. Günahmı dedin; O'ndan uzağa düşmek "GÜNAH"..
~N.F. Kısakürek~
"ALLAH BİR!" demektense Ecel teri dökerken..
"ÖLÜVERSEM"..beklenmedik anda
"ALLAH BİR!" derken..
~N.F.Kısakürek~
Sakın, elinden biri tutmadıkça, yükselmeye heveslenme.Sonra ayağın kayar.Yuvarlanır, düşersin.
Ebu'l Hasan Ali Şazeli (k.s.)
Bu "KASVET" Dünyasında kalmadı Özlediğim..
"NAMAZ" vaktinden başka, ânını Gözlediğim..!
~N.F.Kısakürek~
allah c.c razı olsun emeğine sağlık kardeşim...
''İslamiyeti kurtarmayı bırakın. İslamiyetle kurtulmaya çalışın."
Seyyid Ahmet Arvasi
Burnunun dikine gidenin, önündeki çukuru göremeyip, içine düşmesi gibidir musibet…
Musibet bir ceza değil, uyarıları dikkate almayan insanın, karşılaşmak zorunda kalarak, acısını tüm bedeninde hissedeceği güçlüğün adıdır.
Bazen alabileceğin en büyük intikam; affetmektir. Ve bazen karşındakine verebilecek en güzel cevap gülüp geçmektir !
İnsanlar tuhaftır!..Fena birşey yapmakta olduklarını hissedecek olurlarsa;Mutlaka en evvel vicdanlarını susturacak birşey bulurlar...!
(Halid Ziya Uşaklıgil)
''Ne güzel! Derin bir “âh” ile yâd etmek seni,Her dem düşünmek, her dem hayal etmek seni,Ne güzel! Visâlinle gülmek, firâkinle ağlamak,Yanmaktan usanmamak, yanarken susamak seni''
Ey insan oğlu, eğer namazın senin için bir önemi yoksa artık senin yanında din adına neyin değeri olabilirki! Namaza önem vermeyen bir kimsenin Allah katında hiçbir değeri yoktur.
(Kutü'l Kulüb)
Bir insanı bulunduğu mevkiyle değil, göz koyduğu mevkiyle ölçmelidir.
Leo Tolstoy
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım...
Hazreti Ebû Bekir(r.a.)
Haram kazanılan aş, aşdan sayılmaz.
Hak için akmayan yaş, yaşdan sayılmaz.
Kişi başım var diye övünmesin;
SECDE 'ye varmayan baş, baştan sayılmaz.
Necip Fazıl Kısakürek
Sevdalın şu dağı del dese, koşar, delersin!
İş ALLAH'a geldi mi, gücün yok, sendelersin!
~Necip Fazil Kisakürek~
Birileri arkanızdan konuşuyorsa, Onlardan öndesiniz demektir !
Fazla Ciddiye Almayın Bu Hayatı ! Nasıl Olsa İçinden Canlı Çıkamayacaksınız...
N.F.K.
''...oysa sevmek,en fazla neyi sevdiğini fark etmek demektir ve seven biraz da neyi sevdiğini bilendir.her aşk O'na cıkar sonunda.O'ndan başkasını sevmek imkansız gibidir. seven sevdiğini neden sevdiğini bilse de bu böyledir,bilmese de bu böyledir''
n.bekiroglu
Ne gülümsemek gerçek mutluluktur, Ne de ağlamak en büyük acının ifadesidir... Ne seni seviyorum sözü gerçek sevgidir Ne de söylememek sevmediginin göstergesidir... Hayat ne gideni geri getirir ne de kaybetigin zamanı geri çevirir... Ya yaşaman gerekenleri zamanında yaşayacaksın Yada yaşayamadım diye ağlamayacaksın..
Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
MEVLANA
“Benimdir” diye bildiklerim Senindir.. Beni bende olanlara bende etme “Ben” diye bildiğim de Senin emrindir... Beni bende bırakıp Senden etme Rabbim, yüzümü Sana döndüm Gönlümü de Sana çevir Rabbim, bir Seni bir bildim Sevdalarımı Sende bitir..
-Senai Demirci-
http://files.myopera.com/Vurqunum/bl...nzerineuf4.jpg
RABBİM;
Yusuf'un hüsnüne çizik atmadan,
Züleyha'nın hüznüne leke katmadan,
Yakub'un sabrına hayret edip hasret çekerek,
Başladığımı bitirmeyi nasip eyle ...
emeklerinize sağlık kardeşlerim .
cezakallahu hayran...
Çalışan kötülük düşünemez.. Çalışmayan da Kötülükten kurtulamaz...
~Hz.ALi(r.a.)~
Sizce ağlamak için gözyaşımı gerek?
Bazen dertlilerde ağlar ama gülerek!...
NFK
Gönül kulağıma gelse bir sâda
Ey kulum gel eyle haccını eyle edâ
Etsem malı mülkü canımı feda
Geçip mâsivadan vuslata ersem
Nurunla mest olup feyzinle doysam
Tecelli-i Zatı ruhumda duysam
İlahi aşkınla tutuşup yansam
Deryayı rahmetinle ruhen yıkansam
Dünyada kendimi cennette sansam
Diyerek Lebbeyk, Allahümme Lebbeyk
Lebbeyke la şerike leke Lebbeyk
"Zavallı! Kaderle çekişme! Onu kırmaya uğraşma.Azap sana iner razı oluncaya kadar başından kalkmaz."
Seyyid Abdulkadir Geylani Hz.
Dünya ile âhiret, iki ailesi olan insana benzer... Adam birini razı ettikçe diğerini kızdırmış olur...
Hz. Ebubekir (r.a)
Bu güzel sözler topluluğuna bende anlamlı bir Hadisi Şerif ile cevap vermek istedim. Emeeğine saglık kardeşim.
"Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır."
(Müslim)
DJ-Reyhani başta olmak üzere tüm güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar..Emeklerinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Necip Fazıl'a Ne var, ne yok? diye sorarlar. Cevap şöyle: Kağıt:Yok! ,Fikir:Yok! ,Bilgi: Yok!, Sanat:Yok! ,Gaye: Yok! ,Hamle: Yok! ,Okuyucu: Yok!, Münekkid: Yok!
Camekanlarda çeşit çeşit mecmua Var! ,Allah Var! ,Kitap Var! ,Tarih:Var!
,An ane Var!, Mahkeme Var!, Aile Var! ,Mektep Var! ,Ruh Var!
Ahlak Yok! ...
"Birisi seni kötülese sen onu affet,nefsi kahret. İşleri Allah’a bırak, kalbini deniz et. Elinde ne mevcut varsa ona kanaat et."
(Şeyh Mustafa İsmet Garibullah Hz.)