ALLAH (c.c) İçin Ateşe Atılmak Vardır Lakin Ateşe Atılmadan Önce, Kendinde İbrahimlik Olup Olmadığını Araştır ..!
Printable View
ALLAH (c.c) İçin Ateşe Atılmak Vardır Lakin Ateşe Atılmadan Önce, Kendinde İbrahimlik Olup Olmadığını Araştır ..!
küçük bir söz yakarsa içini....Dost bildiklerin Anlamazsa seni...Boşver Dökme içini...Al Eline Tesbihi..Koy Anlını secdeyeO'ndan Başkası Anlamaz Seni..
Benim Hayatımın Gecesinde şu Güneş Gibi Yirmi Tane Güneş Doğsada,Karanlık Gecemi Aydınlatmaya Çalışsa,Sen Gelmedikçe Seher Olmaz
(MEVLANA)
ALLAH (c.c) Razı olsun. güzel paylaşımlar için,
emeğinize sağlık, elleriniz dert görmesin inşallah.
Arayan sen ol, bulan sen; tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen !
Kula vefası olmayanın Hakk’a vefası olmaz ! ..
Allah bir kulu severse,sevdiğine gönderir,terbiye ettirir, azametine yakışacak edeb öğrettirir. Sonra onu sever.Sana müjdeler olsun. Seni bir mürşide gönderdiyse haberin olsun, seni seviyor.
ŞAH-I NAKŞİBEND HZ.
Gökler ağlıyor biz ağlamışız çok mu? Bize yobaz diyorlar haberin yok mu? desinLer desinler Allah İçin Yobaz Olmuşuz Çok mu.
NFK
Üzülme davanın sahibi HAKTIR.. HAK OLan Davada Zafer Muhakkaktır. . . !
N.F.K
Geçmişin keşkeleri… Geleceğin endişeleri ile oyalanma… Ders al yoluna devam et ....
Yalandan Leyla'lar türetmişler Mevla'ya gidecek diye yollar.Bir güzel yüze aldanan riyakarın ateşten başka menzilimi olur.
Kalpleri dinler sağır, Klavuzluk eder kör. Dindara çağdışı der, Çağı bilmez profesör ! ...
Zaman, iki uçlu bir bıçak gibidir. Kitap ve Sünnet’in rûhâniyeti içinde değerlendirilirse cennete vuslat vesîlesidir. Diğer taraftan nefsine râm olanlar için, sanki akıp giden bir sel gibidir ki, bu selin içinde sürüklenen âvâre bir kütük olmamak îcâb eder.
Gönül ile aklı koydum kafese, biri "ümit" diyor,biri "kes" Gitmek istiyorum çok uzaklara, biri "aman..." diyor, biri "es"
ALLAH (c.c) Razı olsun abi.
Bir Gül Goncan Yoksa Eğer ; Bülbüllüğün Kaç Kuruş Eder !..
Nasıl Emsal Olursan Çocuğuna ; Seni Öyle Temsil Eder Etrafındaki Topluma ..
Az söz erin yüküdür,çok söz hayvan yüküdür..Bilene bu söz yeter,sende cevher var ise..
( YUNUS EMRE )
Büyük randevu... Bilsem nerede, saat kaçta? Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?
(N.F.K.)
"Gül dediğin nedir senin üç beş diken biraz yaprak, ömür var ya ömür, çok sevdiğin , üç beş nefes sonra toprak"
İMAN için AMİN diyen bir yüreğin, NAMAZ için ZAMAN ayıran bir kalbin ve EBEDEN sürebilecek bir EDEBİN varsa Ne Mutlu Sana..
"Şu rahmete bakın ki, insanlar bütün azalarıyla günah işlerken, sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor."
Aziz Mahmud Hüdai (k.s)
Yaşamak pahalı diyorlar.. Yaşadığımız bunca ucuz şey arasında! İnsan kalbi kırmak: bedava! İhanet: bedava! Yalan: bedava!
Yalnızım diye üzülmüyorum .. Çünkü biliyorum . Yalnız insanın ihanet edeni de olmaz ...
Necip Fazıl Kısakürek
''Biz kimseye küsmeyelim, kırılmayalım. Kırık kasede hiç su durur mu? Kırık bir kalpte ALLAH (c.c) durmaz.''
(YUNUS EMRE HZ.)
...
BAŞÖRTÜSÜ ; kadının saçını bir kumaş parçasıyla sarıp sarmalamasımıdır?
BAŞÖRTÜSÜ ; ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,örtünün HAYSİYETE ,haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,vakar şeref ve izzetin TESLİMİYETE ,teslimiyetin KULLUĞA ,kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir..
Suskunum sustum. Bitkinim bittim. KerbeLa kaDar hüzünLü, Taif kaDar mahcub, MeDine kaDar hasret DoLu, Mekke kaDar üzgünüm şimDi…
http://img119.imageshack.us/img119/2141/zipitcs5.gif
Ellerin dert görmesin, emeğine sağlık.
Kur'an la Hadis'le baş edemediğin kimseye verilecek cevap, cevap vermemektir.
(Sad-i Şirazi)
Tövbe kapısı açık dediysek,yeni günaha koşamanmı gerek? ister bilerek ister bilmeyerek,birde kul hakkı var unutmamak gerek..
NFK
Gençliğine doyamadan gitti, derler
Doymak mümkün mü ki, doyup da gitsin ...
Doymak burada değil
Burası acıkmanın yeri..
N.F.K
Kapımıza Gelen Her Kim ki Nefsini Şeytandan ve Firavundan Aşağı Bilmezse Bizden Bişey Alamaz..
Şah-ı Nakşibend Hz.(k.s)
Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı.
Pascal
"DÜNYA" menfaati bir leşe benzer... Ona "TALİP" olan.. Köpeklerle dalaşmaya "HAZIR" olmalıdır.
~Hz.Ali(r.a.)~
Aşağılık insanlarla yakınlaşmaktan kaçın, onlar ki yapmacık sevgilerini gösterip içlerinde kötülüğü saklarlar. Onları hoşnut tuttuğun sürece sana sevgi duyarlar, verili olmaktan geri kalırsan sana zehirlerini akıtırlar.
Hz. Ali (r.a)
emeğine sağlık reyhani Abi Allah c.c. razı olsun
Allah CC razı olsun konuyu açandanda devam ettirenlerdende
ALLAH c.c razı olsun.
Hür insan tamahla kul olur; kul da kanaat etmekle azad olur.
(Şems-i Tebrizi)
Adam mısın: ebediyen cihanda hürsün gez;
Yular takıp seni bir kimsecik sürükleyemez.
Adam değil misin, oğlum, gönüllüsün semere
...
Küfür savurma boyun eğdiğin semercilere.
Mehmet Akif Ersoy