''Bir bavul dolusu cümle var defterimde...
Yara bandı tutmayacak kadar derin tümcelerim..
Sen yollarına 29 harfle acı döşeyen birine, "yara"değilde, "YÂR" diyebilir misin....!? ''
~ Sunay Akın ~
Printable View
''Bir bavul dolusu cümle var defterimde...
Yara bandı tutmayacak kadar derin tümcelerim..
Sen yollarına 29 harfle acı döşeyen birine, "yara"değilde, "YÂR" diyebilir misin....!? ''
~ Sunay Akın ~
Bir kul Kur'an-i Kerimi hatmederse , Melekler onun iki gozunun arasini operler.
Bişr-i Hafi (k.s.)
”Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar Güneş yalnız da olsa etrafa ışık saçar Unutma, doğruların kaderidir yalnızlık Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar.”
Arkadaşlar güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Allah(c.c) razı olsun...
Çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyiniz ki, ileride kuzu gibi güdülmesinler. (Şeyh Sadi Sirazi)
"Siz hiçbir sarrafın bağırdığını duydunuz mu? Kıymetli malı olanlar bağırmaz. Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. İnsan bağırırken düşünemez. Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir. Popçular, folkçular boğazlarını patlatana kadar bağırıp duruyor. Ama..! Dede Efendi’yi okuyanlar bağırmıyor.İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur."
Padişah-ı alem olmak bir kuru kavga imiş,
Bir Veli ye bende olmak hepsinden âla imiş.
(Yavuz Sultan Selim Han)
Açık kalpli, mert düşman, içinden pazarlıklı dosttan iyidir.
Hz Ali (r.a)
Gün geçtikçe ikiyüzlüleri sever oldum; Çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar gördüm.
[Mehmet Akif Ersoy]
Müslüman teslimiyet ile yıldızlaşır ve dudağını kedersizlik tebessümü süsler.Allah'a bağlan ve kederden kurtul.
[Muhammed İkbal]
“İlim, en hayırlı mirastır. Edep, en hayırlı sanattır. Takvâ, en hayırlı azıktır. İbâdet, en hayırlı sermayedir. Sâlih amel, en hayırlı rehberdir. Güzel ahlâk, en hayırlı yakın dosttur. Hilim, en hayırlı yardımcıdır. Kanaat, en hayırlı zenginliktir. Ölümü tefekkür, en hayırlı uslandırıcıdır.”
[H.z.Ali(K.V)]
Sevilmek istiyorsan insan ol ! Ha bu arada insanlık bedava rahat ol...
İnsanla münasebetin ateşle münasebetin gibi olsun. Çok uzaklaşma donarsın çok yaklaşma yanarsın..
Güzel ve özlü sözleriniz için hepinize ayrı ayrı tşk ederim Allah(c.c) razı olsun...
Bu dünya bir kuyu, havasız çömlek; DARALIYORUM!
Kelime, manayı boğan gömlek; PARALIYORUM!
Allah ismi varken lûgat ne demek! ; KARALIYORUM !
Kapımı, buyursun diye o melek ; ARALIYORUM!
{{N.F.K}}
Gördüğüm Kadardır Verdiğim Değer..! Herkes Kendi Değerini , Kendi Belirler..!
Emeğinize sağlık teşekkürler...
Altın ateşle tecrübe edildiği gibi, salih kullarda sıkıntı ve imtihanlarla denenirler.
Hz.Ali
Bırakmıyorum ki , gönülde düşünce olasın ,
İstemiyorum ki , gözlerde değersiz kalasın ;
Seni canımda saklıyorum ; gözümde gönlümde değil !
Tâki son nefesime kadar bana yar olasın ! ..
( Şems-i Tebrizi )
"Tevbe ederim, ameli salih işlerim" dersen, ölüm daha evvel gelebilir. Pişman olur, kalırsın. Yarın tevbe etmeyi bugün tevbe etmekten kolay zannediyorsun, yanılıyorsun...
(İmam-ı Gazali Hz.)
emeğine sağlık abicim Allah c.c. razı olsun
Allah razı osun reyhani kardeşim
"Bir mürşid terbiyesine girmekten maksat; hakiki imana ulaşıp, ilâhî emir ve hükümleri muhabbetle uygulamaktır."
" İmam-ı Rabbani ''
emeğine sağlık abi Allah c.c razı olsun
Yırtılan Yusuf'un gömleğiydi...edebi değil !... Bir güzel yüzünden Yusuf Rabbini kırıcı değil... O'nun giydiği sabır gömleğiydi, bir bezparçası değil !
Her ağızda her telde fanilik dırıltısı
"Sonunda" tek bir şarkı.. tabutun gıcırtısı...
~Necip Fazıl Kısakürek~
Allah’a ancak çağrısına teslim olmakla yakınlaşılır. Düşünmek ve hayal etmekle değil.
(İmam-ı Rabbani Hz.)
Aslında farkındayım hayatımdaki sahte varlıkların, istesem bir anda temizlemesini de bilirim... Ama bunca sahteliğin benim samimiyetime ihtiyacı var...
Güven" çok ince bir çizgidir. Onu kalınlaştırarak kırılmasını engelleyen tek şey, "iki taraflı" olmasıdır...!!
DeDen biLe sönDüremeDi isLamın nurunu ..sen mi sönDüreceksin ebu cehiLin torunu ! ! !
Gölgeler duvarlara , elim yanıma düştü , Secdelerdeymiş ALLAH , Bulmak alnıma düştü..
Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker! Unutma! Kazanmak koca bir ömür ister, kaybetmeye ise anlık gaflet yeter...!
Yüzü Güzele 40 Günde Doyulur Huyu Güzele 40 Yılda Doyulmaz..!
Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün...
(İmam-ı Gazali)
İman, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. öyle ise, insanın vazife-i asliyesi iman ve duadır.
Risale-Nur
gıybet odur ki, gıybet edilen adam hazır olsaydı ve işitseydi, kerahet edip darılacaktı. eğer doğru dese, zaten gıybettir. eğer yalan dese, hem gıybet, hem iftiradır; iki katlı çirkin bir günahtır.
Risale-Nur