"MASRAFTA İKTİSAT, GEÇİMİN YARISIDIR." [Taberânî]
Printable View
"MASRAFTA İKTİSAT, GEÇİMİN YARISIDIR." [Taberânî]
DoĞru yolda gİden kaplumbaĞa yanliŞ yolda gİden yariŞ atini geÇer..
En Yüce İlim Haddini Bilmektir !
Olmayınca İnsanda Haya ile Edep,
Neylesin Onu Medrese ile Mektep,
Okusa Alim Olsa,
Sonuçta Yine Merkep Yine Merkep.
Dar görüşlü insanlar, ağzı dar şişelere benzerler, ikisi de içindekileri boşaltınca çok gürültü yaparlar..
İnsanlar hile ve üçkağıtçılıkta o kadar ustalaşmışlar ki şeytanın bu konudaki şöhreti unutulup gitmiş..
(Nabi)
Resul-i Ekrem (sav) Efendimiz ''Demir paslandığı gibi şu kalpler de paslanır'' buyurdu Ashab-ı Kiram (ra) ''Cilası nedir,Ya Resulallah?'' diye sordularResul-i Ekrem (sav):''Kuran okumak ve ölümü hatırlamaktır'' buyurdu
bir gül kadar ömrün olsa acep günah işlermiydin,bir kelebek olsan acep nefsin dinlermiydin,yağmur tanesi kadarsın denizlere özenirsin,bir nefeslik canın var kendini poyraz snırsın,ömrünü boşa geçirme bak kabirde çok ağlarsın arama kendine makam peygamberine uy işte EN BÜYÜK İNSAN ODUR
Bayezid-i Bistami Hazretlerine bir adam gelip sordu:''Efendi! Ben Bayezid-i Bistami Hazretlerini arıyorum, nerede bulabilirim!'' O da şu ibretli cevabı verdi:''Ben kırk küsur senedir arıyorum, fakat henüz bulamadım!''
“Asıl yetimler anadan, babadan değil; ilim ve ahlâktan yoksun olanlardır.”
Hz. Ali (r.a.)
Dünya Uyuyanın Rüyası gibidir Hz. Muhammed (S.a.v)
Şu anda hiç bir şey mümkün değil.
Şu anda her şeyden ayrı, her şeyden uzak
ve her şeyden mahrumum ben.
Şu anda sadece yalnızlık ve hüzün.
Sen benim gökyüzümdün, denizim, toprağımdın,
Şimdi bir hatıra olamazsın belirsiz, uzak
Biliyorsun bazı şeyler vardır elimizde olmayan
İşte öyle imkansız birşey seni unutmak.
"Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur."
“İlâhi! Kabul Senden, red Senden. İlâhî, şifâ Senden, dert Senden.
İlâhî! Her şeyi gülzâr ettinse ânı ittim. İlâhî! Elime her ne sundunsa ânı tuttum.
İlâhî! Gönlüm oduna her ne yaktınsa, ol tüter. İlâhî! Vücudum bağına her ne diktinse ol biter.
İlâhî! Dil verdin, zikrinden ayırma; gönül verdin fikrinden çevirme. İman verdin, daim eyle; ihsan verdin, kaim eyle.”
Bir güne bir iyilik yetmez. Rabbim hayrı ve iyiliği seller, sebiller gibi akıtsın…
Sinan Paşa’nın duâsı
İnsanlar savaşa savaş açmadıkları sürece hiçbir şey savaşları ortadan kaldırmayacaktır.
(EİNSTAİN).
Başına gelen eziyetler artıyor değil mi?
Buğdayı başak olsun diye
toprağa attılar.
Değirmende un olsun diye ezdiler.
Ekmek oldu.Dişleri ile
ezdiler.Ezil ki can olasın.Can veresin.
MESNEVİ
Zannetme ki herşey bitti sevdiğim;
Birgün yeşerecek şu sararmış yapraklar.
Ve bundan sonra kim severse dünyada;
Seni ve beni hatırlayacaklar
Hayatı komedi sayanlar son espriyi iyi düşünsünler!!!
Sen benim gökyüzümdün, denizim, toprağımdın,
Şimdi bir hatıra olamazsın belirsiz, uzak
Biliyorsun bazı şeyler vardır elimizde olmayan
İşte öyle imkansız birşey seni unutmak.
niceleri yar der gönlü binada, niceleri yar der gönlü zinada, nicesinin gönlü beyüşşirada, bu yar kimdir bilemedim ne çare... O'nun rızasıyla sevemedim, biçareyim...ne çare....
'' Yâr adıyla başlayayım sözüme,
Gülsüz bağda bülbül ötmez kurbanım
Sözü önce söyleyeyim özüme,
Yoksa kalpten kalbe gitmez kurbanım... ''
beni aşkın yağmur olup yağdığı,zamanın aşka kurulduğu,aşkın zekat olark verildiği coğrafyalara götürsün istiyordum.Ayinini tamamladıktan sonra bitkin düşen bir aşk dervişi olmak istiyordum..
Sana adanmayan nice sözler savurdu dudaklarım havaya. Çürüyen dilim gün geçtikçe ağırlaşıyor ağzımda. Dilimle ettiklerimin kefareti olsun diye sesimi dilsizlere infak ettim. İşte sana suskunluğumla geldim Rabbim. Ardımda bıraktım senden gayri ne varsa. Yüreğimi yanıma alıp geldim. Bana seni sevmeyi öğret Rabbim!!
bazı yıkılışlar daha parlak kalkışların teşvikçisir....
william shakespeare
"Söyleyecek sözü olmayan yüksek sesle konuşur."
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos..._7388278_s.jpg
Hoştur bana senden gelen,
Ya gonca gül, yahut diken
Ya hayattır yahut kefen,
Nârın da hoş, nurun da hoş,
Kahrın da hoş, lütfun da hoş.
Gelse celalinden cefa
Yahut cemalinden vefa
İkisi de cana safa
Nârın da hoş, nurun da hoş,
Kahrın da hoş lütfun da hoş...
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos...0_566930_s.jpg
Akıllı kimse hayrı ve şerri bilen değil; hayrı gördüğünde ona tabi olan, şerri gördüğünde ondan kaçınan kimsedir. (Bişr-i Hafi)..
Başkasında görüp hoşlanmadığın ayıbın kendinde olduğunu görmemekten büyük ayıp olamaz.
(Hz ömer.r.a)
size yol gösterilebilir fakat yalnız yürümekk zorundasınız..
Gözlerine bakarken umurumda değil mevsimler Gülüşün hep deniz kenarı bana Sen bir adım attığında göreceksin Elinde balonlarla bekleyen o beden benim Aldığım en derin nefessin sen Dudaklarının dudaklarımdaki işgali hala yüreğimde Nefes alıyorum ama hala bulamadım seni 'BEN SANA YANARKEN ŞİMDİ SEN KİMBİLİR NEREDE ÜŞÜYORSUN"
Ey kul, etme dünya nazı, kıl namazını. Sonra kılarız diyenin, dün kıldık namazını.
İman sözle değil, gereğine uymakla olur..
Hz ömer(r.a)
Yakınında yardıma muhtac biri varsa onu ganimet bil. Senin kurtuluşuna sebep olabilir.
Affetmenin ne olduğunu yalnız cesurlar bilir, korkaklaırın tabiatında af diye birşey yoktur...
Hüzün dalgası çarptıysa bir insanın yüreğine ya Mevlasını özlemiştir ya da Mevlası onu… Mevlayı özleyen gönül ya hüznü bekler ya da hüzündedir.
Bela, gam ve keder Mevlanın sevdiklerine gösterdiği kamçıdır.
Vurdukça kendine çeker.
İmam Rabbani
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos..._2770537_s.jpg
küçük düşsen de,kendini yerden büyük kaldır ...
Derman ararsan derde mevlayı zikret her yerde.. Sarıl bir hak dostuna, kurumuş yaprak gibi ezse'de ses çıkarma sakin ol toprak gibi. ( Mahmud USTAOSMANOĞLU)...
Osmanlı Evladıyız, Müslüman Türk milletiyiz, aşkımız, sevdamız Hz Muhammed (s.a.v)'i asrın beynine kazımaktır.İslamiyet hayatımız, vatan sevdamız, Kur'an ölçümüz Büyük Türkiye gayemiz.Yeni Osmanlılarız, genç müslümanlarız.Yolumuz İslamsız,Kur'ansız olamaz.Yurdumun sathı yeniden dinleyecek o fethin muştularını.Tefrikaya karşıyız, ümmetiz, aynı yaralı sevdanın aşıklarıyız.Çok söze hacet yok aynı cenneti arzulamaktayız.
Bizim dâvamız beşerî değil ki ümîdimiz kırılgan olsun.
Bizim derdimiz muhataplarımıza “bunlar melek gibi insanlar” dedirtmek değildir, onu dedirtecek kıvama erebilmektir.Biz O'nu bulma yolundayız. Bize göreyi bulduk, O'na göreyi bulmalıyız..( M.Fetullah GÜLEN)...