Sen; gözyaşımın zevkini nereden bileceksin!!!
(Mevlana)
Printable View
Sen; gözyaşımın zevkini nereden bileceksin!!!
(Mevlana)
Gönlünde Allah sevgisi arttı mı, şüphe yok ki Allah seni seviyor.
(Hz. Mevlana)
Anladımki susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi. Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar. Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor. Anladımki susan her şey derin ve heybetli..
(Hz. Mevlana)
Vefa nedir, bilir misin? Vefâ arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefâ; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefâ; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.
(Hz. Mevlana)
Nice kişiler surette kaldı, özü göremedi. Göz aslında bir yağdır; gönülle birleşirse nur olur. Sen gözü gönülle destekle de nuru gör, sureti aş.
(HZ. MEVLANA)
İnsaf et, aşk güzel bir iştir! Onun bozulması, güzelliğini kaybetmesi, (insanlardaki) tabiatın kötü niyetli oluşundandır. Sen, kendi şehvetine ve arzularına aşk adını takmışsın; Halbuki şehvetten kurtulup aşka ulaşabilmek için yol çok uzundur.
Mevlana(k.s.)
Dostlar! Ben gidiyorum işte, elveda. Sadr-ı Cihan'a, kendisine tabi olunan emire gidiyorum. Her an O'nun derdiyle yanıyorum. Artık ne olursa olsun gidiyorum, maksadım sadece O.
(Hz. Mevlana)
Velilerin sözleri, ab-ı hayatla dolu, saf, dupduru bir ırmak gibidir. Fırsat elde iken ondan kana kana iç de gönlünde manevi çiçekler, güller açılsın.
(Hz. Mevlana)
"Dünyada bekâ, halkta vefa yoktur"
Mevlana
Sizi harekete geçirmeyen imanın, sizi sırattan geçirmesine imkan yoktur.
(Hz.Mevlana)