Biz O'nu bulma yolundayız. Bize göreyi bulduk, O'na göreyi bulmalıyız.
M.F.GÜLEN
Printable View
Biz O'nu bulma yolundayız. Bize göreyi bulduk, O'na göreyi bulmalıyız.
M.F.GÜLEN
Seni severdim hem uyanık hem uykumda.seni severdim ve sana rağmen.yine severdim daracık ip boynumda.sen aşkı anlamaz bilmez.ben akmayan gözyaşımda seni severdim.sen gizli korkak savaşçı.aşkı kime sarmış hain.ben her savaş meydanında seni severdim!!!...
Her istediğini söyleyen, istemediğini işitir.
Kötülüğün muzaffer olabilmesi için biricik şart, iyi insanların hiç bir şey yapmamasıdır.(Edmund Burke)
Resulullah (s.a.v.)buyuruyor ki: "Dua ettiğiniz zaman kabul olunacağına inanarak Allah 'a dua edin. Bilmiş olunuz ki gafil kalp ile yapılan duaları Allah kabul etmez."
(Tirmizi)
Kafi bize en yüce dost beni bırakmaz dostum dediğin vakitte bırakırsa seni dostun bilki vardır arkanda EN VEFALI DOSTUN
Hepsi birbirinden güzel ve anlamlı sözler. Emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Ey aşkın binbir başlı vav hali Ey sonsuz kavram Gaflet vaktinde Gel gönlümün üstüne Usta bir hattatım ben Aşkı çizerim mekânlara Aşk sığmaz ki bu ummana Vav olur gözlerimiz Bürünürüz canlara Bir seyyah gibi Gelip göçen, göçüp giden Bu mekândan mekân’a Demem o ki Tarifini yapamam ben imkâna Bir hattatım Zamana vav çizmekteyim Hilalin dolunaya Dolunayın hilale dönüştüğü zamana..
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos..._3987168_n.jpg
Kulak ol,dil konuşsun (Mesneviden)
''Bir akşam güneşi gibi bu fani dünyayı terk eden insan, bitmeyen bir sabah güneşi gibi, ebediyyet ufuklarında doğar.''
Muhammed İkbal
Yola çıkınca her sabah Bulutlara selâm ver Taşlara, kuşlara Atlara, otlara İnsanlara selâm ver. Sonra çıkarıp cebinden aynanı Bir selam da kendine ver. Hatırın kalmasın el gün yanında Bu dünyada sen de varsın! Üleştir dostluğunu varlığa, Bir kısmı seni de sarsın
İyiliğin bir sebebi varsa o iyilik değildir;sonuçları, yani ödülü varsa yine iyilik değildir. Bundan ötürü iyilik, sebep ve sonuç zincirinin dışındadır. (Tolstoy)...
Hıfz-ı Kur’an nice kıymet katıyor can ve dile…
Oku hâfız!
Seni en namlı melekler dinler,
Yüce Rabbim de:
«Kulum, söyle, ne istersin?» der…
Lutfeder, öyle yüceltir ki semâdan ileri,
İki dünyâya bedeldir bu nasîbin değeri…
Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam .Hele hak namına ölsem haksızlığa tapamam.
(Mehmet Akif Ersoy)
"Kimseye muhtaç olmamak ve ana-baba, çoluk-çocuğunu da muhtaç etmemek için işe gidenin her adımı ibadettir.."
(HADİS-İ ŞERİF)
Herkes su bes seyle mesgul olurken,
Sizde diger $u Be$ seyle mesgul olun :
1- Herkes çok amellerle mesgul olurken,
siz de en güzel amelle mesgul olun.
2- Herkes nafilelerle mesgul olurken,
siz de Farzlarla mesgul olun.
3- Herkes baskalarinda kusur ararken,
siz de kendi kusurlarinizla ugrasin.
4- Herkes dünyayi imar etmeye çalisirken,
siz de ahiretinizi imara çalisin.
5- Herkes yaratilmislarin takdirini ararken,
siz de Yaratanin rizasini aramaya çalisin.
T.G/535
"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."(HADİS-İ ŞERİF)
Şimdi seher vakti. Sıyrıl gafletin gecesinden. Sehere aç gözlerini. Rabbine aç kalbini. Uyan. Uyan ve an seni hiç unutmayan Rabbini. Herkes unutsabile seni unutmayan Rabbini herkesin O'nu unuttuğu anda an! Kalk! Kalkve miracına eşlik et En Sevgilinin [asm].
Şimdi sabah! Şimdi sabah namazı vakti...
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos..._7520151_s.jpg
Birinizin elbisesi eskidiği gibi, göğsündeki imanı da eskir.
Öyle ise, Allah'tan(c.c), kalbinizdeki imanın yenilenmesini isteyin
[Taberânî]
Hakikât yolu, aranmakla bulunmaz.
Ama Bulanlar ancak arayanlardır.
Beyazıd-ı Bestâmi
Elif, Lam, Mim…
Günahkar titrek ellerim,
‘Elif Elif ‘ diye diye senden seni isterim,
Madem ki sana varmak, dikenli yollar geçmek,
Vuslatımın kanıtı olsun; kevser suyundan içmek..!
"Sormaz ki bilsin sorsa bilirdi, bilmez ki sorsun bilse sorardı." Hacı Sadi
emin olduğum birşey varki hiçbirşeyden emın degılım..
Madem Allah Var Ve Rahmeti Herşeyi Kuşatmış Ve Herşey O'nun Tasarrufunda. O'halde Mü'minin Dünyasında Keder, Üzüntü, Karanlık, Ümitsizlik Olmaz, Olamaz, Olmamalı...!
Yaslı bir kışa rehin düşse de günler, kalbindeki tomurcuğu bahara büyüt; o tomurcuk düşlerinin yağmuruyla ıslansın. Çünkü her insan bir limandır başucunda tekneler; çünkü herkesin hüznü kocaman, aşkları dalgın…"
En iyi nasihat; iyi örnek olmaktır. (Malcolm X)
"Hazineyi , muhafaza için bilinmeyen viranelere gömerler. Defineyi malum yerlere koymazlar. İşte bu yüzden ferahlık da , zahmetin altındadır.'' Mevlana Celaleddin-i Rumi
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın
ALLAH`ım Sen BizLeri Kötü ALışkanLıkLardan Uzak Tut (AMİN)
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos..._6290275_s.jpg
Unutma hayat bu, böyle geçer
Önünde ölüm, önünde mezar, önünde mahşer…
Umutlanma hep yaşayacağım diye
Hayat da bir gün böyle biter
Nefsine karşı çık: “yeter” de
Artık yeter
Şimdiye kadar senin;
Bundan böyle benim sözüm geçer
Cüneyt TURHAN
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır” Sizden biriniz kendine isabet eden zararlardan dolayı sakın ölümü temenni etmesin. Eğer mutlaka temenni etmek zorunda kalırsa şöyle desin: Allah’ım, yaşamak benim için hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat. Ölmek hayırlı olduğu zaman’da beni öldür.”
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. (HZ.MUHAMMED (s.a.v))
Ölmek felaket değildir.Asıl felaket öldükten sonra başa gelecekleri bilmemektir.(İmam-ı Rabbani)
İki Şey Ruhumuzu Karartır; Konuşacakken Susmak, Susacakken Konuşmak
-Sadi Sirazi...
Kahkaha Şeytandan,Tebessüm Rahmandandır..!
Senden önce öylesine nefes almış bu beden. Meğer seni beklemişim ben ömür boyu hiç bilmeden...
“Kararmış bir kalbin üç alâmeti vardır:
1- Kişinin günahlardan ürperti duymaması.
2-İtaat ve ibâdetlerin gönle lezzet vermemesi.
3- Nasîhatlerin tesir etmemesi
Ebû Türâb en-Nahşebî
Altın ne oluyor,Can ne oluyor,İnci Mercan da nedir???Bir sevgiye,bir sevgiliye feda edilmedikten sonra ??Mevlana Hz.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek. Siz hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?...