Cevap: Mevlana'dan Özlü Sözler
Oysa bütün mahlukat sabrın ipliğiyle bağlıdır birbirine.. Dünya sabırla döner cunku güneşin de ayın da zamana ihtiyacı vardır.. Sabırlı ol! Büyük sırlara ermek için sabır denizinde yüzmeyi öğrenmen lazım Çünkü sırlar, sabır denizinin dibinde saklıdır...
(Hz. Mevlana)
Ben yokken çok güzel sözler eklemişsiniz... bagırmaabagırmaabagırmaa
Hepinize ayrı ayrı çok tşk ederim... Emeklerinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
"Helva kime nasipse o yer; parmakları uzun olan değil!"
Mevlana
"Adımımı nereye atacaksam bakar da öyle atarım; işte bu yüzden yanlıştan da kurtulurum, düşmekten de."
Mevlana
Allah(c.c) razı olsun, teşekkür ederim...
Ey isteyen., ey Aşık..! Sana bu isteği vereni düşün; eseri yaratanı gör..!
Neden yaratana değil de, O'nun yarattığı eserlere gönül veriyorsun.?
0, hep sana bakıp durmakda..!Halbuki senin gözün sağda solda..!
0 sana, dilsiz dudaksız söz söylemede; sense,kulağını dünya masalına vermişsin...
HZ MEVLANA
Alıntı:
DJ-Reyhani Nickli Üyeden Alıntı
Ey isteyen., ey Aşık..! Sana bu isteği vereni düşün; eseri yaratanı gör..!
Neden yaratana değil de, O'nun yarattığı eserlere gönül veriyorsun.?
0, hep sana bakıp durmakda..!Halbuki senin gözün sağda solda..!
0 sana, dilsiz dudaksız söz söylemede; sense,kulağını dünya masalına vermişsin...
HZ MEVLANA
Yine çok güzel bir söz. Emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun...
Vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına; ne mazeretin duası, ne ilacın şifası deva gelir... (Hz. Mevlana)
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.
(Hz. Mevlana)
‘Dertli adamın tereddütle dolu, dumanlarla dolu bir gönül evi vardır. Derdini dinlersen o eve bir pencere açmış olursun.’
(Mevlana)