Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardesim.
Selam ve dua ile...
Printable View
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardesim.
Selam ve dua ile...
Aşk, kimseye niyazı ve ihtiyacı olmayan Allah'ın vasıflarındandır. Ondan başkasına aşık olmak, geçici bir hevestir. Çünkü mecazi aşk, altınlarla bezenmiş bir güzelliktir. Görünüşü nurdur, fakat içi dumandır. Nur gitti de dumanı meydana çıktı mı mecazi aşk, derhal soğur; donar kalır.
Hz. Mevlana k.s.
Tuhaf şey, bütün varlıklar Allah’ı yitirmişler, O'nu hiç aramıyor ve onun için de bir istekte bulunmuyorlar.
Hz. Mevlana
Zaman halktaki bu birbirine hiddetle söz söylemeyi, kırıp geçirmeyi, şu gürültüyü patırtıyı kısa keser. Ölüm kurdu, bu sürüyü birbirine katar, parçalar gider. Herkesin başında bir gurur, bir ululuk vardır. Fakat ecelin sillesi, günü gelince her kafaya iner.
Mevlana
Ey aşk,yüceliğinden göklere bile sığmıyorsun.Böyle olduğu halde nasıl oldu da gizlice şu gönlüme sığdın sen?
Hz.Mevlana
Acı Suda Tatlı Suda Berraktır. Sakın Görünüşe Aldanma.. Görünüşte Herkes İnsandır Ama Gerçek İnsan Hal EhLi Olandır!
Hz.Mevlana
Anladım ki gönül çuvalımda ki, kelimeler sana yetmez, Oysa gönlüm güzel olmazsa bahçemde bir ''GÜL'' dahi bitmez.. Ey Sevgili, Senin " AŞk'ın" daim olsun, Benim yaram olsa da fark etmez!
Hz Mevlana
Emeklerine sağlık Enfes paylaşımlar abi. Devamını bekleriz...
Söz, söz söylemeyi bilen, sözün kudretini anlayan kişinin yanında büyüktür.
Söz çok değerli bir şeydir. Çünkü söz, gökten inmiştir.
Eğer iyi bir söz söylemezsen, bin söz söylesen onlar söz sayılmaz.
Fakat iyi ve yerinde söz söylersen, bir tek sözün binlerce söz kadar değeri vardır.
...
Söz perdesini kaldırsan da, söz ortaya çıksa, görünse, o zaman görür ve anlarsın ki, söz, Allah'ın san'atıdır.
Hz. Mevlana
Ben sağ olduğum müddetçe Kur'an'ın bendesiyim
Ben, Seçilmiş Muhammed'in yolunun toprağıyım
Eğer birisi benden bundan başka söz naklederse
Ben ondan da bizarım, naklettiği sözlerden de bizarım.
Hz Mevlana
Ey hırsının zebunu olan kişi! O kara kömürü parlak bir ateş gibi gösteren şey senin hırsından başkası değil. Zira hırs taşı elmas gösterir. Yanan ateş güzelliğiyle gözünü alır ama sen o renge değil yaptığı işe bak. Ateşe yaklaşırsan yüzünü ise toza bulamış olursun. Ne sönmeyen ateş var ne geçmeyen heves. Ama ateşten geriye kömür, hevesten geriye de utanç ve yüz karalığı kalır. O halde dikkat...
Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi
Soruyorlar bana
gecelere kastın ne, neden hiç uyumazsın ?...
Şaşarım seven insan nasıl uyur!..
Aşka her türlü uyku haramdır.Zinhar haramdır!...
Hz Mevlana
Altın aramıyorum, altın olmaya yeteneği olan bakır nerede?
Hz. Mevlana Celaleddin Rumi.
Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler.
Hz. Mevlana Celaleddin Rumi
Bir kötülükte bulundun mu,sakın emin olma,rahat dolaşma.Çünkü ekilen bir tohumdur o...Allah üstünü örter ve büyütür o tohumu ve pişman olacak mı,diyerek bekler...
(MEVLANA)
Sen ki hayrı şerri bilmezsin. Önce kendini sına, sonra da başkalarını. Kendini sınadığında zaten başkalarını sınamaktan vazgeçersin...!
HZ.MEVLANA
Sen kendini biliyorsan, kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma, gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır..!
Hz. MEVLANA.
Soruyorlar bana
gecelere kastın ne, neden hiç uyumazsın ?...
Şaşarım seven insan nasıl uyur!..
Aşka her türlü uyku haramdır.Zinhar haramdır!...
Allah cc ebeden razı olsun
Hak yolunda giden erenlere, ayak olmayan baş, eksik olsun,
o gönül ki candan o sevdaya dalıp gark olmaz, yok olsun.
Dediler ki;
...
“Aşıkta, ma'şukun arasına bir kıl bile sığmaz.”
Bu sebepledir ki, ben bir kıl kesildiğim halde oraya sığamadım."
Mevlâna Celaleddin-i Rûmî
Emeğine sağlık Allah razı olsun kardeşim...
Dünyanın lütfetmesi ve yaltaklanması, hoş bir lokmadır, ama az ye, çünkü ateşten bir lokmadır!
Mevlana
Unutma Sır gibi seversen eğer muradın gerçekleşir.
Çünkü tohum toprağa gizlenirse yeşerir.
Hz Mevlana
“Sensiz düşünemiyorum, sensiz yapamıyorum; başkası ile de yaşama imkânım yok. Aşka dair ne söylesem içi yanmayanlar, âşık olmayanlar anlamazlar ki”
Hz Mevlana
“Ey can! Sevgili’nin belâsından kaçma! Belâlara uğramaz ve ıstırap çekmezsen pişmezsin, ham kalırsın.”
Hz. Mevlana
Sevgilim tekmil cihandan gizlidir. Duygudan, her türlü zandan gizlidir. Aşikâr gönlümdedir bir ay gibi, Can ve tendir, ten ve candan gizlidir. Ben miyim ben, sen misin sen, ben mi sen? Ben miyim, sen sensin elbet, sen de ben. Ey hatemli yâr, seninle bir hoşum, Sen mi bensin, ben mi sen, geç şüpheden..
Hz.Mevlana..
Mumundur karanlık veren sana. Anlatırdım bunu ama, gönlünün beli kırılıverir. Gönül şişesini kırarsan artık, yaşamak fayda vermez.
Hz.Mevlana
Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasini serdi mi, o sofrada her turlu yemek bulunur. Herkes orada gidasini bulur.
Hz.Mevlana
Dertli adamın kararsızlıklarla, dumanlarla dolu bir evi vardır.
Derdini dinlersen o eve bir pencere açmış olursun..
Hz.Mevlana
Aşkı meydandadır da maşuku gizli. Zahiri sevgili de, cihanda o gizli maşukun bir imtihanından ibaret...Bunu bırak, surette olan aşklar mutlaka surete ve güzel kadına değildir...İster bu cihanın aşkı olsun ister o cihanın aşkı . Hakikî maşukta suret yoktur....Hakikaten surete âşıksan sevgili ölünce onu niye terk ediyorsun?
Hz.Mevlana
Eşlerin birbirine benzemesi gerekir. Ayakkabı ve mestin çiftlerine bir bak!
Hz.Mevlana
Sen zayıfları yardımcısız, kimsesiz sanma; yerde bir zayıf aman dilerse, gökyüzü askerleri birbirlerine karışırlar.
Hz.Mevlana
İnsaf et, saman çöpü bile rüzgar esmedikçe hareket etmez ise koskoca dünya bir güç olmadan kendi kendine nasıl hareket eder..
(Mevlana)
''Ey gönül!Ne tuhaf değilmi,bir ömür,şah damaraından daha yakın bir sevgiliyi aramakla geçiyor..."
Hz.Mevlana
"Ey insan! Haddini bil. Ticaret ehli değilsen dükkan açma. Hal ehli değilsen ağzını açma. Büyüklerin olduğu mecliste ahkam kesme. Körler çarşısında ayna satma. Ehil olamıyorsan bari edepli ol.. "
(Hz. Mevlana)
Bildiklerini anlat, ama aklı vermeye kalkma, anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez. herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır. cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir...
Hz.Mevlana
Ana veya baba surat asmasa, çocuk tehlikelerden korunur mu? Rabb 'ın sana bela verdi ise seni tehlikeden çekip almak içindir. Kızacak mısın O'na?!..
Mevlana
Ey Aşk..!Seni senelerce yaban ellerde,Hoyrat dillerde aradım..
Oysa Bendeymişsin bilememişim, Oyalanmışım Kalakalmışım..
Ey AŞK..! Al Beni Makamına...!"
-Mevlana-
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardeşim.
Selam ve dua ile...
AŞK:Bilmektir Ey Sevgili...!Bir Tek Yâr'ı Bilmek,Onu Candan Daha ''AZIZ'' Bilmektir...Ondan Gayrı Bildiklerinin Hiçbirşey Olduğunu,Dünyanın Onunla Mana Bulduğunu Bilmektir...Onun Selamı ile Gelen ''BELA'' Olsada ''EYVALLAH'' Diyebilmektir...
(Hz Mevlana)