Ey Rabbim! Hükmedip cehennemine atarsan, Rab Sen’sin, hakkındır. Lütfedip Rahmetine sararsan, Rahman Sen’sin şanındır...Ve bu son demde, yüzsüzüm ama yine de kapına geldim… Güçsüzüm, ateşin sinede affına geldim…
Printable View
Ey Rabbim! Hükmedip cehennemine atarsan, Rab Sen’sin, hakkındır. Lütfedip Rahmetine sararsan, Rahman Sen’sin şanındır...Ve bu son demde, yüzsüzüm ama yine de kapına geldim… Güçsüzüm, ateşin sinede affına geldim…
Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.
Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.
amin . emegine saglık ablacım allah razı olsun .
"Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle "
Amin
Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah'ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.(Hadis)
ALLAH'IM...
Doğduğum gün verdiğin o tertemiz kalbi, aynı temizlikte emanet etmeyi nasip eyle..
Kirlerden pak eyle bu kalbimi, parçalamaya meyl eden faniliklerden uzak eyle!
Senin verdiğin gönül de, Sen'in ile geleyim Ya İlahi..
Yalan tutsaklıklara esir etme bedenimi,
Üzerimde yalan ve yalnış hiç bir sevdanın izini bırakma,
Gönlüme her gireni, bana Seni getirdiği için seveyim,
Sana gelebilmek için sevileyim!
Gözeten Sensin her halimi.. Sen koru benliğimi..
Sana emanet ettim yüreğimi.. her halimi!
Dünya kuyusunda Yusuf(AS)'ın teslimiyetini ihsan eyle bu bedene,
Yakup(AS)'ın, Yusuf(AS)'a hasreti gözyaşı oldu ömrüne, gözlerinden etti hasreti..
Sabır ile duâsı ile kavuşturdun hem Yusuf'una hem gören gözlerine..
Senin için akan gözyaşına talibim Ya İlahi..
Öyle yanayım ki..
Yüreğimi aşkına kurban eyle!
Gözümün yaşı ile sabredenler gibi kavuşmak nasip eyle!
Sana kavuşmanın adı ise ölüm.. ölümü sevdir bana,
Soğuk deymesin şu dilime, en sıcak kelime olsun.. vuslatın adı..
Öyle yanayım ki.. Ya İlahi..
Ölümü özleyen bir beden de ben olayım!
Ölümlerin en güzeline talibim,
Faniliğe rağbet ettirme,
Ömrüme ömür bereketi ver ki.. Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına..
Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle..
Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle,
Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle..
Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi..
Senin için yaşayıp.. Senin için öleyim..
Öyle bir iman ver ki Ya İlahi.. Yalnızca senin için yanayım..
Sana gelmek için sevileyim.
Amin
Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.
Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.
Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah'ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.(Hadis
Faniliğe rağbet ettirme,
Ömrüme ömür bereketi ver ki.. Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına..
Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle..
Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle,
Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle..
Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi..
Senin için yaşayıp.. Senin için öleyim..
Öyle bir iman ver ki Ya İlahi.. Yalnızca senin için yanayım..
Sana gelmek için sevileyim.
Amin
Allahım, bana kendi katından hidâyet ihsân eyle, kendi fazlu kereminden bana ihsân eyle, rahmetini bana akıt ve bereketlerinden bana inzâl eyle
Bir tevekkül istiyorum Rabbim; sana giden yollarımı açan, yüreğime bir fetih, hasretlerime bir vuslat… Fazlından bir tevekkül istiyorum ey Rabbim beni sana bağlayan, yalnız sana, sadece sana
Ey bu yerlerin hâkimi! Senin bahtına düştüm. Sana dehalet ediyorum ve Sana hizmetkârım ve Senin rızanı istiyorum ve Seni arıyorum." Allah'ım, bizi saadet, selâmet, Kur'ân ve iman ehlinden eyle.
Âmin.
ALLAHIM (c.c.)! Senden sana ait olanı istiyorum. ALLAHIM(c.c.)! Senin hoşuna gitmeyecek işleri yapmaktan sana sığınıyorum. ALLAHIM(c.c.)! Özün özünü, temizin temizini, senin vereceğin şerefi istiyorum. ALLAHIM (c.c.)! Seni unutanların unutmasına yol açan meşguliyeti verme bana! ALLAHIM(c.c.)! Senden rızana uygun olanı istiyoru...m. ALLAHIM (c.c.)! Beni; seni, sadece seni sevdiği için anan, ibadetiyle hiçbir menfaat ummayan kullarından eyle! ALLAHIM(c.c.)! Kalbimi senden gelen bir sevinçle doldur, dilimi senin zikrinle arıt, azalarımı senin iyi bulduğun, hoşnut olduğun işlerde çalıştır. ALLAHIM(c.c.)! Kalbimde senin hatırandan gayrı tüm iz, hatıra, zikir ve intibaları yok et! ALLAHIM(CC)Pişman olacagımız şeyleri yapmaktan sen muhafaza eyle ALLAHIM (CC) Efendimiz her ne istediyse bizde istiyoruz ihsan eyle Her nelerden sana sıgındıysa bizde sıgınıyoruz sen muhafaza eyle bizleri efendimize komşu eyle
AMİN
Allahım! Önceden yaptıklarımı, sonraya bıraktıklarımı, içimde gizlediklerimi, açığa vurduklarımı, aşırı davranışlarımı ve hakkımda benden daha iyi bildiklerini, ne olur benim için bağışla ...Amin...
Allah'ın İsm-i celîli sayesinde ne semâda, ne de yeryüzünde hiç bir şey zarar veremez. O her şeyi işiten, her şeyi hakkıyle bilendir. Yalnız O'na sığınır yalnız O'ndan yardım dileriz.
'Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni günahlardan koru; itaatine muvaffak kıl; (sana doğru) güzel bir dönüşü bana nasip eyle; tövbeyle beni temizle; özel korumanla beni destekle; sağlıkla işlerimi düzene koy; mağfiretinin tadını bana tattır; beni affının özgürü, rahmetinin azatlısı kıl;
amin
Amin...
Allah (c.c) razı olsun.
Ah! Şu hallerimi bilenim.. Herşeye rağmen yüzünü benden çevirmeyenim.. Her halimi güzel eyle!.
Allâh’ım, Sana sonsuz hamd ü senâlar; Habîbin Efendimiz Muhammed Mustafa -sallallâhu aleyhi ve sellem-’e O’nun âl ve ashâbına gönülden salât ve selâmlar…
Allâh’ım, kusurlarımı ört, beni korktuklarımdan emin eyle. Allâh’ım, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, üstümden ve altımdan gelecek tüm kötülüklerden sana sığınırım. Allâh’ım, dinimi düzelt, evimi genişlet, bana verdiğin rızkı bereketli kıl.
Allâh’ım, nefsime takva ver. Onu temizle, nefsi en iyi temizleyen Sen’sin, nefsimin velîsi ve Mevlâsı Sen’sin.
Allâh’ım, âhiret gününde yüz akıyla sağ tarafımızdan kitabımızı almayı, şehitlerin makamına ermeyi ve Peygamberlere arkadaş olmayı nasib eyle.
Amin…
Öyle bir gözyasi ver ki Yâ Rabbî;
Aklansin.. Ölümün kara düsleri,
Korkulari, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlasi
Cehennemler söndürsün...
Cennetler berâti inci damlalar,
Secdelerde seller gibi çaglasin.
Etrafimda hasre kadar melekler,
Sevinçlerle aglasin...
Eritsin.. Buzlarini gafletin,
Gönül ufuklari, nûra bürünsün.
Açilsin da cehlin kara perdesi,
Gerçek görünsün...
Müjdeler dökülsün, Ars-i Âlâ'dan,
Hidâyet selleri, sineme dolsun.
Her damlasi Mahser Günü
Sâhidim olsun...
Esmâ'ndaki 'Doksandokuz' askina,
Semâlardan gufranini indirsin.
Hesap günü, titresirken Mîzan'da,
Hicâbimi dindirsin...
Firdevs Göklerinden, nûr sagnaklari,
Dehset günü, Sirât üzre saçilsin.
Sekiz yerden, sekiz cennet kapisi
Bir lâhzada açilsin...
Öyle bir gözyasi ver ki Yâ Rabbî
Aritsin.. Su nankör nefsi hevâdan,
Bütün zerrelerim, Kur'ân'la dolsun.
Ve Mahser günü, su tövbekâr bedenim,
salihlerle hasrolsun...
amiinn..amiinn..
Allah’ım!
Bizlere verdiğin emanetlerin hakkını liyakatle eda
etmeyi ve yaratandan dolayı Yaratılanlara hizmet eden “vakıf insan”lardan olabilmeyi nasib eyle!..
ÂMİN
Amin.Amin.Amin.Bu güzel dualar için Allah hepinizden razı olsun inşaallah.
Ey Rabbim! Bizlere seni hatırlatan haller, seni anlatan diller, sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle.
~amin~
Allahım ! YaLnız Sana İbadet Etme ve YaLnız Senden Yardım İsteme Kuvvetini Benden Esirgeme..."
AMİN
Kaldıramayacağım yük,Taşıyamayacağım dert Çekemeyeceğim çile, Gidemeyeceğim bir yol Aşamayacağım engel, Yaşayamayacağım can Sevemeyeceğim yaren, Veremeyeceğim cevap Yiyemeyeceğim lokma, Konuşamayacağım söz Duyamayacağım ses, Gidemeyeceğim mekan ... Giremeyeceğim gönül, Kavuşamayacağım aşk
Verme bana ey Yarabbim ...
ALLAHIM!!
Acizlikten, Fakirlikten, Cimrilikten, Korkaklıktan, Tembellikten, Hillekar dosttan, Faydasız ilimden, Kabir azabından, Ağlamayan gözden, Sıkıntı ve hüzünden, Ürpmeyen kalpden, Her türlü hastalıktan, Hayatın fitnelerinden, Borç altında kalmaktan, Kabul olmayan duadan, Doymak bilmeyen nefisden, İhtiyarlayıp ele avuca düşmekten, Zalim olmaktan ve zulme uğramaktan, İsyan ettiren fakirlikten ve azdıran zenginlikten, Gecmişe kederlenmekten ve geleceğe kaygılanmaktan, SANA SIĞINIRIM. AMİN.....
Sen günahları bol bol bağışlayan Gafûr'sun, ben ise bir günahkârım. • Sen sonsuz azamet ve büyüklük sahibi Azîm'sin, ben ise küçük ve değersiz bir hakîrim.
Sen gerçek kudret ve kuvvet sahibi Kavî'sin, ben ise sınırsız acz içinde bir zaifim. • Sen bağış ve ihsanı veren Mu'tîsin, ben ise lûtuf ve ikramına muhtaç bir dilenciyim.
Sen her türlü zarar ve korkudan uzak Emîn'sin, ben ise maddî ve mânevî korkular içinde biriyim. • Sen cömertlik sahibi Cevâd'sın, ben ise Senin cömertliğine muhtaç bir miskinim.
Alan değil, veren ellerin;
Affedici olduğu için affedilenlerin;
Hak ile doğan,
Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin
Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların
Safına katılmayı bize nasip eyle.
AMİN.
Ya Vehhab!
Yokluğa sırf yok olduğu için varlık bahşedersin.
Nankörlerin bile rızkını kesmez inkar edenlere bile nefes verirsin.
Varlığın senin lütfundur senin ihsanındır.
Aciz varlığıma lütfunu ihsanını daim eyle...
...amin...
emeğinize sağlık.
Cehlimden dolayı gayet cesurum Rabbim; beni bana bırakma, n'olur...Her nefeste vardır binbir kusurumRabbim; beni bana bırakma n'olur...Yolcuyu incittim, yolu incittimÇiçeği kopardım, dalı incittim.Arıyı, peteği, balı incittim.
Rabbim; beni bana bırakma n'olur...
Sözlerimin hesap günü derci var Gözlerimin gördüğüne borcu var.Bayrağımın dikilecek burcu varRabbim; beni bana bırakma n'olur...Putlar yaptım gölgesinde vuruldum Çağladım bulandım, durdum-duruldum.Yolum yokuş, yüküm ağır yoruldum Rabbim; beni bana bırakma n'olur...
Ne zaman geçtimse karşı şeride .Nedamet, gözyaşı kaldı geride Muînim ol; "Haydi kulum, yürü" de .Rabbim; beni bana bırakma n'olur...Affet yine şirazeden çıktım ben .Sen bilirsin, kaç gönülü yıktım ben...
Ben benden usandım, benden bıktım ben
Rabbim; beni bana bırakma n'olur...
Rabbim Affeder Misin
Şanı büyük Rabbim affeder misin beni?
Tutamadığım binlerce söz dimağımda...
Kaç kez açıldıysa avuçlarım semaya
Boş çevirmeyen Rabbim, affeder misin?
...Biliyorum,yalan dünyanın karanlığında
secdeye değmediği kadar değidi alnım soğuk duvarlara
Duaları fısıldamadığı kadar fısıldadı yalanları dudaklarım
kandım,kandırdım affeder misin?
Şanı büyük Rabbim affeder misin beni?
Yoluna akmayan her gözyaşı bir zehir vücudumda,
Feryat figan tövbelerim kapında
Kulun mahçup Rabbim , affeder misin?
Biliyorum ,sıkıntıya düşmeden gelmedim huzuruna
kelamında gezmediği kadar gezdi gözlerim
abuk subuk satırlarda
Çağrın yükselirken minarelerden arşa
Kukla oldum sallandım,affeder misin?
Bağışlaması Bol Rabbim Affeder misin?
Hem dünyada, hem ahiretde mutluluğa dair ne varsa istiyorum...
Yalnız Senden istiyorum EY RABBİM ne olur nasip et... Amin!!!
Kaldıramayacağım yük,Taşıyamayacağım dert Çekemeyeceğim çile, Gidemeyeceğim bir yol Aşamayacağım engel, Yaşayamayacağım can Sevemeyeceğim yaren, Veremeyeceğim cevap Yiyemeyeceğim lokma, Konuşamayacağım söz Duyamayacağım ses, Gidemeyeceğim mekan ... Giremeyeceğim gönül, Kavuşamayacağım aşk
Verme bana ey Yarabbim ...
amin ....amin ......amin......
Ey Yuceler Yucesi Rabbimiz;
Musluman kardeslerimizin bizlere karsi yaptıkları hataları varsa, onları affedebilmeyi lütfeyle,
Müslüman kardeşlerimizin hatalarını, kusurlarını örtebilmeyi, tahammül edebilmeyi ve hemen unutabilmeyi lütfeyle,
Eğer bizlerde Müslüman kardeşlerimizin açıklarını arama hastalığı, suçlarını ortaya çıkarma hastalığı, bunlardan zevk alma hastalığı varsa, bizleri bu hastalıklardan kurtarıver,
Bizleri, bu dünyada Müslüman kardeşinin hatalarını örttüğünden dolayı, kıyamet günü hatalarını örttüğün kullarından eyle,
Kendi kusur ve ayıplarıyla uğraşmaktan dolayı, Müslüman kardeşinin kusurlarıyla uğraşmaya vakit ve fırsat bulamayanlardan eyle!
Amin...
Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi Allah Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle.
amin
Yâ Rab, kusurumuzu affet. Bizi Kendine kul kabul et. Emânetini kabzetmek zamanına kadar bizi emânette emîn kıl.
Âmin!
gÖnÜllerİn mutlak hakİmİ
ÖzÜmÜ sana cevİrdİm sana tutundum
elİmİ sana actim gÖnlÜmÜ sana sundum
benİ kovmaz dİye kapina geldİm
affi boldur dİye affina geldİm
allah'im sen bİzlerİ baĞiŞla
varliĞina ŞÜkÜr allah'im
bİrlİĞİne ŞÜkÜr allah'im
dİrlİĞİne ŞÜkÜr allah'im
verdİĞİn herŞeye sonsuz ŞÜkÜrler olsun allah'im
ey yanlizlarin dostu
Çaresİzlerİn yardimcisi
zayiflarin kuvvetİ
yoksullarin hazİnesİ
garİbanlarin Şİkayet kapisi olan yÜce allah'im
allah'im sana siĞiniyorum
allah'im sana gÜvenİyorum
allah'im sana dayaniyorum
allah'im sana tevekkÜl edİyorum
magfİret et.allah'im allah'im.amİn amİn.
Ey bütün mülkün sahibi olan ve keremine hudut olmayan rahmeti engin Rabb'imiz! Yüce Zâtına yakınlıkla serfiraz kıldığın kulların için nezdinde tuttuğun lütuflarla biz aciz ve muhtaç kullarını da sevindir ve bizi mahrum ve ümitsizliğe yenilmiş bîçarelerden eyleme!
Ya Rab, mevhibe sağanaklarınla bizi de sırılsıklam hale getir.. ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin sırlarını bize de aç ve yüce katından göndereceğin inayet, sıyanet ve kilâetle bizi de te'yîd buyur...
Allah'ım ! Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni! Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana !Bir an dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen ben bilemem,Sen göstermezsen ben göremem Gönlüme huzur,gözlerime nur, dizime derman ver! Sen "OL" deyince olur, "OL" deme...zsen olmaz Canana can, cana canan , kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım sana! Ne olur, ne olur bırakma beni bana!Sen bana yetersin , yetmem ben bana!
Allah'ım ellerimi bırakma! Allah'ım! Bırakma bizi Tut elimizi!
Ey Rabbim!
Boynumuzu büktük, benliğimizden soyunduk,
Ellerimizi semaya değil - Senin mekanlar üstü arşına açtık,
...boş çevirme ya Rabbi! ..
Ey Rabbimiz! Gücümüzün zayıflığını, çaremizin azlığını ve insanlarca önemsenmeyişimizi sana şikayet ediyoruz Bizi kendi gözümüzde küçük, fakat insanların gözünde büyük eyle
Ey Rabbimiz! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemal'inle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz
Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz
Ey Rabbimiz! Bizi yücelt, eksiğimizi- gediğimizi gider, bize rızık ihsan et, bizi salih amellere, güzel ahlaka ilet Zira bunların salih olanına ancak sen ulaştırır, kötülerinden de ancak sen alıkorsun
Ey Rabbimiz! Ciddiyetimizi şakamızı, zulmümüzü ve haksızlıklarımızı, hatamızı, kastımızı mağfiret buyur İtiraf ediyoruz ki bu kusurların hepsi bizde vardır, ihsan ettiğin nimetlerin bereketinden bizi mahrum etme, mahrum ettiklerinle de imtihan etme
Ey Rabbimiz! Her işimizde esas olması itibariyle dinimizi ıslah et İçinde geçimimiz olan dünyayı ıslah buyur Döneceğimiz yer olan ahiretimizi ıslah et Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap
Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle
Ey Rabbimiz! Sana güzelce ibadet etmeyi istiyor, Senden doğru yolda azim ve sadık diller selim kalpler dileniyoruz Dillerimizdeki düğümleri çöz, onları güçlendir ve istikamet ver İçimizdeki kinleri, nefretleri ve hasedleri sök al
Ey Rabbimiz! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni dileriz
Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz
Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle
Not: Sevgili arkadaşlar, değerli dostlar!
Cenab-ı hakk'a olan en güzel yalvarış şekli bu dualar
"Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?" buyuruyor Mevlamız
Allahım!
Efendimiz Muhammed'e ve onun âline; gece gündüz değiştikçe, sabah-akşam birbirini takip ettikçe, gece gündüz tekrarlandıkça, Kutup yıldızı ve onun arkadaşı doğdukça salât eyle!
Onun ruhuna ve Ehl-i Beytinin ruhlarına bizden mânevi hediyeler ve selâm ulaştır! Ona ve onlara, mahşer ve ebediyet gününe kadar çok çok rahmet ve bereket ihsan eyle!
Bu salavâtlardan her birisi hürmetine bizi mağfiret eyle, bize merhamet et ve bize lütufta bulun!
Allah'ım!
Senin nurlarının deryâsı, sırlarının kaynağı, inâyetinin pınarı, hidâyetinin güneşi, memleketinin semâsı, huzuruna götüren imamı, mahlukatının en hayırlısı, yaratılmışların Sana en sevimlisi, kulun, sevgilin ve elçin, nebiler ve rasulleri kendisiyle sona erdirdiğin ümmi peygamberin olan Efendimiz Muhammed'e, diğer nebi ve resullere, onun bütün âl ve Ashabına, mukarreb meleklere, göklerin ve yerlerin ahâlisinden salih kullarına salât eyle!
Allah'ın rızası onların ve bizim hepimizin üzerine olsun!
Âmîn Âmîn Âmîn
Allahım!
Senin şu mahlûkun ve kulun; hem âsî, hem âciz, hem gâfil, hem câhil, hem hasta, hem aşağılık, hem günahkâr, hem riyâkâr, hem bahtsız, hem efendisine varmak istemeyen bir köle hükmünde olduğu halde, bunca yıl dünyada bir firârî gibi yaşadıktan sonra pişmanlık duyarak Senin kucağına gelmek istiyor!
Senin rahmetine baş koymak istiyor! Hadsiz günah ve hatâlarını itiraf ediyor! Sana yalvarıyor, yakarıyor, duâ ediyor, niyaz ediyor! Eğer merhametinle onu kabul etsen, acıyıp bağışlasan, zâten o Senin şânındandır Çünkü Sen, Erhamürrâhimîn’sin Eğer kabul etmezsen, Senin kapından başka hangi kapıya gideyim? Hangi kapı var?
Senden başka Rab yok ki, dergâhına gidilsin! Senden başka hak Ma’bud yok ki, ona ilticâ edilsin!
Âmîn Âmîn Âmîn