Nurdan Hatıralar/Bediüzzaman'ın Hayatından Menkıbeler
Nurdan Hatıralar/Bediüzzaman'ın Hayatından Menkıbeler
"Salih kimselerin anılması günahlara keffarettir." (CAmiü's-Sağir, c. 2,s. 81)
"Salih olanların menkıbeleri anıldığında Allah'ın rahmeti nüzul eder, yağar." (El-Esrarü'l-Marfua, Aliyyü'l-Kari, s. 249)
Bu hadis-i şeriflerin teşvikiyle biz de Üstad hazretleri ve talebelerinin hayatlarından bildiğimiz, duyduğumuz veya Risale-i Nur ve sair kitaplardan okuduğumuz menkıbeleri bu başlık altında paylaşalım inşaallah... Bu şekilde hem hadislerdeki ifadelere mazhar oluruz hem de istifade etmiş oluruz inşaallah....
Şamlı Hafız Tevfik anlatıyor:
Bir mecliste miracı muhal ve imkansız görmüşlerdi. Ben bunu Üstad'a anlattığım zaman "Al kalemi yaz" demişti. İlk defa Mi'raç Risalesi'ni (31. Söz) yazmıştım.
Üstad yazdıracağı zaman biraz durur, "bağladım, tuttum veya yakaladım" derdi. Bir hamlede 72 sayfa yazmıştım.
Üstad Barla'da bir gün bana hazırlan gideceğiz, dedi. Bir uçurumun kenarına vardık. İnna a'tayna'nın sırrını yazmaya başladık. Yanımdan uzaklaştı. Sesi uzaktan sanki göklerden geliyordu. Yağmur yağmaya başladı. "Üstad'ım ıslanacağız." deyince "öyle mi?" diyerek ellerini iki yana açıp dua etti. Yağmur etrafımıza yağdığı halde biz ıslanmadık. "Biz senden korktuk" deyince "Hayır bu benden değil, hizmet ettiğim makamdan geliyor" dedi. (Son Şahitler-4, s. 211)
http://www.risaleforum.com/images/ihvanimza.gif
Mütedeyyin bir mü'mindeki sıkıntı hâli, onda ruhî inkişaf ve terakkîye olan istidâdın delîli ve tereşşuhâtıdır. Hem meşakkat, alâmet-i makbuliyettir.
Zübeyir Gündüzalp
Cevap: Nurdan Hatıralar/Bediüzzaman'ın Hayatından Menkıbeler
Mütedeyyin bir mü'mindeki sıkıntı hâli, onda ruhî inkişaf ve terakkîye olan istidâdın delîli ve tereşşuhâtıdır. Hem meşakkat, alâmet-i makbuliyettir.
Zübeyir Gündüzalp
Allah razı olsun..