başörtülüler neler yapabilirler neler yapamazlar !
Sokakta serbest dolaşabilirler, ama "kamusal alan"a giremezler.
-Çocukları orduya kabul edilirler ve şehit olabilirler, ama kendileri orduevine kabul edilmezler.
-Vergilerini muntazaman öderler, ama vergi dairesine memur olamazlar.
-Eşleri başbakan olduğunda eşleri ile beraber Beyaz Saraya kabul edilirler. ama Çankaya Köşküne kabul edilmezler.
-Esnaf ise her ay devlete "Eğtime Katkı Payı " olarak para öderler, amabaşörtülü kızlarını devletin okulunda okutamazlar.
-Halkın çoğu Hıristiyan olan yabancı ülkelerde üniversiteye gidebilirler, ama halkın %99'u Müslüman olan kendi vatanlarında üniversite okutulmazlar.
-Yabancı ülke meclisine girebilirler, ama TBMM'ye giremezler.
-İmam-Hatiplilerde dinin emirlerini öğrenirler, ama dinin emiri olan
başlarını örtemezler.
-Eşleri TBMM Başkanı olabilir, ama kendileri TBMM üyesi olamazlar.
Hatta eşleri ile Cumhurbaşkanı uğurlamaya bile gidemezler
Cevap: başörtülüler neler yapabilirler neler yapamazlar !
%99 müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ama devlet dairesin de başörtülü çalışamıyorlar
müslüman bir ülkede yaşıyoruz ama kızlarımız başörtülü eğitim alamıyorlar
müslüman bir ülkede yaşıyoruz Beyaz saraya girebiliyorlar ama çankaya köşküne giremiyorlar..
Müslüman ülkede yaşıyoruz ama Üniversite eğitimini kapı önünde mecbur çıkması gereken başörtüsüyle eğitim veriliyor.....
Eğer islam toplumuysak insanı böyle ötekileştirmenin böyle kıyafete göre saf tutulması malesef bu ülkenin bir ayıbıdır.Hangi görüşte olursanız olun bir başı örtülünün bir mini etek giyen dekolte giyen insanlardan daha mı aşalık daha mı edepsiz yoksa daha mı edepli oldukları içinmi?
Ben başı acık biriyim ve ailemde öyle.Üniversitede okudum ve özel sektörde calışıyorum.Bu siteyle tanıştım dinimle.Okulda cok arkadaşım oldu tesettürlü olan ve Ben cok üzüldüm yaşadıklarına.Şimdi Allah dan dileğim benide inşallah yolundakilerinin yanına katsın.Dualarınızı istiyorum.Bende tez vakitte normal olanlardan olmak istiyorum.Bu zamana kadar anormalmişim zaten...
Alıntı:
nazgülüm Nickli Üyeden Alıntı
Ben başı acık biriyim ve ailemde öyle.Üniversitede okudum ve özel sektörde calışıyorum.Bu siteyle tanıştım dinimle.Okulda cok arkadaşım oldu tesettürlü olan ve Ben cok üzüldüm yaşadıklarına.Şimdi Allah dan dileğim benide inşallah yolundakilerinin yanına katsın.Dualarınızı istiyorum.Bende tez vakitte normal olanlardan olmak istiyorum.Bu zamana kadar anormalmişim zaten...
nazgülüm Allah yolunu açık etsin
sana en güzel ayetle yoluna devam etmeni diliyorum..
Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğindehttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!
Allah kuluna kâfi değil mi?
(Zümer/36)