**Tahkiki imanı kazanmanın en kısa yolu**
Risale-i Nur, hakaik-ı İslamiyeye dair ihtiyaçlara kafi geliyor; başka eserlere ihtiyaç bırakmıyor.
Katî ve Çok tecrübelerle anlaşılmış ki, îmanı kurtarmak ve kuvvetlendirmek ve tahkikî yapmanın en kısa ve en kolayı, Risale-i Nur'dadır.
Evet, onbeş sene yerine onbeş haftada, Risale-i Nur, o yolu kestirir, îman-ı tahkîkîye îsal eder.
Bu fakir kardeşiniz, yirmi sene evvel kesret-i mütalaa ile bazan bir günde bir cild kitabı anlayarak mütalaa ederken, yirmi seneye yakındır ki, Kur'an ve Kur'an'dan gelen Risale-i Nur bana kafi geliyordu; bir tek kitaba muhtaç olmadım, başka kitapları da yanımda bulundurmadım. Risale-i Nur, çok mütenevvi hakaika dair olduğu halde, telifi zamanında yirmi seneden beri ben muhtaç olmadım; elbette siz, yirmi derece daha ziyade muhtaç olmamak lazım gelir. Hem madem ben sizlere kanaat ettim ve ediyorum, başkalara bakmıyorum ve meşgul olmuyorum.
Siz dahi, Risale-i Nur'a kanaat etmeniz lazımdır; belki bu zamanda elzemdir!
tarihçe-i hayat
Cevap: **Tahkiki imanı kazanmanın en kısa yolu**
Risale-i Nur, hakaik-ı İslamiyeye dair ihtiyaçlara kafi geliyor; başka eserlere ihtiyaç bırakmıyor.
Katî ve Çok tecrübelerle anlaşılmış ki, îmanı kurtarmak ve kuvvetlendirmek ve tahkikî yapmanın en kısa ve en kolayı, Risale-i Nur'dadır.
Evet, onbeş sene yerine onbeş haftada, Risale-i Nur, o yolu kestirir, îman-ı tahkîkîye îsal eder..............fazla söze ne hacet....tahkiki imanın formülü burada.....emeğine sağlık......
ellerinize sağlık sayın hayrun nisa
ALLAH razı olsun bu güzel paylaşımınızdan dolayı
okuyup içinden önemli diyeceğim ama nurlar zaten kur'an dan çıkarılmış reçeteler
yani her satırı çok önemli ama bu noktaların vurgulanması babında bir paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederiz...
Emeğine sağlık Hayrun nisacım. Allah(c.c) razı olsun...
hepİnİze Ayri Ayri TeŞekkÜrlerİmİmİ Sunuyorum Faydali Konular AÇiyorsam Ne Mutlu Bana