-
Sui Zan
Cemaat caminin avlusuna toplanmış,ezanın okunmasını bekliyormuş.Aralarında koyu bir sohbet başlamış.O sırada bir cemaat tam caminin merdivenlerinden çıkarken,geriye dönmüş ve caminin tuvaletine girmiş,tuvaletten çıktıktan sonra doğru camiye girmiş.Bu durumu gören iki vatandaş bu din kardeşlerinin arkasından:
"Abdestsiz namaza girdi,hain insan." diyerek konuşmuşlar.
Hakkında konuştukları insan bu diyalogu duymuş ama tebessüm ederek,imamın arkasındaki yerini almış.
Namaz kılınmış,dualar edilmiş ve cemaat camiden çıkmaya başlamış.
Hakkında konuşulan insan,diğer iki abinin yanına yaklaşmış.
"Evden abdestimi aldım ve camiye geldim.Caminin merdivenlerinden çıkarken,basenimdeki yaranın kanayıp abdestimi bozabileceği şüphesine düştüm,caminin wc sine gittim,yaramın kanamadığından emin oldum ve namazıı kıldım."
İki insan birbirlerinin yüzüne bakmışlar,her ikiside yaptıklarından pişman olarak:
"Hakkınızı helal eder misiniz?"
Bir şartla demiş,genç delikanlı:
"Kıldığınız namazların ecrini bana verirseniz?
"Peki,senin olsun"
"Helaldir,o vakit.Sui zan değil hüsnü zan besleyin,camiye gelene bu yakışır." demiş genç delikanlı.
1 vakit namazın yolunda 3 vakit namazı kazanılabilirken,1 vakit namazın yolundan eli boşda dönülebiliyormuş demek ki!
Dua ile... Hüsnü Zan Dolu günler İnşallah...(yaşanmış )
-
"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir." (Hucurat Suresi:12)
-
Hüsnü Zan Dolu günler İnşallah Amin