Ramazan ayında iftar duası nasıl olmalıdır? Ramazan ayında
http://www.imanvekuran.com/wp-conten...ftar_duasi.jpg
Merhaba Ya şehri Ramadan hoşgeldin. Gönüllere surur verdin. Hoşgeldin Ramazan. Sonunda Ramazan ayınada kavuşmanın şerefini yaşıyoruz değerli din kardeşlerim. Peki Yaklaşan Ramazan ayında ilk ve sonraki 29 iftarda sofralarımızın ve kalplerimizin ışığı olan dualarımızı biliyor muyuz? Sizler için iftara otururken ailece ellerimizi mevlaya açıp hep bir ağız Allah-u Aleme şöyle dua edelim inşaAllah. Sizlerle paylaştığımız bu duanın sahibi peygamber efendimizdir. ondan daha iyi dua edebilecek biri olmadığında verebilecek en güzel örnekte ondan olur.
Peygamberimizin iftar yaptığı dualardan biri şöyledir:
“Allah’ım, senin için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvendim. Senin verdiğini yiyeceklerle orucumu açıyorum. Verdiğin nimetlere şükürler olsun.”İftar duasını bu şekilde yapmak şart değildir. İsteyenler içinden geldiği gibi istedikleri şekilde dua edebilirler.Orucumuzu açtığımız zaman olan iftar vakti, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için bütün gün aç ve susuz geçiren oruçlunun en duygulu olduğu andır. Kendisi için akşama kadar oruç tutarak ibadet eden kimsenin duygularını en iyi bilen ve duyan Allah’tır. İftar vaktinde içten yapılan duaları kabul eder.
iman ve kuran
Cevap: Ramazan ayında iftar duası nasıl olmalıdır? Ramazan a
Selam olsun Adminim Ramazan ayına özel bir konu bence gönül pınarından su akıtan,duygulara dua ile doyuran paylaşımınıza .Yüreğin var olsun