Üstad Neden Urfa'ya Ehemmiyet Vermis?
Çok muhterem kardesimiz Salih,
Üstadimiz sana ve iki dindar ve hakiki milletvekillerine çok selâm ve dua eder, sana ve onlara bin bârekâllah der.
Üstadimiz diyor ki:
"Ben çok zaman evvel bekliyordum ki, Urfa tarafinda Nurlara karsi kuvvetli eller sahip olmaya çiksin. Çünkü orasi hem Anadolu'nun, hem Arabistan'in, hem Kürdistan'in bir nevi merkezi hükmündedir. Nurlar orada yerlesse, o üç memlekette intisarina
vesile olur.
Cenab-i Hakka hadsiz sükrediyorum ki, Seyyid Salih gibi gençligin bir kahramani ve o havalinin çok kiymetdar ve hamiyetkâr ve dindar iki milletvekili Nurlara sahip çikmaya basladilar. Ben de kendi paramla aldigim ve zehir hastaliginin fazla rahatsizligi içinde tashih ettigim bana mahsus bir kisim mecmualarimi onlara gönderiyorum.
Çok yerlerden ve çok mühim zatlar tarafindan istedikleri halde, ben Urfa'yi her yere tercih ediyorum. Insaallah bir kisim daha onlara gönderecegim.
"Seyyid Salih ve hamiyetkâr milletvekilleri orada insaallah Kur'ân ve imana tam hizmet edecek ve orayi Isparta'daki Medresetü'z-Zehra ve Misir'daki Camiü'l-Ezher'in küçük bir nümunesi haline getirmeye vesile olmaya ve Sam ve Bagdat'taki medrese-i Islâmiyenin bir nümunesini açmaya yol açmalarini rahmet-i Ilâhiyeden ümit ediyoruz.
"Hem madem Risale-i Nur'un meslegi hillettir. Ve Urfa ise, Ibrahim Halilullah'in bir menzilidir. Insaallah hillet-i Ibrahimiye parlayacaktir.
"Hem ihtimal-i kavîdir ki, bu dehsetli semli hastaliktan kurtulsam, gelecek kista Urfa'ya gitmeyi cidden arzu ediyorum."
Üstadimizin sözü bitti. Biz de tekrar selâm ve arz-i hürmet ederiz.
Risale-i Nur hizmetinde bulunan kardesiniz
Ziya ve Mehmed
• • •
Bütün Urfa halkina, çoluk ve çocuguna ve mezarda yatanlarina her sabah dua ediyorum. Ve bütün Urfalilara selâm ediyorum. Urfa tasiyla, topragiyla mübarektir. Ben çok hastayim. Onlar da bana dua etsinler.
Said Nursî
Emirdag lah. 406-407