Anlatmak IsterdIm KardeSIm Sana!
Anlatmak isterdim sana, anlatmak kardesim...
Bize hayat veren, hayatimizda anlam kazandiran, bizi daima diri tutan bir kitabi anlatmak isterdim...
Öyle ihtiyacimiz var ki; O kitabin sahaflarinda yazilan ve yazili olan her cümlenin sifa niteliginde olan, ruhlari takviye edip, yaratilis gayesini anlatan bir kitabi anlatmak isterdim... Onun o ulvi sözlerinden uzun uzadiya bahsetmek, seni onun içine çekmek isterdim...
O kitap ki; bir zikre, emriyle yanki bulup, 23 yilda kemale ermis ve sözlerinin her biri, birer birer yasayanlarda onu isitip fehm edenlerde hayat bulmus. Iste böyle bir kitabin anatomisini anlatmak isterdim sana...
O kitap ki; bizden hem çok uzak, hem de çok yakin. Belki hepimizin evlerinde mevcut. Elimizi uzatsak alabilecek kadar yakin, ama ruhumuzla yaklastigimizda; bizden fersah fersah uzak veya uzaklastirilan bir kitap... Iste evlerde, kiliflarda, tozlu raflara ve belirli gün ve gecelere hasr duran, ondan baska islevi olmadigi zannedilen bu kitabi, bulundugu mahbus ve mahcur halinden kurtarip, bu kitab;in yerinin yüreklerde oldugunu... Bu kitabin yalniz dil ile degil tüm bedenle okunmasi ve okunan bedenlerde hayat bulmasi gerektigini anlatmak isterdim. Sayet anlayabilseydin; O kitaptan uzaklasan insanlarin nasil bozulup, bayatladigini ve O;na yaklasanlarin nasil dirilip taptaze kaldiklarini anlatabilirim...
Sahte sanal saadetler sunan... Hayali mutluluklar var eden... islevi olmayan kanunlar çikarip, insanlari suça tesvik eden tüm güçlerden. Mahluku mahluka köle yapmaya çalisan tüm ideolojilerden, seni uzaklastirip; hakiki bir saadete, evrensel kanunlara ve yalniz hakka kullugun oldugu bir dinin o kitabin sahaflarinda sakli oldugunu... Oradaki saadetin baki oldugunu ve baki olanin yaninda faniyi tercih etmenin ne kadar dogru olabilecegini anlatmak isterdim, anlayabilseydin eger...
Seni ölümsüzlüge, sonsuzluga... Altinda irmaklar akan, arzuladigin her seyi, hiçbir cefa çekmeden, yorgunluk hissetmeden, yani basinda bulabilecegin bahçeler vaad eden , firdevsleri, adnlari ve naim cennetlerini anlatmak isterdim...
Seni yanlis istikametlere çekip, uçurumlara davet eden... Beyninin içindeki hücreleri yok edip, aklin fonksiyonunu yitiren... Seni bosluklara, polemik bir hayata iten tüm sebeplerden kurtarip, kitaplarin mukaddesiyle tanistirmak isterdim... Biliyorum ki barisik degilsin onunla, kus gibi duruyorsun, iste aranizdaki bu kirginligin giderilmesiyle kaybettigin iyi hasletlere nasilda kavusacak ve onlarla degerinin artacagini anlatabilirdim...
Ona temiz olanlar yaklasabilirler... Ruhunu kirleten tüm kirleri istigfar suyuyla temizleyip, yönünü tüm batil yönlerden çevirip, hakkin yönüne dönüp... Tüm seytanlardan ALLAH;a siginip baslardin Onu anlamaya... Hülasa:
Eger anlayabilseydin... onunla yasanan bir hayatin cennet. Ondan ayriligin cehennem olabilecegini anlatabilirim sana...
Alintidir..