Dört-Bes Kardeslerime Ait Birer Kisacik Konusacagim
Hafiz Ali'nin buradaki kardeslerine çok yüksek, çok tesirli yazdigi mektuba karsi basta Feyzi, Emin olarak umum namina Feyzi diyor ki: "Biz bu memleket talebeleri, Isparta kahramanlarinin küçük kardesleri, belki onlarin talebeleriyiz. Dersi, hizmeti ve ciddiyeti onlardan aliyoruz. Herbirisi, bizim için birer üstaddir. Onlarin elinden öper, arz-i hürmet ederiz. Cenab-i Hak, o kahramanlardan ebeden razi olsun, âmin" diyorlar.
Risale-i Nur'un iskele nâziri Sabri'nin birinci talebesi ve Risale-i Nur'un ehemmiyetli küçük bir talebesinin küçücük mektubundaki güzel yazi bizi mesrur etti. Cenab-i Hak, onu ve onun gibi Risale-i Nur'a çalisan masumlara tevfik ve selamet ve saadet ihsan eylesin. Amin.
Hafiz Mustafa'nin bizce pek çok ehemmiyetli olan mektubu, çoktan beri bekledigim bir hakikati gösterdi ki, Risale-i Nur dairesindeki sakirtler, istisare suretinde, tab etmek gibi çok ehemmiyetli isleri görmeye baslamalaridir.
• • •
Aziz, siddik, sadik, halis ve muhlis kardeslerim,
Dört bes kardeslerime ait birer kisacik konusacagim.
Birincisi: Medrese-i Nuriyenin mürsidi, müessisi ve müdebbiri Haci Hafiz kardesimizin bu defa üçüncü olarak bir teberrükünü gördük. Tâ Barla'da iken tatli lokmalarin kerametli, acip bereketi ve Isparta'da Iktisat Risalesini tatlilastiran iki buçuk okka balin harika bir hadiseye sebebiyet vermesi, Hasiye bu üçüncü defa da, pek mübarek ve masum hatirlarini ve iltifatlarini temsil eden ve parçalanmayan bir hediyeyi göndermis. Altmis senelik bir kaide-i hayatiyemi o bin hatirin hatiri için o kaidemin hatirini kirdim.
Ikincisi: Âtif Hasan'in hakikaten fevkalade yazdigi tevafuklu Mucizat-i Kur'aniyeyi o gittikten sonra temâsâ ettim. Elimden gelseydi, herbir yapragina mukabil bir lira verecektim. Insaallah o nüshayla binler adam istifade edip, onun hayat-i bakiyesine bir çesme hükmünde varidat verecek. Hüsrev'in ve kahraman Tahirî'nin bir üçüncüsü oluyor.
Üçüncüsü: Risale-i Nur'un eski ve ehemmiyetli ve çaliskan bir sakirdi olan Kâtip Osman'in sadik ve hikmetli rüyasi ve mutabik tabiri onlari müferrah ettigi gibi, bizleri de mesrur eyledi. Ve o mektubuyla merak ettigim seyleri ve Hüsrev ve Rüsdü, Hafiz Ali, Zühdü, Bedevî Nuri ve Nur fabrikasi sahibi, Tahir'ler, mübarekler heyeti, medrese-i Nuriye ve ümmî ihtiyarlar ve masum çocuklar, umumlarinin selamlarini yaziyor. Biz de onlara birer birer selam ediyoruz, muvaffakiyetlerine ve selametlerine dua ediyoruz.
Hasiye
Simdi ben tahmin ediyorum, o bal da onun imis. Fakat tam tahattur edemiyorum.