Yanlış bir aşka kapılmamak için ne yapmak lazımdır?
Yalnız yanlış bir aşk için değil, bütün yanlışlar için, insan sağlam, istikrarlı ve kuvvetli bir hayat anlayışı geliştirmelidir. İnsan, hayatının ve felsefesinin temelleri ne kadar güçlü olursa, o kadar problemlere karşı direnci artar, olaylar önünde de dimdik, ayakta kalır.
Bunlar nasıl başarılacaktır?
1- Cinsellik tuzağına karşı tedbir alın. Kendinizi denetlemek ve kollamak için, kendi kendinize görev verin.
2- Yanlış yaptığınız zaman mutlaka kendinize bir ceza kesin. Bu üç gün, oruç tutma veya bir günde on günlük kaza namazı kılma olabilir.
3- Sizin gibi düşünenlerden ayrılmayın. Çünkü birlikteliğiniz kötülüklere karşı güç ve set olur.
4- Kendinizi, inancınızı ve moral değerlerinizi tanıtan, anlatan ve psikolojinizi güçlendiren kitaplar okuyun.
5- Kendinize iyi bir arkadaş grubu oluşturun. Sohbetler düzenleyin veya düzenlenen sohbetlere gidin. Böylece kendi denetiminizi daha iyi yaparsınız.
6- Günahların şiddetli ceza ve azaba dönüşeceğini unutmayın.
7- Cinselliğinizi tahrik eden sinema, kitap ve benzeri fantazilerden uzak durun.
8- İbadetlerinizi asla bırakmayın. Çünkü ibadetler, insanın en güçlü koruma polisleridir.
9- Sevginizi, aşkınızı Allah yolunda kullanmaya çalışın.
10- Günü ve zamanı geldiğinde evlenin. Evlilik, insanı cinsellik ve şehvet belâsından korur.
Bütün bunların yanında en önemli tedbir de şu olmalıdır:
Ben bir kulum. Bir imtihan yaşıyorum. Her davranışımın hesabını, her an karşıma çıkması muhtemel ölümle birlikte vermeye başlayacağım. Öyleyse her gece kendimi sorguya çekip, kendime sormalıyım:
Bu günkü manevî kazancım ne? Ölüme ne kadar hazırım? Bu denetim sizi zararlı olan her şeyden koruyacaktır.
Cevap: Yanlış bir aşka kapılmamak için ne yapmak lazımdır?
Ben bir kulum. Bir imtihan yaşıyorum. Her davranışımın hesabını, her an karşıma çıkması muhtemel ölümle birlikte vermeye başlayacağım.
Allah razı olsun abi
Cevap: Yanlış bir aşka kapılmamak için ne yapmak lazımdır?
Bu günkü manevî kazancım ne? Ölüme ne kadar hazırım? Bu denetim sizi zararlı olan her şeyden koruyacaktır.teşekkürler..