-
Öyle bir dua ki
Hz
Ali rasülümüzden sav nakletti Hakikat şu ki Cibril as Rasülüllah efendimize geldi
Cebrail as Rasülümüzün yanında iken Ebu Zer çıka geldi
Cibril as Ebu Zer’e baktı, Ya RasulAllah ben bu zatı tanıyorum bu Ebu Zerdir dedi
Rasülümüz buyurdu:
—Ey Allah’ın emini ey Cebrail siz Ebu Zer’i nerden tanıyorsunuz
—Evet, Ya RasulAllah seni hak ile peygamber gönderen Allah’a yemin ederim ki sema arasında Ebu Zer tanınmıştır
[Yani ehli arzda tanındığından, melekler arasında daha fazla tanınmıştır]
—Rasulümüz; Bu fazla tanınması ne içindir?
—Yaptığı duadan dolayıdır
Melekler onun yaptığı duaya hayran kalmışlardır
Ya RasulAllah sen yaptığı o duayı ona sor
Rasüllulah efendimiz, Ya Ebu Zer senin yaptığın bir dua var mıdır?
—Ebu Zer; Ya RasulAllah anam babam sana feda olsun ki var
Bana kimse öğretmedi o duayı
Ancak o dua on cümledir o duayı Rabbim bana ilham etmiştir
Ben o dua ile her gün 2kere dua ediyorum
Kıbleye dönüyorum uzun müddet tespih ediyorum
Ona hamd ediyor tekbir getiriyorum
Senin ümmetinden bir kimse o dua ile dua etmeye görsün, ancak onun günahları af olunur ki onun günahı denizköpüğünden daha fazla, yerdeki topraktan daha fazla olsa bile
Senin ümmetinden bir kimse bu dua ile mevlasına kavuşmaya görsün, o kimseye cennet âşık olur
Allaümme innii es’e lüke iimaanen daaimen ve es’e lüke kalben haaşian, ve es’e lüke ılmen naafian, ve es’e lüke yakıiinen saadigan, ve es’e lüke diinen gıyemen, ve es’elükel afiyete min külli beliyyeh, ve es’e lüke temaamel aafiyeh, ve es’e lüke devaamel aafiyeh, ve es’elükeş şükra alel aafiyeh, ve es’elükel ğinaa alennaas
Ey benim Allah’ım ben senden, son nefeste çalınmayacak daimi bir iman, huşuu sahibi feyizli bir kalp, menfaat veren bir ilim, dosdoğru sadık olan kesin iman, dosdoğru din, her beladan afiyet, afiyetin tamamı, afiyetin devamını, afiyete karşı şükür etmemi, insanlara karşı tok gözlülük istiyorum
-
Cevap: Öyle bir dua ki
Bu güzel duaya tüm yürekle Amin İnşaallah.Allah razı olsun.
-
Cevap: Öyle bir dua ki
çok güzel bir paylaşım/dua allah c.c razı olsun emeğine sağlık...