Kadir Gecesi Niçin Gizli...
Allahu Zülcelâl, Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının içinde bilhassa son on gününde gizlemiştir. Birçok alim bu gecenin Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi olduğu hususunda birleşmişlerdir.
Allahu Zülcelâl, Kadir gecesini ve benzer birçok geceyi gizli kılmıştır. Rızasını amellerin içerisinde gizlemiştir. İşte, Allahu Zülcelal'in Kadir gecesini de gizli kılmasının hikmeti budur ki, bütün geceleri ibadetle geçirelim.
Yoksa Allahu Zülcelâl, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi veselleme bildirir, O da bize bildirirdi. Hatta Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem buyurmuştur ki; “Ben, Kadir gecesini biliyordum, unuttum.”
Tabi ki Allahu Zülcelâl tembelliğe düşmememiz, kurtuluşun yegâne çaresi olan ibadete sarılmamız için Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi veselleme unutturmuş, Kadir Gecesi gizli kılınmıştır.
Allahu Zülcelal'in bize karşı ne kadar şefkatli ve merhametli olduğunu, ancak kıyamet gününde anlayacağız.
Son olarak diyoruz ki Allahu Zülcelâl bizim amelimizle bize bakmasın! Kendi fazl-ı ile, ihsanı ile bize muamele etsin. Kendi kudret ve kuvveti ile bize salih ameller nasib etsin; af ve mağfiret etsin. (Âmin)
Sallallâhu alâ Seyyidinâ Muhammedin Nebiyyi'l Ummiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî vesellem.
KAYNAK : GÜLİSTAN DERGİSİ
Cevap: Kadir Gecesi Niçin Gizli...
Son olarak diyoruz ki Allahu Zülcelâl bizim amelimizle bize bakmasın! Kendi fazl-ı ile, ihsanı ile bize muamele etsin. Kendi kudret ve kuvveti ile bize salih ameller nasib etsin; af ve mağfiret etsin. (Âmin)
Amin.İnşallah.Allah zülcelal razı olsun.
Emeğinize sağlık Abi.Allah razı olsun.
Sallallâhu alâ Seyyidinâ Muhammedin Nebiyyi'l Ummiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî vesellem.
emeğine sağlık ellerin dert görmesin kardeşim DJ-Reyhani...