İkİndİ namazini kilmayan kİmsenİn durumu nasildir?
473- Enes b. Malik (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v), Medine’de öğle namazını dört rekat, Zulhuleyfe’de ikindi namazını iki rekat kıldı. (Ebû Davud, Menasik: 21; Müslim, Salat-ül Müsafirin: 1)
474- Nevfel b. Muaviye (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v)’den şöyle işitmiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “İkindi namazını geçiren kimsenin durumu; malını ve ailesini kaybeden kimse gibidir.”
Arrâk diyor ki: Abdullah b. Ömer’den nakledildiğine göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle derken işitmiştir: “Kim ikindi namazını geçirirse sanki çoluk çocuk ve malını kaybetmiş kimse gibidir.” (Ebû Davud, Salat: 56; Buhârî, Mevakît: 16)
475- Nevfel b. Muaviye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “Namazlardan bir namaz vardır ki onu geçiren kimsenin hali, ailesi ve malını kaybeden kimse gibidir.” İbn Ömer diyor ki: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “O namaz ikindi namazıdır.” (Ebû Davud, Salat: 5; Buhârî, Mevakit: 16)
476- Nevfel b. Muaviye (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Bir namaz vardır ki onu geçiren, çoluk çocuğunu ve mal varlığını kaybetmiş kimse gibidir. İbn Ömer der ki: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “O namaz ikindi namazıdır.” (Müslim, Mesacid: 35; Buhârî, Mevakît: 16)
Cevap: İkİndİ namazini kilmayan kİmsenİn durumu nasildir?
Paylaşımlarınız çok değerli ve önemli gerçekten.Birçok kişiden olduğu gibi sizden de çok şey öğreniyorum.Hakkınızı helal edin lütfen.Allah razı olsun emeklerinize sağlık.
Cevap: İkİndİ namazini kilmayan kİmsenİn durumu nasildir?
o nasıl söz kardeşim..?
okuyan gözlerinize gönülleriniize sağlık..
sizde hakkınızı helal edin..
katkımız oluyorsa siteye ne mutlu bizlere..
dua ile...