-
Katre
KATRE
Tevhid Denizinden
IFADE-I MERAM
Malûmdur ki, insan, hasbelkader çok yollara sülûk eder. Ve o yolda çok musibet ve düsmanlara rastgelir. Bazan kurtulursa da, bazan da bogulur. Ben de kader-i Ilâhînin sevkiyle pek acip bir yola girmistim. Ve pek çok belâlara ve düsmanlara tesadüf ettim. Fakat acz ve fakrimi vesile yaparak Rabbime iltica ettim. Inayet-i ezeliye, beni Kur'ân'a teslim edip, Kur'ân'i bana muallim yapti. Iste, Kur'ân'dan aldigim dersler sâyesinde o belâlardan halâs oldugum gibi, nefis ve seytanla yaptigim muharebelerden de muzafferen kurtuldum. Bütün ehl-i dalâletin vekili olan nefis ve seytanla ilk müsademe, http://www.risaleinurenstitusu.org/t.../mesn/b449.gif
kelimelerinde vuku buldu. Bu kelimelerin kalelerinde tahassun ederek o düsmanlarla münakasalara giristim. Herbir kelimede otuz defa meydan muharebesi vukua geldi. Bu risalede yazilan herbir kelime, herbir kayit, kazandigim bir muzafferiyete isarettir.
Bu risalede yazilan hakikatler, zitlarina bir imkân-i vehmî kalmayacak derecede yazilmistir. Uzun bir hakikate, deliliyle beraber bir kayit veya bir sifatla isaret yapiliyor.
IHTAR: Bu zamanin cereyani, benim gibi çoklarini vehmi tehlikelere atmistir. Insaallah, bu eser Allah'in izniyle onlari kurtaracak ümidindeyim.
Allah her noksandan münezzehtir. Ve hamd Allah'a mahsustur. Ve Allah'tan baska ilah yoktur. Ve Allah herseyden büyüktür. Ve havl ve kuvvet ancak Allah'a aittir
-
Cevap: Katre
Malûmdur ki, insan, hasbelkader çok yollara sülûk eder. Ve o yolda çok musibet ve düsmanlara rastgelir. Bazan kurtulursa da, bazan da bogulur rabbim razı olsun bizleri kurtulanlardan eylesin inşallah
-
Cevap: Katre
Allah (c.c) razı olsun Konyevi Nisa kardeşim...