-
Mevlevi Gelin
Mevlevi Gelin
Mevlevi Gelin
Mahalle arasında bir düğüne rastladım bugün. Gelin çıkmış ortaya, açmış kollarını yanlara öyle bir dönüşü vardı ki oynarken, semazen izler gibi izledim bir süre...
Bin bir düşüncenin içinde iken bir de bu girmişti aklıma, fikrime, hiç boş kalmayan zihnime...
Niye dedim beyaz gelinlik? Tamam diğer renklerde de gelinlikler çıktı son zamanlarda lakin ekserisi beyaz.
Damatların rengi ise genelde hep siyah olur, zira benim tercihimde siyah olurdu her halde diye düşünüyorum.
Siyah ve beyaz, iki zıt renk. Neden?
Acaba ALLAH'ın her şeyi zıddı ile yaratmasını mı temsil ediyor bu renkler? Beyaz ışığı yani nur'u, siyah ise karanlığı mı ifade ediyor?
Kainatın yaratılışı gereği negatiften pozitife doğru bir akış mevcuttur. Beyaz ve siyah, erkek ve dişi, negatif ve pozitif zıtlıkları arasında muhakkak bir iş birliği vardır bilemediğimiz. Ve her zıtlığın kendi içinde birbirine doğru bir akışı mevcuttur.
Dönüyor gelin, açmış kollarını yanlara, zıddına doğru yol alıyor. Dünya gibi, evren gibi, yalnız olmayan cümle varlık gibi eşine doğru dönüyor...
Gönüllerinden birbirlerine akıp giden sevgi ışık saçıyor etrafa, nur oluyorlar, nurlanıyorlar.
ALLAH evli olan ve evlenme aşamasında olan tüm salih ve saliha kulları üzerinde nurunu tamamlasın ve onları evrende insan-ı kâmil mertebesine yükseltsin inşallah.
Amin...
A.T.26.07.10
-
Cevap: Mevlevi Gelin
ALLAH evli olan ve evlenme aşamasında olan tüm salih ve saliha kulları üzerinde nurunu tamamlasın ve onları evrende insan-ı kâmil mertebesine yükseltsin inşallah.
Amin....paylaşım için allah razı olsun emeğinize sağlık
-
enfes bir paylaşım oldu emeğine sağlık
-
Allah razı olsun.Güzel bir yazıydı