Avret yerlerİnİ Örtmeyen ve bozuk gÖrÜntÜ meydana getİren elbİselerle namaz kilmak
758- Sehl b. Sa’d (r.a)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Bazı kimseler elbiseleri dar ve uygun olmadığı için çocuklar gibi vücutlarına bağlayarak namaz kılıyorlardı. Böylesi durumlarda erkeklerin arkasındaki saflarda namaz kılan kadınlara: “Erkekler secdeyi bitirip oturmadıkça siz kadınlar başınızı kaldırmayın” denildi. (Ebû Davud, Salat: 79; Buhârî, Salat: 6)
759- Amr b. Seleme (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Kavmimden, Rasûlullah (s.a.v)’in yanına gidenler döndüklerinde dediler ki: “Rasûlullah (s.a.v): “İçinizde Kur’an’ı en iyi okuyanınız size imam olsun” buyurdu. Sonra beni çağırarak; rükû’ ve secdelerin nasıl yapılacağını bana öğrettiler. Ben de onlara namaz kıldırmaya başladım. Namaz kıldırırken üzerimde yırtık paramparça bir elbise vardı. Arkamda namaz kılanlar babama: ”Oğlunun avret yerlerini örtmeyecek misin?” diyorlardı. (Ebû Davud, Salat: 79; Müsned: 19864)
Cevap: Avret yerlerİnİ Örtmeyen ve bozuk gÖrÜntÜ meydana getİren elbİselerle namaz ki
ALLAH (c.c) razı olsun.
emeğine sağlık, ellerin dert görmesin
KARDEŞİM.