Cevap: Ben örtülü değilim..
evet mühüm bir konu ile karşılaşmışsınız ve tartışmışsınız, maalesef insanların en temel savunma araçları.
"kalbim temiz "ve "örtünen ve fena işler yapanlar var" savunması kaçınılmaz bir şekilde kendi acziyetlerini gösteriyor.
İman bir bütündür sadece kalp temizliği namaz oruç hac sadaka değil hepsi olmalı kapalılık da tüm müslüman kızlara farz ama gel de sen bunu kalbim temiz diyenlere anlat .
önce iman ve taat yani itaat... itaat eden insan RABBİ NİN emirlerini yerine getirir O'nun razı olacağı yolda sürüne sürüne de olsa gitmelidir...kalp temizliği de itaat ile olur zira itaat etmeyen bir kulun kalbinde her bir günahta siyah bir nokta oluşmasına ve tövbe edilmezse ,o yoldan dönülmezse, o kalbi karartarak, Allah muhafaza, iman nurunun çıkmasına sebep olur..yoksa kalp temizliği harama helale dikkat etmeden düşüncem ii aslında değil... kalbin temizliği teslimiyetle sağlanır sen kalbinin temizliğini günahların içinde nasıl saglayacakısın zira taarruz dört bir yandan hangi kalp temiz kalmış bu zamanda tövbe edip ve ibadet etmeden....? Rabbim günahkar kalplerimizi O'na hakiki kul olarak temizlememizi nasiip etsin (amin)
kardeşler kalbim temiz demekle iş bitmiyor.Mahşer günü ''senin kalbin temiz sana sorgu sual yok''demeyecekler.Tüm farz kılınan ibadetlerden ayrı ayrı hesaba çekileceğiz.Elbette kalb temizliğide önemli.Ama farzlara uymadığı sürece kurtarmıyor...
Müminin kalbi temizdir.Fasıkların kalbi kirlidir,karadır.Kafirlerin kalbi ise simsiyahtır.Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (müminin kalbi temizdir,orada parlayan bir ışık vardır.Kafirin kalbi simsiyahtır ve terstir.) [Teberani]