Keşke Sen de Uyusaydın...
Şeyh Sadi Şirazi k.s anlatıyor:
"Daha çocukken ibadeti sever, gece kalkar namaz kılardım.Aynı şekilde günahtan da sakınırdım.Bir gece babamın hizmetinde bulunuyordum.Bütün gece uyumadım ve Kur'an-ı Kerim elimden bırakmadım.Yanımızdaki insanlar horul horul uyuyordu.
Babama; "Ne olur, şunlardan bir tanesi olsun başını kaldırıp da iki rekat namaz kılsahttp://www.islamiforum.info/images/smilies/nokta.gif. Ölüler gibi yatıyorlar!" dedim.
Babamda dedi ki:"Evladım keşke sen de uyusaydın da onların gıybetini yapmasaydın!"
Semerkand Dergisi
Cevap: Keşke Sen de Uyusaydın...
ne güzel bir cevap
Allah razı olsun...
(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim" dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [Ebu Davud]
(Bir cemaat içinde bulunurken, bir kimse hakkında gıybet edildiğini görürsen, o kimse için yardımcı ol. Ve cemaatı da ondan men etmeye çalış veya oradan kalk git.) [İ.Ebiddünya]
gıybet çok kötü bişi RABBİM Bizleri gıybetten korusun.
güzel paylaşımdı nisa cım ALLAH C.C Razı olsun..
Hucurat (49/12) “Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir