Yaşam ile Ölüm arasındaki Fark
Sizce ölüm ile yaşam arasındaki fark nedir?
Ölüm sadece bu dünyadadır. Önemli olan insanın nasıl yaşam sürdüğüdür. Yaşarkende ölürsün...eraser
bir varsın bir yoksun..
birinde esmai ilahiyeye en cami bir zişuur ayine,
diğerinde ise esmai ilahiyenin en cami bir temaşacısı oluyon.. Filistinli
yaşam ölüme giden cok kısa bir yol,ölüm gerçek hayatın başlangıcı...İslam Gülü
farkı yok aynı.. Hayrun Nisa
ölüm:ebedi hayata göç etmektir yaşam: ise misafirhanedeyiz.mutlaka gideceğiz yaşıyoruz diye şeytana uyup kendimizi aldatmıyalım ebedi hayata kendimizi iyi hazırmalıyız...Sıla
Biri sonu ola diğeri ise sonsuzluğa atılan ilk adım..Mü$FiKuN
Ölüm; gerçek yaşama varış Yaşam; geçici misafirhane...ArzuNur
aradaki farkın idrakinde olmak imanlı ihlaslı bir yaşam yaşamak..MISKAMBER
Ölüm yaşamın öteki yüzü/her doğanın kaçamayacağı kesin ve keskin gerçek..
Ademoğlunu bekleyen zorunlu akıbet.. Aslına bakarsanız/insanın bir an değil her an yaşadığı bir gerçeklik ölüm.. İnsan bedeninde ölüm ve yaşam her an yan yana/ iç içe ve yüz yüze/ insan hücre hücre her an ölmekte ve her an dirilmekte. Her nefes verişte ölmekte ve her nefes verişte dirilmekte...suqunet
yaşamak bence yalandır ölüm ise gerçek hayatımız imtihan dünyası budunya gelip geçici ...zümrüt
Ölüm gerçek hayat.Yaşam gerçeğe ulaşmak için gerekli olan sadece..nazgülüm
Üzerinde tutunmaya çalıştığımız bu dünyanın, asıl aradığımız dünya olmadığını bilmek lazım...Yani bu dünyada bir yabancıyız da, emr-i hak vaki olunca asıl yerimize rücu ediyoruz..
Yaşamak ölüm tehdi'di altında nefes almaktan ibaret değilmidir?... serdengeçti
yaşam ile ölüm arasındaki tek fark işittiğimiz gördüğümüz hissettiğimiz halde bunu söylemeye ve hatta nefes almaya gücümüzün yetmemesidir..yani fişimizin çekilip dikey pozisyondan yataya geçmemizdir... by_mehmedim
Kamilya'nin sorusuna verdigim cevaptaki gibi dusunuyorum. Burasi bizim icin bir durak. Olum diye birsey zaten yok. Sadece boyut degistirecegimize inaniyorum... Ferm@n
ölmüs aslandan sa yaşayan kedi daha efdaldir... kasva
Ölüm yeni bir başlangıç,Hayat sınav,zorlu bir maraton.. simay
bence fark yok.ölümde yeni bir hayata başlamaktır,yaşayacağın hayatı kendin seçiyorsun... sitare
Mükafattır.Yaşamda iken hak edilen ne ise karşılığını almak... BuRaK
ölüm ebedi hayat yaşam ise imtihanla dolu bir hayat ardaki fark bu... incifiliz
birisi Hakka ulaşmak (ölüm)diğeri Hakkın dediğini yapmaya çalışmak(yaşam).. tugaygalip
ölüm ebedi hayatın başlangıcı yaşam ise ebedi hayata hergün bir adım daha yaklaşmak... Esin
Cevap: Yaşam ile Ölüm arasındaki Fark
ben yokum burdaağlaafilistinli kardeşim beni unutmuş
emegine saglık kardeşim
yaşamak bence yalandır ölüm ise gerçek hayatımız imtihan dünyası budunya gelip geçici ...zümrüt
tşk ederim filistinli ömrüne bereket olsun inşlh
Alıntı:
yagmur-damlası Nickli Üyeden Alıntı
ben yokum burdaağlaafilistinli kardeşim beni unutmuş
emegine saglık kardeşim
kimseyi unutmadım sizin röportajda böyle bir soruya cevabınızı bulamadım :)