Kadir Gecesinin Ramazânın Son Yedisi İçinde Aranması Babı
7-.......İbn Umer (R) şöyle demiştir: Peygamberin sahâbîlerinden bâzı kimselere Kadir gecesi ru'yâda ramazânın son yedi gecesi için*de gösterildi. Rasûhıllah (S) da sahâbîlerine: "Ben sizin ru'yâlarınızın ramazânın son yedi gecesi içinde birbirine uygun düşmüş olduğunu görüyorum. Artık kim Kadir gecesini aramaya çalışacaksa, onu ra*mazânın son yedi gecesi içinde arasın" buyurdu .
8-.......Ebû Seleme şöyle dedi: Ben Ebû Saîd'e sordum. O be*nim çok sâdık bir dostum idi. Ebû Saîd şöyle dedi: Biz Peygamber'-in beraberinde ramazânın ortasındaki on gün içinde i'tikâfa girmiştik. Rasûlullah yirminci günün sabahı (i'tikâf yerinden) çıktı da bize bir hutbe yaptı ve bunda şöyle buyurdu:
"Bana (uykuda) Kadir gecesi (ne âid alâmetler) gösterildi. Son*ra o bana unutturuldu -yâhud: Ben onû unuttum.- Sizler Kadir gece*sini ramazânın son on günündeki tek sayılı gecelerde arayınız. Çünkü ben (ru'yâmda) kendimi su ve balçık çamuru içinde secde ediyor gör*düm. Her kim Allah Elçisi'nin beraberinde i'tikâf ediyorsa, şimdi i'*tikâf yerine dönsün!"
Bu hutbe üzerine biz i'tikâf yerimize döndük. Ve bizler gökte bir bulut parçası görmüyorduk. Derken bir bulut geldi ve (yirmibi-rinci gece şiddetli bir) yağmur yağdı. Hattâ mescidin tavanı (Peygam-ber'in secde yerine) aktı. Mescidin tavanı hurma çubuklarından idi. Sabah namazı kılındı. Ben Rasûlullah'ı su ve çamur içinde secde edi*yor gördüm. Hattâ namazdan çıktığında Rasûlullah'ın alnında ça*mur izini gördüm.