-
cilbab altı pantolon?
"Her ne kadar avreti örtebilme özelliğine sahip olsa da pantolonla avretin örtülerek genel hayata çıkılması caiz değildir. Çünkü genel hayatta kadınların giymesi için belirli bir elbise tesbit edilmiştir. . Bu nedenle avretin örtülmesi konusu ile genel hayatta giyilecek elbiseler konusunun birbirine karıştırılmaması gereklidir. Pantolon, ince ve şeffaf olmadığı zaman avreti örter. Ancak pantolon ile yabancı erkeklerin karşısına çıkılacağı anlamına gelmez. Çünkü pantolon kadının güzelliklerini ve ziynetini açığa çıkarır. Bu durumdaki bir kadın her ne kadar avret yerini örtmüş olsa da, güzelliklerini yabancılara göstermiş sayılır. Halbuki kadının süslenip güzelliklerini yabancı erkeklere göstermesi kesinlikle haram kılmıştır. Bu nedenle pantolonun kadının avretini örtme özelliğine sahip olması nedeniyle kadının güzelliklerini ortaya koymadığını söyleyemeyiz."
deniliyor....
evet zaten tek başına pantolon ile arzı endam etmenin caiz olmadığını biliyorum....lakin bir şey sormak istiyorum bir mü'mine tesettürü tamamlamak niyetiyle çarşaf altına (pardesüde olabilir ancak çarşaf nazarıyla değerlendirmenizi istiyorum ben)pantolon giymiş ise durum aynımıdır...?malumunuz vasıta ile yolculuk yaparken iniş çıkışlarda veyahutta rüzgardan dolayı sıkıntılı haller yaşama noktasında eğer kendini rahat hissediyor ise hala şu hadis- şerifin kapsamı alanına giriyormu bir hanım?
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]
(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere ALLAH lanet etsin!) [Taberani]
ikinci hadisi şerifin ruhuna inememiş insanlarla (belki ben yanlış düşünüyorum) bayağı bir problem yaşıyorum...ve hala devam ediyor...
evet ölçü bellidir lakin,yanlış numaralı gözlükle okunup özüne inilemeyen nebev-i beyanların olduğu kanaatindeyim..belki yanılıyorum http://www.vuslatsevdasi.com/forum/S...mbarrassed.gif
siz nedersiniz?...