Hz.Amine 'ra' dilinden doğum olayı
Hz. Amine'ra' dilnden doğum hadisesi
Resulullah''sav'' Dünya'yı şereflendirdiği gece
Rebiülevvel ayının 12. gecesi.Vakit seher vakti günlerden pazartesi miladi 571 nisan ayının 2o'simütavazi bir ev. Evde annelerin en güzelien hayırlısı nur sahibi Hz. Amine'ra' O evde dünyaya getirdi kainatın efendisini. Kendi dilinden doğum hadisesi:
''Hamileliğimin 6. ayı idi rüyamda karşıma bir zat çıktı ve dediki Bil ki ya Amine sen alemlerin en hayırlısına hamilesin.Doğurunca ismini MUHAMMED koy ve bu durumdan da kimseye bir şey deme.
Doğum anım geldiğinde kayın babam Kabe'yi tavafa gitmişti.Bir sesle irkildim ve korktum.Bir de ne göreyim beyaz bir kuş yanıma geldi kanatları ile sırtımı sıvazladı yan tarafa dödüğümde bana bir kase içersinde şerbet sundular şerbeti içtiğimde beni bir nur denizi sardı ve Muhammed dünyaya geldi.Ortalık aydınlandı.
O aydınlıkta batıda bir bayrak doğuda bir bayrak ve Kabe'de bir bayrak gördüm. Ve yine bir ses işittimoğuları ve batıları dolaştırın deryaları gezdirin tüm yaratılanlar Muhammed'i ismiyle sıfatı ile tanısınlar diyordu.
Not:Mevlid: Efendimizpeygamberimizrehberim iz önderimizHz. Muhammed'in''sav'' doğum günüdür. Ne mutlu O'na inananlara ne mutlu O'nun yolunda olanlara.
Habibim de ki:Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Al-i İmran31)
And olsun ki; Resulullah sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.(Ahzab21)
alıntı
Cevap: Hz.Amine 'ra' dilinden doğum olayı
Allah c.c. razı olsun ablacım çok güzel ve önemli bilgiler..
cümlemizden inşallah tşk.