Resulullah(a.s.m) Buyuruyorki ;
http://img1.blogcu.com/images/m/e/d/...copy6fyww2.jpg
♦ M i r a c ’ d a ♦
« Peygamber Efendimiz (SAV) buyurdu: “Rabbim (C.C.) Bana (Mirac’da)
ümmetimden şikayetlerde bulundu!” »
(ALLAH’u Teâlâ (C.C.) hazretleri bizi Peygamberimize (SAV), nelerden şikayet etti?)
♦ Ben (C.C.) onlardan yarının ibadetini istemiyorum, onlar Benden (C.C.) yarının rızkını istiyorlar.
♦ Ben (C.C.) onların rızkını başkalarına vermiyorum, onlar ibadetlerini başkalarına gösteriyorlar.
♦ Benim (C.C.) verdiğim rızkı yiyorlar, başkalarına teşekkür ediyorlar.
♦ Kullarımla iyi geçiniyorlar, Benimle C.C. kötü geçiniyorlar.
♦ İzzet şeref Benimdir (C.C.); İzzet şeref verecekte Benim (C.C.). Ancak onlar Benden (C.C.)başkasının kapısında izzet şeref arıyorlar.
♦ Ben (C.C.) Cehennemi kâfirler için yarattım, onlar canlarını Cehenneme atmaya çalışıyorlar.
♦ Habibim, ümmetine söyle eğer ki bir kimse onlara iyilik ediyor diye onu seviyorlarsa, en çokBeni(C.C.) sevsinler, çünkü en çok Ben (C.C.) onlara iyilik ediyorum.
♦ Gök ve yer ehlinden bir kimseden korkuyorlarsa, esas Benden (C.C.) korksunlar, çünkü Benim(C.C.) Kuvvetim hepsinden üstündür.
♦ Eğer bir kimseden ümid ediyorlarsa, ancak Benden (C.C.) ümid etsinler çünkü Ben (C.C.)kullarımıseviyorum ve Benden (C.C.) ümid eden kullarımı boş çevirmiyorum.
♦ Mallarıyla, canlarıyla eğer bir kimseyi tercih ediyorlarsa, mallarını canlarını sadece Bana (C.C.)tercih etsinler. Çünkü Ben hepinizin Mâbuduyum.
♦ Yâ Muhammed (SAV), Ümmetinin mallarını çok yapmadım, ümmetini Kârun gibi eski ümmetlergibizengin yapmadım ki, Kıyamet günü hesapları uzamasın.
♦ Ümmetinin ömürlerini uzun yapmadım ki, kalpleri katılaşmasın.
♦ Onları ansızın öldürmedim ki, dünyadan tevbesiz çıkışları olmasın.
♦ Dünyada onları en son ümmet yaptım ki, kabir de kalmaları uzamasın, mahşere yakın olsunlar.
♦ Onları en sona bıraktım ki, bütün ümmetlerin haberini okusunlar, ama onları hiçbir ümmetokumasın.(Günahlarımızı v.s. bilmesinler.)