Babasının Karısıyla Evlenenler Hakkında
Babasının karısıyla evlenenler hakkında Resulullah'ın (as) verdiği hü*küm nedir?
Nesaî'de geçen bir haberde babasının karısıyla cinsel İlişkiye giren kişi*nin öldürülmesi emredilmektedir. Buharî ve Müslim'in dışındaki hadis kitap*larında babasının karısıyla evlenen ya da cinsel ilişkiye giren kimsenin kafa*sının kesilmesi ve malının tamamen alınması emri yer almaktadır. İbn-i Se-ken'in Kitabu's Sahabe adlı eserinde de aynı emir sözkonusudur. İbn-İ Ebİ Hayseme şöyle diyor: "Halid h. Kerime, Muaviye b. Karra'dan, O da baba*sından şöyle rivayet etmiştir: Resulullah (as) babamı, yani Muaviye'nin de*desini, yabasının karısıyla evlenen (gerdeğe giren) bir adama gönderdi. Ba*bam da b adamın boynunu vurdu ve malının beşte birini aldı",
Yahyâvb. Muîn bu hadisin sahih olduğunu söyledi.
İbnu's Sinnî'nin ve İbnu Ebi Hayseme'ııİn kitaplarında şöyle geçmekte*dir: Resulullah'ın (as) oğlu İbrahim'in anası olan Mariye'nİn amcası, babası*nın karısıyla evlenmekle suçlanmıştı. Resuluîlah (as) Ali b. Ebi Talib'e, "git, O'nu Mariye'nin yanında bile hulsan boynunu vur" diye emretti. Ali, Mariye'nİn amcasının yanma geldiğinde evin bir köşesinde sinmiş halsiz bir vaziyette duruyor ve tîtriyormuş. Hz. Ali O'nu elinden tutup evden dışarı çı*kararak durumu anlatınca adam bulunduğu durumu anlatmak için elbisesini kaldırmış, Hz. Ali bir de ne görsün, adamın erkeklik uzvu kesik. Hemen ada*mı kendi haline terkedip Resulullah'ın (as) yanına gelerek, "ey Allah'ın elçi*si! O adamın erkeklik uzvu yok, kesilmiş" demiştir.
Bu hadisi Sabit el-Bennanît Enes'ten rivayet etmiştir. Bu hadîsin sonun*da şöyle denmektedir: ".. Ali adamı hurmalıkta hurma toplarken buldu. A-dam bir bez parçasına bürünmüştü. Kılıcı görünce türedi, sarsıldı ve üze*rindeki bez parçası yere düştü. Hz. Ali bir de ne görsün adamın erkeklik uz*vu yok, kesilmiş.."
Yezid b. Berrâ'dan, O da babasından rivayet ederek şöyle dedi: Amca*mın yanına gittim, yanında bir sancak (bayrak) gördüm ve O'na, "bunu ne*reden buldun ne yapacaksın ve nereye gideceksin?" dedim. Bana, "Resulul*lah (as) beni, babasıntn karısıyla evlenen bir adamın boynunu koparıp ma*lım almaya gönderdi" dedi.
Hadis Sünen-i Darimî'de yeralmaktadır.