26. Haftanın ropörtajı( Ferm@n)
Cevap: 26. Haftanın ropörtajı( Ferm@n)
Koltuk hayırlı olsun kardeşim...
Bakalım sorularla rahat oturabilcek misin:D
-Kainatta nice tefekkür edilecek nimetler varken insanlar neden bu nimetlerin farkında değiller? Sizce ne engel oluyor buna?
-İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsınız?
Kolay gelsin.....
Aleykum Selam. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum hem röportaj hemde bu güzel ikramlar için :)
-Kısaca kendini tanıtır mısın?
İsmim Şükrü. 1988 Balıkesir doğumluyum. İmam-Hatip mezunuyum bu yüzden yurtdışında üniversite okumaktayım. 2006'da Mısırda başlayan maceram şu an Makedonya'da devam etmekte.
-Sizi bu güne kadar en mutlu eden olay?
Küçük olaylardan büyük mutluluklar çıkartabiliyorum. O yüzden "en" olan bir mutluluğum yok.
-Sizi bu güne kadar en mutsuz eden olay?
Geçen Mayıs ayında nişanlım vefat etti. Hâlâ üzerimde.
-Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey?
Dinim, Ailem, Reel-Sanal dostlarım..
-Hobilerin?
Gezmek, bisiklete binmek, okumak..
-Fobilerin?
Fobim yok.
-En çok dinlediğin ilahi ve ilahi sanatçısı?
Hasan Dursun, Gültanem.
-En çok beğendiğin kitap?
Osmanlı'nın Mahrem Tarihi - Mustafa ARMAĞAN
-En son okuduğun kitap?
Babam Çatlı - Gökçen Çatlı
-Bu soruda benden olsun hiç ilahi bir rüya görme şerefine eriştinizmi ?
Tek bir kere istiare yaptım. Onun dışında hayır.
-Hayatta en çok yapmak isteyipte ertelediğiniz şey nedir ??
Güneydoğu Anadolu Turu.
_ Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir_? Neden bu nicki kullanıyorsunuz_?
Ferman büyük buyruktur. Ferman okunurken muhatabı kim olursa olsun susar ve pür-dikkat dinler. Söylerken hoşuma gidiyor o yüzden bu nici seçtim.
_ Zamanınızın ne kadarını bilgisayar başında geçiriyorsunuz?
Uykudan daha fazla vakit ayırmak zorundayım. Ders notlarımız hep e-kitap. Ama internet derseniz 3-4 saat civarı.
_ Etkilendiğiniz ve örnek aldığınız, tarihten, günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı_? Varsa kim_?
Rahmetli Prof.Dr. Sebahattin Zaim. Şu an Türkiye'yi yöneten isimlerin birçoğunun hocasıdır.
_ Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir_?
Okulu bitirip Hindistan'da yazılım üzerine yüksek lisans yapmak en büyük hayalim. İnşallah olur.
_ Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler_?
Benden önceki 25 röportajın hepsinde (kendisininki hariç) yazılmış bende es geçmiyorum: Hayrun-Nisa :) Şaka bir tarafa ama forumun en çok koşturan yöneticisi. Ondan başka Burak abi var foruma gelirken ilk tanıştığım isim.
_ Keşke dediğin ve hala pişmanlık duyduğun bir olay varmı_?
Evet hemde çok fazla. :(
_ En sevdiginiz yazar kimdir..? Kimleri dinlemeyi seviyorsun_?
Küçüklükten beri Necip Fazıl'ın kitaplarını okurum. Sesli eser olarak dinlediğim bir şey yok.
_ İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir_?
Forumdaki herkesin günün birinde reelde biraraya gelip önemli şeylere imza atması (bir dernek gibi mesela). O tip bir yaplanmanın içinde olmayı çok isterim.
_ Forumda en cok vakit gecirdiginiz bolum hangisidir_?
Bilgisayar bölümünde sorumluyum. Güncel olmayan konuların silinmesi, kaydırılması v.s daha bitmedi. Onun dışında forum hareketlendiği zamanlarda aktif konuları okurum. Ya da rastgele bir bölüm açar konuları incelerim. Bölüm ayırmam.
_ Hayatınızda olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir..._?
Yukarıda yazmıştım.
en çok özlemini çektiğin kişi ?
Annem. ( gerçi 50'sinden sonra msn kullanmasını öğrendi :) ama genede gerçek gibi değil )
en çok sevdiğin ayet ?
Bakara 186. (" Kullarım sana benden sorarlarsa deki ben muhakkak çok yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim.O halde doğru yolu bulmak için benim davetime uysunlar ve bana iman etsinler")
en çok sevdiğin hadis ?
"Sizin en hayırlınız Ku'anı öğrenen ve öğretendir"
kendini tek kelimeyle ifade edermisin ?
Ilımlıyım.
Forumun tartışmasız en güzel köşesini bu hafta bana ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Alıntı:
kamilya Nickli Üyeden Alıntı
Koltuk hayırlı olsun kardeşim...
Bakalım sorularla rahat oturabilcek misin:D
-Kainatta nice tefekkür edilecek nimetler varken insanlar neden bu nimetlerin farkında değiller? Sizce ne engel oluyor buna?
-İçinden çıkamadığınız zor bir durum olsa, ilk kime danışırsınız?
Kolay gelsin.....
Evet koltuk çok rahat teşekkür ediyorum. Böle sorular gelmezse daha rahat olcek gibi :)
Cevap 1: Bu konu hakkında bir konu açmayı düşünüyordum galiba aklımı okudun :) Ruhlarımız yaratıldı ve biz bir söz verdik. Sonra belli bir zaman geçti Dünya'ya geldik. Burdan da başka bir hayata geçiş yapacağız. Bu açıdan baktığımızda ruhlarımızın kısmen ölümsüz olduklarını söyleyebiliriz. Zaten Kur'an da sonsuz Cehennem azabı veya Cennet nimetlerinden haberler veriyor. Bence insanoğlu bilinçaltında bu ölümsüz gücün farkında ve birçok şeyi bu yüzden görmüyor ve gene bu yüzden çok kolay inkar edebiliyor.
Cevap 2: İçinden çıkamayacağım bir durum olursa ilk ablama danışırım.
ferman seni tanıdığıma çok sevindim:)
benimde bir kaç sorum olacak :)
1:kevserdenizi.net forum ailesinin bir bireyi olarak, forumdan beklentileriniz nelerdir?
2:İnternet ortamında forum olarak olsun, bilgi siteleri olsun güzel çalışmalar
yapılmakta. Bu çalışmaların hayra ve hakka hizmet ettiğini düşünüyor musun? Yapılan yanlışlardan bahseder misin?
3:kevserdenizi net forum ailesine söylemek istediğin bir şey var mı?
4:kaç kardeşsiniz?kaç numarasın?
5:en sevdiğin renk?
6:hangi yemeği çok seversin ?
7:Sizce ölüm ile yaşam arasındaki fark nedir?
8: Önemli olan zirveye çıkabilmek mi yoksa orda kalmayı mı başarabilmektir?
9.En çok hangi günahı işlemekten sakınırsınız?
10.Sıkıntılı anlarınızda ne yaparsınız?
11:Hatalarinizi kabul eder ve özür diler misiniz?
12:Haftanın konuğu olmak nasıl bir duygu? :)
kardeşim çok üzüldüm ağlaa
senitanımak güzeldi bundan sonraki hayatında barşarılar dilerim herşeyin en hayırlısını rabbım nasip etsin sana
Alıntı:
Ferm@n Nickli Üyeden Alıntı
Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum olsa gerek :(:(
_ Forumumuzda en çok dikkatinizi çeken, sizi en çok etkileyen isimler kimler_?
Benden önceki 25 röportajın hepsinde (kendisininki hariç) yazılmış bende es geçmiyorum: Hayrun-Nisa :) Şaka bir tarafa ama forumun en çok koşturan yöneticisi. Ondan başka Burak abi var foruma gelirken ilk tanıştığım isim.
Hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim...
en çok özlemini çektiğin kişi ?
Annem. ( gerçi 50'sinden sonra msn kullanmasını öğrendi :) ama genede gerçek gibi değil )
Bence çok çok büyük bir başarı Maşallah diyorum...
.............................. ...........
ferman seni tanıdığıma çok sevindim:)
benimde bir kaç sorum olacak :)
1:kevserdenizi.net forum ailesinin bir bireyi olarak, forumdan beklentileriniz nelerdir?
Belki beklenti demek dogru olmaz ama yukarida hayalimi yazmistim
2:İnternet ortamında forum olarak olsun, bilgi siteleri olsun güzel çalışmalar
yapılmakta. Bu çalışmaların hayra ve hakka hizmet ettiğini düşünüyor musun? Yapılan yanlışlardan bahseder misin?
3. sinifa giderken (1996) bilgisayar ile tanistim. O zamandan beridir internet kullanirim. Cok portal gordum, sanalda isim yapmis cok insan tanidim. Sayisini bilmedigim kadar siteye uye oldum, gorev aldim. Ama ne yazikki sadece 2 yerde ciddiyet buldum. Birisi burasi digeride teknolojik anlamda musluman isimlerin biraraya geldikleri hos bir yer. Genelde 18-19 yas alti akli hala cocukca seylere calisan kisiler sanal alemde. Allah rizasi icin guzel seyler yapilan yerler tabiki var ama bence cok yetersiz ya da digerlerinin yaninda sesleri cikmiyor maalesef.
3:kevserdenizi net forum ailesine söylemek istediğin bir şey var mı?
Birseyler soylemeye degil birseyler almaya geldim. Allah yardimcimiz olsun.
4:kaç kardeşsiniz?kaç numarasın?
5 Kardesiz ben 2 numarayim.
5:en sevdiğin renk?
Siyah
6:hangi yemeği çok seversin ?
Dedigim gibi yurtdisindayim yemek farketmez yeterki bizim mutfagimizdan olsun :)
7:Sizce ölüm ile yaşam arasındaki fark nedir?
Kamilya'nin sorusuna verdigim cevaptaki gibi dusunuyorum. Burasi bizim icin bir durak. Olum diye birsey zaten yok. Sadece boyut degistirecegimize inaniyorum.
8: Önemli olan zirveye çıkabilmek mi yoksa orda kalmayı mı başarabilmektir?
Eger zirveye cikacak noktaya geldiyseniz bence orada kalacak kabiliyete sahipsinizdir.
9.En çok hangi günahı işlemekten sakınırsınız?
Zina (goz zinasi v.b biraz daha genis kapsamli Allah muhafaza etsin hepimizi)
10.Sıkıntılı anlarınızda ne yaparsınız?
Bir - birbucuk saat kadar yanliz dolasirim.
11:Hatalarinizi kabul eder ve özür diler misiniz?
Tabiki. Onceden hic kabullenemezdim ama artik buyuduk :)
12:Haftanın konuğu olmak nasıl bir duygu? :)
Gercekten cok guzel ve heyecan verici. Yayinda ve yapimda emegi gecenlere tesekkurler :)
Ferm@n kardeşim seni tanıdıma çok memnun oldum.
ama nişanlına çok üzüldüm.ALLAH C.C sana efendimizin sabrından versin.Nişanlınada gani gani RAHMET eylesin.mekanı cennet mekanı olsun...
_ İçinde şunu yapmayı çok isterim dediğin şey nedir_?
Forumdaki herkesin günün birinde reelde biraraya gelip önemli şeylere imza atması (bir dernek gibi mesela). O tip bir yaplanmanın içinde olmayı çok isterim.
bunu bende istiyorum Kevserdenizi ailesi olarak hep bir araya toplanmayı.inş. bir gün dileğimiz gerçekleşir.