İhlas Ve Mülk (Tebareke) Sürelerini Okumanın Fazileti
17. Ebû Saîd el-Hudrî'den: Bir adamın 'Kul huvallahü ehad' sûresini tekrar tekrar okuduğunu gördüm. Hemen ertesi gün Resûlullah'a (s.a.v.) giderek durumu anlattım. Çünkü adam oku*duğunu âdeta azımsıyordu. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: «Kuvvet ve iradesi sayesinde yaşadığım Al*lah'a yemin ederim ki bu sûre fazilet bakımından Kur'an'ın üçte birine denktir.
18. Ebû Hüreyre anlatıyor: Resûlullah (s.a.v.)'la beraber yü*rüyordum. Bir ara Hz. Peygamber (Kul huvallahü Ehad* sûresini okuyan bir ses duydu ve «farz oldu» buyurdu. Ben:
farz oldu ya Resûlallah?» diye sorunca:
*— Cenneti» buyurdu. Bunun üzerine ben gidip okuyan ada*ma müjdeyi vermek istedim, fakat Resûlullah'la (s.a.v.) beraber yemek yeme fırsatım kaçıracağımdan korktum. Onun için Hz. Peygamberle yemek yemeyi tercih ettim. Daha sonra adamı ara*dım, fakat onu yerinde bulamadım, gitmişti.
19. Avfın torunu Humeyd b. Abdurrahman'dan: thlâs sûresi Kur'ân'ın üçte birinin faziletine denktir. 'Tebarekellezi bi yedihilmülk, sûresi ise kıyamet günü, dünyada iken onu çok çok okuyanın tarafında yer alır ve Allah Teâlâ'nın gazabımn önlenme-
si için çalışır.