İstiharenin Sünnet Oluşu Ve Resulullah'tan (As) Bu Hususta Rivayet Edilenler
Cabir'den şöyle rivayet olunmuştur: Resuİuilah (as) bize her işimizde is*tihareyi Kur'an-i Kerim'den bir ayet imişeesine öğretti. Bize şöyle diyordu: Herhangi biriniz bir iş yapmak istediğinde farz namazların dışında iki rek'at namaz kılsın. Sonra şöyle desin: "Ey Allahım! Senin ilminden hayır umuyo*rum, kudretinden benim için hayır takdir etmeni diliyor, bunları sonsuz faz*lından İstiyorum. Çünkü takdir edersin, bense güçsüzüm, sen bilirsin bense bilmem. Üstelik sen görünmezi (gaybı) bilensin. Ey Allahım! Eğer bu yapmak istediğim iş senin ilmine göre dinim, geçimim ve yapacağım işlerin sonuçları bakımından hayırlı ise veya sen istiyorsan işirni hemen gör, dilersen belirli bir süre tanı, ama bu işi yapmamı bana takdir et ve benim için kolaylaştır ve bu işte beni bereketlendir. Eğer bu işte hayır yok da benim, dinim, geçimim ve işimin sonucu bakımından kötülük varsa elbette sen bunu biliyorsun." Yada şöyle desin: "İşimi ister hemen yap İstersen ona bir süre tanı, kötülük do*ğacak olan bu işten beni ve onu da benden uzaklaştır. Bana nasılsa öylece hayır takdir et. Sonra da benden razı ol". Sonra İhtiyacı ne İse onun adını söylesin.
Bu hadisi İmam Buharı rivayet etmiştir.