Teheccüd (gece) namazı ile aranız nasıl?
Allah'ın sevgili kullarından mıyız kardeşler?
Evet, normalde gece namazı farz bir ibadet olmadığı için ve de söylenmesi (içine nefs karışması ihtimaline binaen) riyaya sebebiyet verdiği için, "Ben teheccüd namazı kılıyorum" demek, pek hoş değil..
Ama gerek kardeşlerimizi teşvik etmek ve bu babta gece namazının fazileti hakkında veya da hayatımıza kattığı güzellikleri paylaşmak açısından, gerekse de burası bir forum ortamı olduğu ve kimsenin birbirini yakinen direkt tanımadığı için riyaya sebebiyet vermeyeceğini düşündüğümden böyle bir anket konusunu açtım..
İslamî anket bölümünde, sanırım böyle güzel bir ibadetin mavzu bahsi hayırlı ve güzel olur diye düşündüm..
Selametle..
(alıntı)
Cevap: Teheccüd (gece) namazı ile aranız nasıl?
nadir kılarım aslında her gece kalmak isterim maalesef kalkamıyorum yada teheccüde kalkınca saban namazına kalkamıyorum,inşallah her gece kacırmadan güzel kullardan oluruz çünkü teheccüd namazı her acıdan faydalı selam dua ile
Amin inş...
Ben de genelde hergün kılarım ama gece kalkamam diye teheccüd vakti girince Teheccüd namazını kılıp yatıyorum.
Rabbim cümlemizin namazlarını kabul etsin inş...
Böyle paydalı bir anket açtığın için Allah(c.c) razı olsun dua dostum, gülüm. Selam ve dua ile...
Çok nadirdir kıldığım! her zaman değil
Alıntı:
ArzuNur Nickli Üyeden Alıntı
Amin inş...
Ben de genelde hergün kılarım ama gece kalkamam diye teheccüd vakti girince Teheccüd namazını kılıp yatıyorum.
Rabbim cümlemizin namazlarını kabul etsin inş...
Böyle paydalı bir anket açtığın için Allah(c.c) razı olsun dua dostum, gülüm. Selam ve dua ile...
bende nediren kılanlardanım. nadiren kılmamın nedeni iki dostum biri camii imamı biride çocuğumun dershane hocasından teheccüd namazı kılmak istiyorum fakat emekliliğin verdiği rehavetten dolayı gece uyumuyorum dedim benimde önceden bildiğim gibi cevap aldım uyuyup uyandıktan sonra kılmam tam manasını bulur. çevremde teheccüd namazına gece namazıda derler. HZ ALLAH`ın C.C rızasını kazanacağimiz biçimde yaşamayı nasibbetsin inşallah.
Nadir kılanlardanım kartal abimizin dediği gibi uyuyupta uyanmak lazım
gönül isterki her gün kılalım ...İnşallah elimizde tabiki..
En son ramazan ayında kılmıştım.Ondan sonra kılamadım.Çok isterim ve önemini de çok iyi biliyorum fakat kalkamıyorum.Allah affetsin ve nasip etsin inşallah..
Çok nadir kalkıyorum ama her gece kalkmak lazım dualarınızı bekliyorum
Allah'ın izni ve keremi ile hiç kaçırmam. Allah daim eder inşallah...