Kişinin Kazanması ve Eliyle Çalışması Babı
22-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Ebû Bekr es-Sıddîk halîfe ya*pıldığı zaman şöyle dedi: Muhakkak ki benim kavmim, benim ka*zanç cihetimin kendi ailemi geçindirmekten âciz olmadığım kat'îyetle bilmiştir. Şimdi ise ben müslümânlarm-işiyle meşgul kılındım. Onun için bundan sonra Ebû Bekr ailesi şu Beytü'l-mâl'den yiyecek ve Ebû Bekr de müslümânlarm Beytü'1-mâli hesabına kazanacaktır
Cevap: Kişinin Kazanması ve Eliyle Çalışması Babı
23-.......Âişe (R) şöyle demiştir: Rasûlullah'm sahâbîleri kendi işlerinin işçileri idiler (Bizzat çalışırlar, terlerler, namaza gelirlerdi). Bu sebeble vücûdlarında ağır kokular olur idi. (Rasûlullah tarafın*dan) kendilerine "Keskiyıkansaydımz!" denilirdi .
Bu hadîsi Hemmâm, Hişâm'dan; o da babası Urve'den; o da Âi-şe'den rivayet etmiştir..
Cevap: Kişinin Kazanması ve Eliyle Çalışması Babı
24-....... el-Mıkdâm(;R)'dan: Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: "Hiç*bir kimse kendi elinin çalışmasını yemekten daha hayırlı bîr yiyecek asla yememiştir. Allah'ın Peygamberi Dâvûd aheyhi's-selâm da ken*di elinin emeğinden yer idi" .
25-.......Hemmâm ibn Münebbih şöyle demiştir: Ebû Hureyre (R) bizlere RasûlulIah(S)'ın: "Şübhesiz Dâvûd Peygamber (S), kendi elinin emeğinden başkasını yemez idi" buyurduğunu tahdjs etti .
26-.......Ebû Hureyre (R)şöyle der idi: Rasûlullah (S): "Yemîn ederim ki, sizden herhangi birinizin (ipini alıp da dağdan) arkasına bir bağ odun yüklenmesi, verecek yâhud vermeyecek olan herhangi bir kişiden istemesinden çok hayırlıdır" buyurdu .
27-.......ez-Zubeyr ibnu'l-Avvâm (R) şöyle demiştir: Peygam*ber (S): "Yemîn ederim ki, sizden birinizin iplerim alması, insanlar*dan istemesinden elbette daha hayırlıdır" buyurdu.