Ceylan Gözlü Huriler Eşlerine Dünya Kadınlarından Daha İsteklidirler
Ceylan Gözlü Huriler Eşlerine Dünya Kadınlarından Daha İsteklidirler Muaz b. Cebel hadisinde, hurinin, eşinin dünyalık hanımına, "onu üzme, çok geçmeden senden ayrılıp bize gelecek" deyişi ve İkrime hadisinde yine ceylan gözlü hurilerin "yarab ona dinin üzere yardım et, kalbini taatine çevir" deyişleri daha önce zikredilmişti.
İbn Ebî'd-Dünya, Ebu Süleyman ed-Dârânî'den aktarır. Demiş ki:
"Irak'ta ibadetle meşgul bir genç vardı. Bir arkadaşı ile Mekke'ye gitmek üzere yola çıkmıştı. Ne zaman konaklasalar o namaz kılıyor, ne zaman öğün vakti olsa o oruçlu bulunuyordu. Giderken de gelirken de arkadaşı onun bu haline sabretti. Ondan ayrılacağında dedi ki:
Kardeşim, gördüklerimi yapmana teşvik eden nedir?
Genç dedi ki:
Rüyamda Cennet köşklerinden bir köşk gördüm, bir tuğlası gümüşten, bir tuğlası altından yapılıyordu. Yapısı tamam olunca biri zebercedden, biri yakuttan iki püskül (sarkık şey) ve aralarında, ceylan gözlü hurilerden bir huri, saçlarını sarkıtmış, üzerinde gümüşten bir elbise var, o salındıkça salınıyor. Huri, beni Allah'tan gayretli iste, Allah'a yemin olsun ki ben seni Allah'dan candan-ciğerden istiyorum, diyordu. İşte gördüğün o ibadetlerim hep ona talib olduğum içindir."
Ebu Süleyman der ki:
Bir huri isteyen böyle yapıyor, daha fazla isteyen nasıl olmalı?
Cevap: Ceylan Gözlü Huriler Eşlerine Dünya Kadınlarından Daha İsteklidirler
hatun görmesin mazALLAH :D
korkma onlar bu dünyalık...
aşağıda "ALLAH C.C." nasip ederse nasılsa görecekler...
emeğine sağlık kardeşim...
"ALLAH C.C." razı olsun...
dua ile...
ne olur ne olmaz hatun görürse yandı gülüm keten helva :)