-
Namaz
ARKADAŞLAR SİZE BİR SORUM OLACAK Ben düzenli bir şekilde namaz kılan biriyim fakat çevremden bazen çok nadiren olmasına rağmen bana eleştiri geliyor ve sen açıksın kıldığın namazın bir anlamı yoktur diyorlar. Gerçekten böylemi açığım ama derli topllu giyiniyorum fazlasıyla açık değilim... yani namaz kıldığım zaman günah olurmu cevap bekliyorum şimdiden teşekürler.......
-
Cevap: Namaz
umay kardeşim öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim
böyle sorularla sıkça karşılaşıyoruz
öncelikle sana birkaç ayetle açıklamak isterim..
Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.
O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin
Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun
Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.
Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?
Kitaba sarılanlara ve namazı kılmaya devam edenlere gelince, biz o iyilerin ecrini hiçbir zaman yitirmeyiz.
Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir.
şimdi umay kardeşim namaz kılmak imanın şartlarından biridir..
bir evin direği olurya işte imanın direğide namazdır
başın açık olupta namaz kabul olmazmış diye birşey asla olamaz
Başörtüsüde Allahımızın emri oldugu gibi namazda Allahımızın bir emridir..
Kardeşim birçok tesettürlü insanlar varki namaz bile kılmazlar
Bir laf vardır ya her koyun kendi bacağından asılır diye Herşeyin günahı ve sevabı ayrı yazılır Allah katında...
sen zamanında namazlarını kılmaya bak ve elinden geldiğince Allaha kul olamaya bak
bu bizler içinde geçerlidir..Rabbim sanada en kısa zamanda Kapanmayı
-
Cevap: Namaz
verdiğin cevapla beni baya bi aydınlattın nisa saol :):)