önce iğneyi kendine sonra tığ ı başkasına.....
bizzat şahit olduğum bir hikaye bu
sene 1990 .köyde çok sevdiğim bir arkadaşım var.
şu anda ailesi olduğu kıza aşık olmuştu..
bir gece bana gelip ben bu kızı kaçıracağım dedi..
bak dedim bunun yolu yordamı var "ALLAH C.C." emri ve "EFENDİMİZ(S.A.V.) kavliyle istetirsin anne ve babanı gönderirsin vermezlerse o zaman birşeyler düşünürüz dedim..
yok dedi kaçacağız,kızın gönlü varmı dedim,evet dedi..
siz kaçtıktan sonra ana ve babasını halini düşünebiliyormusun dedim,bana ne?hem birşey olmaz bir kaç gün sonra alışırlar dedi..
ertesi akşam gece geç saatlerde kaçmışlar...
sabah anam söyledi inanamadım...
gittikleri yerde imam nikahı olmadan ne olduysa olmuş.
bir hafta sonra çıkıp geldiler..
bir ay sonra düğün dernek malum..
evlendikten yedi ay sonra nur topu gibi bir kızları dünyaya geldi..
büyüdü serpildi.
güzelce gereken dini biliglerini alması için kur-an kursuna gitti ...
bir yandan da lise eğitimine devam edrken bir sabah evde yatağını boş bulmuşlar..
haber kısa zamanda yayıldı..
köyden sevdiği bir gençle kaçmışlar..
arkadaşım olduğu için teselliye gittim,hoş beşten sonra biraz yanlız konuşabilirmiyiz dedim gayet üzgün bir şekilde tabi dedi.
dışarı çıktık...
boşver dedim birkaç güne kalmaz alışırsın dedim,sinirli bir şekilde yüzüme baktı sen nasıl konuşuyorsun dedi o benim kızım,evet dedim anneside babasının kızıydı dedim..
ne söylemek istiyorsun dedi..
ondokuz sene önce sana birşey söylemiştim biliyormusun dedim.unutmuş ne söylemişim dedi .annesiyle sen kaçmadan babasını ve anasını düşün demiştim sana dedim..
biraz düşündükten sonra hatırladı,evet dedi hatırladım..
asla olmaz demeyeceksin dedi...bu bana büyük bir ders oldu dedi..
Cevap: önce iğneyi kendine sonra tığ ı başkasına.....
Enteresan bir hikaye..
Paylaşımın için teşekkürler...
çok güzel bir hikaye ne ekersen onu bicersin emeğine sağlık abi
ALLAH RAZI OLSUN
Gün gelir devran döner insanın yaptığı karşısına gelir. o yüzden bin kere düşünüp bir kere hareket etmek lazım inş...
Rabbim cümlemize doğru kararlar verip, doğru hareket etmemizi nasip etsin inş...
Emeğinize sağlık Allah(c.c) razı olsun..Dua ile...
Ettiğini bulma, ektiğini biçme olmuş bu olay. Ne yaparsak yapalım, ister kötülük ister iyilik için olsun mutlaka bize geri dönecektir. Ahirette zaten karşılığı var, ama Allah-u Zülcelal bu dünyada da bir şekilde karşımıza çıkarıyor yaptıklarımızı. Allah-u Zülcelal adalet sahibi. Allah-u Zülcelal hakkımızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin, bizden nasıl razı olacaksa o şekilde amel-i salih işlemeyi nasip eylesin.
Allah (c.c) razı olsun kardeşim. Emeğine sağlık.
çok deyişik hikaye okursen sanki tv seyrettim bu gibi olaylara ras geliyorum sıkça ama nolur büyük konuşmayalım bak evladı aynı işle karşılaştı
Alıntı:
Reyhani Nickli Üyeden Alıntı
Ettiğini bulma, ektiğini biçme olmuş bu olay. Ne yaparsak yapalım, ister kötülük ister iyilik için olsun mutlaka bize geri dönecektir. Ahirette zaten karşılığı var, ama Allah-u Zülcelal bu dünyada da bir şekilde karşımıza çıkarıyor yaptıklarımızı. Allah-u Zülcelal adalet sahibi. Allah-u Zülcelal hakkımızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin, bizden nasıl razı olacaksa o şekilde amel-i salih işlemeyi nasip eylesin.
Allah (c.c) razı olsun kardeşim. Emeğine sağlık.
okurken içimden vaybe demek geldi
abi arkadaşına güzel bir ders vermişsin
gerçekten Reyhani abinin dediği gibi
Ettiğini bulma, ektiğini biçme olmuş bu olay