-
kısa kısa
Hayat heybesi açılır, Pişmanlıklar dökülür, Kor misali yanılır, Son bir ümit umulur… HAYATA BİR DE BURDAN BAKIN...
Saat zamana,zaman tarihe,tarih hayata yol alırken, her şeyyolunda akıpgiderken..Birgün zama durur.Tüm ışıklar kararır.Hayatınparlak yüzü anidensolgunlaşır.Artık sırada “enbüyük gerçekle” buluşma vardır.Vehesapla olan obüyükbuluşma herkesiçin kaçınılmazdır
Kullarım Beni Senden soracak olurlarsa, bilsinler ki Ben pek yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim.. (Bakara Suresi
Dua, çocuğun yaratılıştan getirdiği inanma ve bağlanma duygusunun en saf ve en samimi ifadesidir. (Prof.Dr. Mehmet Emin AY)
Çölde yaşayan bazı bedeviler, Resulullah'ın (asm) huzuruna geldiler ve,"Siz çocuklarınızı öpermisiniz?" diye sordular.
Sahabiler de, "Evet, öperiz." dediler. Bunun üzerine bedeviler, "Ama vallahi biz öpmeyiz." deyince, Hazreti Peygamber şöyle buyurdu: "Allah sizin kalplerinizden merhamet duygusunu çıkarıp almışsa, ben ne yapabilirim ki!" (Buhari, Edep:18
Çocuğumuz, kabul edilmiş en güzel duamızdır. Çocukların dilinden şeker tadında, anne sıcaklığında dualar. (Dr. Senai DEMİRCİ)
Yeryüzündeki Allah’ın seyyah melekleri ümmetimin salât u selamını bana, hemen anında ulaştırırlar.” (Hadis-i Şerif)
Ey iman edenler! Kendilerinizi ve ailenizi yakıtı insanlarla taşlar olan o müthiş ateşten koruyun. (Tahrim Suresi 6)
Kim bana bir salavat okursa Allah da ona on rahmet ve ikramda bulunur. (Hadis-i Şerif)
Hem namazı tam kılın, zekâtı verin, rükû edenlerle beraber siz de namaz kılın. (Bakara Suresi 43)
Ey iman edenler! Ne alışverişin, ne bir dosttan yardım beklemenin, ne de bir kimseden şefaat ummanın mümkün olmadığı bir gün gelmeden önce, sizi rızıklandırdığımız şeylerden harcayın. (Bakara Suresi 254) Namaz dinin direğidir. (Hadis-i Şerif)
Kıyamet gününde benim şefaatime en çok layık olanlar, bana en çok salavat getirenlerdir. (Hadis-i Şerif)
Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salat ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve tam bir içtenlikle selam verin. (Ahzab Suresi 56)
Mevlam! Beni Kendine dost seçinceye kadar yaşat. ve aşkınla yandığım bir anda al canımı. al ki ölüm aşkımın adı olsun
Ama kim Benim zikrimden yüz çevirirse kitabımı dinlemez ve Beni anmaktan gaflet ederse, ona dar bir geçim vardır ve Biz onu kıyamet günü kör olarak diriltir, duruşmaya getiririz. (Taha Suresi 124)
İbadetlerin hepsini kendinde toplayan ve insanı Allahü Teala'ya en çok yaklaştıran şey namazdır. (İmam Rabbani)
Her ne zaman Şeytandan bir fit gelip seni gıdıklayacak olursa, hemen Allaha sığın. Çünkü o duaları işitip icabet eder ve her şeyi bilir. (Araf Suresi 200)
Şeytan sizi fakir olacaksınız diye korkutur, sizi cimriliğe ve çirkin şeylere teşvik eder... (Bakara Suresi 268)
Söyle o iman etmiş kullarıma: Namazı tam gerektiği şekilde kılsınlar ve ne alışverişin, ne de dostluğun olmadığı gün gelmeden önce, gizli ve açık şekilde, kendilerine ihsan ettiğimiz rızıklardan, nimetlerden bağışta bulunsunlar. (İbrahim Suresi 31)
Dünya hayatı bir oyun ve oyalanmadan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, fenalıklardan sakınanlar için daha hayırlıdır...
Ey İnsanlar! Yeryüzünde olan bütün nimetlerimden helal hoş olmak şartı ile yeyiniz; Fakat Şeytanın peşinden gitmeyiniz. Çünkü o sizin besbelli düşmanınızdır. (Bakara Suresi 168)
Akıllı kimse, nefsini sorguya çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. (Hadis-i Şerif)
Şimdi elinden gelirken iyilik yap. Yoksa yarın kefeni yırtıp elini çıkaramazsın. (Sadi)
Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz. (Hadis-i Şerif)
Allah'ım! Duaların ve selâmların en güzeli, bereket ve hayırların tümü, Hz.Muhammed'in, ailesinin ve ashâbının üzerine olsun... Ey Rabbim! Binlerce salât ve selâm eyle. Hz.Muhammed'e, ailesine ve ashabının hepsine.........
Lezzetleri acılaştırıp yok eden ölümü çok anınız. (Hadis-i Şerif)
Ama kim Benim zikrimden yüz çevirirse kitabımı dinlemez ve Beni anmaktan gaflet ederse, ona dar bir geçim vardır ve Biz onu kıyamet günü kör olarak diriltir, duruşmaya getiririz. (Taha Suresi 124)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi musibet ve nimetlerle deneriz.Sonunda bize döneceksiniz. (Enbiya Suresi 35)
Ailene ve ümmetine namaz kılmalarını emret, kendin de namaza devam et. Biz senden rızık istemiyoruz, bilakis senin rızkın Bize aittir. Güzel âkıbet, takvâdadır, yani Allah’ı sayıp haramlardan korunmaktadır. (Tâhâ Suresi 132)
NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIM DİYECEKSİN...
Kainatta en yüksek hakikat imandır, imandan sonra namazdır. (Bediüzzaman)
... O namaz kılanlar, zekât verenler, Allah'a ve ahirete hakkıyla iman edenler var ya! İşte onlara yarın büyük mükâfat vereceğiz. (Nisa Suresi 162) ...çünkü namaz belirli vakitlerde müminlere farz kılınmıştır. (Nisa Suresi 103)
CENNET UCUZ , CEHENNEM DE LÜZÜMSÜZ DEĞİLDİR.
dün neydim, bugün neyim,yarın ne olacağım tefekkrüne dalın... Dünya ve ahiret, ortak iki zevce gibidir. Birisini ne kadar hoşnud edersen, öbürünü o kadar kızdırırsın... (Hz. Mevlana)
Sabah namazının iki rekat sünneti, dünyadan ve dünyada olan şeylerin hepsinden daha hayırlıdır. (Hadis-i Şerif)
Sabah namazının iki rekat sünneti, dünyadan ve dünyada olan şeylerin hepsinden daha hayırlıdır. (Hadis-i Şerif) Sabah namazının iki rekat sünneti, dünyadan ve dünyada olan şeylerin hepsinden daha hayırlıdır. (Hadis-i Şerif)
DÜNYAYA SALTANAT SÜRMEYE GELDİĞİNİ ZANNEDENLERİN MEZAR TAŞINDA '''RUHUNA EL FATİHA''' YAZAR....
Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdir de; fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme. (Bediüzzaman) Allah mü’minlerin mallarını ve canlarını kendilerine verilecek cennet karşılığında satın almıştır. (Tevbe Suresi 111)
DUANIZ OLMASA NE KIYMETİNİZ VAR (FURKAN ;77 )
DUANIZ OLMASA NE KIYMETİNİZ VAR (FURKAN;77 )
“İnna lillahi ve inna ileyhi racıûn”
"İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACIUN" MUHAKKAK BİZ SENDEN GELDİK VE MUHAKKAK Kİ, SANA DÖNECEĞİZ
kullu nefsin zâiqatul-mevt (Her nefis ölümü tadıcıdır) كُلُّنَفْسٍذَائِقَةُالْمَ وْتِ
RAHMET PEYGAMBERİMİZ (SAV) Bu acı itiraflarla rahmetine sığınıyoruz... Ve bilmelisin ki biz, maalesef, gösterdiğin yolda değiliz... Henüz tam değiliz... Bize bıraktığın kutsal emanetine Kur'an'a, hükümlerini yaşayarak uyamadık...
NASIL YAŞARSANIZ ÖYLE ÖLÜR VE;NASIL ÖLÜRSENİZ ÖYLE DİRİLİRSİNİZ (HADİS)
Cennete giren hiçbir kimse yoktur ki bütün dünyaya sahip olacak olsa dahi tekrar dünyaya dönmeyi arzu etsin. (Hadis i Şeriİman edip makbul ve güzel işler yapanlar ise, işte onlar da cennetliktir. Hem de orada ebedi kalacaklardır. (Bakara Suresi 82)
DÜNYADA AMEL VAR HESAP YOK.AHİRETTE HESAP VAR AMEL YOK. HZ.ALİ (R.A.)
Cehennem gibi korkunç bir yeri bilip de ondan kaçınmak gerekirken gaflete dalmak kadar dehşet verici bir şey görmedim. Cennet gibi güzellikleri bulunan bir yeri bilip de ona girmek için can atmamak kadar da büyük bir gaflet görmedim. (Hadis-i Şerif)
KİMSEYİ HAKİR GÖRME..
SENİN KÜÇÜK GÖRDÜĞÜN ALLAH(C.C) KATINDA BÜYÜK OLABİLİR.ALLAHU TEALA VELİLERİNİ GİZLEDİĞİ GİBİGAZABINI DA GÜNAHKARLAR ARASINDA GİZLEMİŞTİR.ONUN İÇİN HİÇ BİR GÜNAHI KÜÇÜK GÖRME.BELKİ ALLAH'IN (C.C.) GAZABI SENİN KÜÇÜK GÖRDÜĞÜN GÜNAHTADIR.
...............
İBADETLERİ DE KÜÇÜMSEME BELKİ ALLAH'IN(C.C) RIZASI SENİN BENİMSEMEDİĞİN İBADETTEDİR.ZİRA ONUN RIZASI DA TAATLERİN İÇİNDE GİZLİDİR.BİR GÜZEL SÖZ, BİR LOKMA,HATTA İYİ BİR NİYET VE BUNLARA BENZER ŞEYLERİ DE KÜÇÜMSEME..
-
Cevap: kısa kısa
Rabbim razı olsun emegine saglık abi...
-
Cennete giren hiçbir kimse yoktur ki bütün dünyaya sahip olacak olsa dahi tekrar dünyaya dönmeyi arzu etsin. (Hadis i Şeriİman edip makbul ve güzel işler yapanlar ise, işte onlar da cennetliktir. Hem de orada ebedi kalacaklardır. (Bakara Suresi 82)
çok güzel paylaşım emeyine sağlık
-
ALLAH C.C cümlemizi Cennetinde ebedi kalan kullarından eylesin.
Güzel paylaşımdı kardeşim emeğine yüreğine sağlık teşekkürler.