EFENDİMİZ(S.A.V.) in gözyaşları
Bir gün Peygamber efendimiz Cebrail aleyhisselama Cehennemi sordu.
Cebrail aleyhisselam da uzun uzun Cehennemi anlatti. Peygamber efendimiz anlatilanlara dayanamayip bayıldı. Ayıldığında buyurdu ki:
- Ey Cebrail, böyle şiddetli, felaket yere benim ümmetim girecek mi?
- Evet. Ümmetinin büyük günah isliyenleri Cehenneme girecektir.
Bunun üzerine Peygamber efendimiz çok ağladi. Cebrail aleyhisselam da ağladi. Sonra odasina çekildi. Sadece namaz için dişari cikiyor bunun dışında kimseyle görüşmüyordu.
Peygamber efendimizin dişari cikmayısının ücüncü günü hazreti Ebu Bekir kapısının önüne gelerek.
- Resulullahı görmek mümkün mü? diye seslendi. Fakat, icerden bir cevap gelmeyince ağlıyarak kapıdan ayrıldı.
Sonra hazret-i Ömer gelip, ayni sekilde söyledi. Ona da cevap gelmeyince ağlıyarak oradan ayrıldı.
Sonra Selman-i Farisi hazretleri geldi. Ona da bir cevap verilmeyince, ağlıyarak hazret-i Alinin evine gidip durumu anlattı. Hazret-i Fatima hemen hane-i saadete koştu.
- Ey Allahin Resulü ben kızınız Fatima, dedi.
Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmis ümmeti için ağliyordu.
Hazreti Fatima, kapı acılıp içeri girince babasinin ağlamaktan yüzünün sarardıgını, avurtlarinin çökmüs oldugunu gördü.
- Babacigim size böyle ne oldu? diye sordu.
Peygamber efendimiz buyurdu ki:
- Ey Fatima, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarini anlattı. Ümmetimden büyük günah işleyenlerin Cehenneme atılacağını bildirdi, iste beni ağlatan kederlendiren budur.
Sonra Hazreti Fatima, ümmetinden günah işliyenlerin Cehenneme nasıl gireceklerini sordu. Peygamber efendimiz şöyle anlattı:
- Günahkarlar tutulup Cehenneme götürülürken, "Ya Muhammed" "Ya Muhammed" diye bağirarak giderler. Fakat, Cehenneme yaklaşıp Cehennem meleklerini görünce, bunu unuturlar.
Melekler:
- Sizler kimlersiniz, diye sorduklarinda
- Biz, kendilerine Kuran inmiş olanlardan ve Ramazanda oruç tutanlardaniz, derler.
Melekler de:
- Kurani kerim Muhammed aleyhisselamın ümmetine inmistir, derler.
Bunun üzerine Peygamber efendimizin ismini hatirlayip
- Bizler Muhammed aleyhisselam ümmetindeniz, derler.
Melekler de:
- Kuran ı kerimdeki ALLAHü tealaya asi olan kimselerin hallerini bildiren ayetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar.
Onlar da:
- Vardi fakat gaflete geldik, Seytana uyduk, derler.
Hallerine cok üzülürler. Meleklerden izin isteyip hallerine uzun zaman ağlarlar. Gözyaşlari kalmaz, gözlerinden kan akmaya başlar.
Sonra melekler onlara derler ki:
- Bu ağlamaniz bosunadir. Eger dünyada böyle ağlasaydınız faydası olurdu. Dünyada iken ALLAH korkusu ile ağlasaydınız simdi burada ağlamazdınız.
Sonra meleklere emir gelir:
- Atın onları Cehenneme..!!
Cevap: EFENDİMİZ(S.A.V.) in gözyaşları
emeğine sağlık acizkul abi rabbimin yolundan ve peygamber efendimizin sünnetinden ayırmasın inş
abi konuyu duzettim harf hatası vardı dua ile
"ALLAH C.C." razı olsun...
sana çok yük oldum,hakkını helal et..
teşekkür ederim....
dua ile...
abİ ne hakkimiz varkİ varsada helal olsun bÖyle gÜzel konulari bİzİmle paylaŞtiĞin İÇİn ben teŞekkÜr ederİm
Güzel bir paylaşım.
Allah (c.c) razı olsun..............