Hz. Ali (r.a.) öldürülecegine dair bilgiler
Ali'nin , Öldürüleceğine Dair Peygamberimizin Verdigi Habere Kesin Inanci
Fedale b. Ebu Fedale el-Ensari anlatıyor :
Babam Ebu Fedale ile - ki kendisi Bedir harbine katılan Sahabelerden idi - birlikte ağır hasta olan Ali (radiyallahu anh)'i ziyaret için Yenbu'a gittik. Babam, Ali'ye :
- Niye burda ikamet ediyorsun ? Ölecek olsan cenazende Cüheyne kabilesinin göçebelerinden başka kimse bulunmaz. Sıkıntılara katlan, Medine'ye var, şayet ölürsen cenazeni dostların kaldırır , namazını kılarlar, dedi.
Ali (radiyallahu anh) :
- Ben bu hastalığımdan ölecek değilim, çünkü Resulullah Efendimiz bana, idarenin başına geçip başımın kanıyla sakalım boyanmadıkça ölmeyeceğimi söylemiştim, dedi.
(Imam Ahmed, zevaid, Ibn Ebi Seybe, Bezzar, Ebu Nuaym, Beyhaki de, ed-Delail'de)
Ali (radiyallahu anh) anlatiyor :
- Irak'a gitmek üzere ayağımı üzengiye koymuştum ki Abdullah b. Selam (radiyallahu anh) yanıma geldi ve :
- Yolculuk nereye ? diye sordu.
- Irak'a . dedim.
- Dikkat et, Irak'a gidersen kılıcın keskin tarafi sana değecek (suikasta ugrayacaksin) , dedi.
Vallahi bu sözleri Abdullah söylemeden önce Resulullah'tan bizzat duymuştum "
(Humeydi, Bezzar,Ebu Ya'la, Ibn Hibban, Hakim vs..)
Muaviye b. Cerir el-Hadremi anlatiyor :
- Bir defasinda Ali (radiyallahu anh) süvarileri teftiş ederken Ibn Mülcem yanından geçti. Hz. Ali ona adını ve nesebini sordu. O, gerçek nesebini gizledi.
Hz. Ali :
- Yalan söylüyorsun ! dedi ve ona gerçek soyunu söyletince :
- Şimdi doğru söyledin. dedi ve ekledi :
- Resulullah bana, benim katlimin yahudiye benzediğini söylemişti. Sen ise tam yahudisin, haydi yoluna devam et !
(Ibn Adiyye, Ibn Asakir)
Abide anlatıyor : Ali (radiyallahu anh) Ibn Mülcem'i gördüğünde :
- Ben onun yaşamasını istiyorum, o ise beni öldürmek sevdasında.
Beni öldürdüğünde Murad kabilesinden (Hz. Ali'nin katili Ibn Mülcem'in mensup oldugu kabile) hangi dostun seni mazur görecektir ? anlamında bir şiir okurdu .
(Abdürrezzak, Ibn Sa'd, Veki de el-Gürer'de)
Kaynat : Hayatü's Sahabe / M.Y.Kandehlevi / sayfa 334
Cevap: Hz. Ali (r.a.) öldürülecegine dair bilgiler
ALLAH C.C. razı olsun.
ALLAH 'ım bizi şefaatlerinden mahrum bırakmasın .amin
dua ile....
teşekkür ederim Abilerim sağolun...