-
şehidim
gün kaldı aslanım. geliyosun en sonunda, bitiyor seninle hasretimiz, sen vatan beklemeye gittin ama yinede koydu bana sensizlik, duyuyorum oralarda çatışmalar bitmiyormuş. içim acıyor lan, hergün şehit haberi elimiz kalbimizde bekliyoruz. sen ise telefonda kollarında ölen arkadaşlarını ve onlara özentini anlatıyosun. sevdiğin yolunu gözlüyor aslanım, gelde yapalım şu allı şanlı düğününü. gel de millet düğün nasıl olurmuş sevenler nasıl kavuşurmuş görsün.
dün gece yatamadım! sesin sanki odada duyuluyor. sabah evine gittim ailenin ihtiyacını sormak için. herkesin içinde bi korku ama kimse dile getiremiyor. elimiz yüreğimizde. aradım operasyonda dediler. şafak 23 e düşmüş dönüş tarihi belli olmayan operasyonlardasın.
mahalledeyim, herzamanki köşemizde, asker arabası geliyor bütün asaletiyle, ama bütün yüzler asık, komutan indi arabadan o köşeye yığıldım kaldım. mehmet şehit oldu dediler, şehadet şerbetinden içti dediler, çatışmada korkusuzca çarpıştı ama kendi şehit oldu dediler, o mutlu yuvanız bir anda hüzün ve evlat acısıyla yıkıldı.
Yoksun yani sen şimdi, gelmiyecekmisin mahallemize, düğününü yapamdan toprağamı verecez seni, offf mehmet yaktın içimi, şimdi ben kime derdimi anlatacam, kimi kızdıracam, kime güvenip sevdiğim kızı anlatacam, çocukluktan beri ayrılmadık ki senle, kalan ömrümü sensiz nasıl geçirecem.
tabutun içinde bütün asaletinle geliyosun, bayrak tabutunu kaplamış, herkesin gözü yaşlı. yarin perişan annen perişan çocuklar bile ağlıyor mehmedim'e dokunamadım ben tabutuna, bakamadım yüzüne, öylece köşede kaldım cesaretim yoktu seni öyle tabutta görmeye. sende işte kollarında ölen arkadaşların gibi sende şehit oldun işte. toprağa verdik gencecik bedenini, ama hatrın ve hatıran hiç unutulmuyacak
son mektubun geldi banada yazmışsın.
"kardeşim 23 günüm kaldı bu son operasyonum belkide ama ilk defa içimde bi tuhaflık var. komutanlar istersen gelme dediler ama gitmem lazım. yarın çıkıyoruz operasyona. içim bi acayip korku değil ama garip bir duygu. dün rüya gördüm senin elinde bayrak bana bakıyodun. kollarımda şehit olan arkadaşlarımı hiç unutamıyorum. bende şehit olsam kıyametmi kopar. olur ha gelemezsem. ailem sana emanet kendine iyi bak kardeşim." diye yazmışsın. emenatin başım gözüm üstüne mehmedim
şehidim, sen bende hiç bitmeyeceksin. vatan sağolsun be aslanım şehit olsak kıyametmi kopar...
rutbil
30.04.2008