-
Hu (O) -cc.-
Hu (O) -cc.-
Hamd, alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
O Allah... O'ndan gayrı ilah yok! O'nun yed-i kudreti, varlık ve yokluğu içine alır. O'nun bir misli veya ortağı yoktur. O, hiçbir şeye muhtaç değildir. O, ne doğurmuştur ne de doğurulmuştur. O'nun eşi, benzeri veya dengi yoktur.
Herhangi bir kimse, herhangi bir şekilde, herhangi bir yerde, herhangi bir kimseyi veya herhangi bir nesneyi övse, bu övgü Allah'adır. Öven kimse, bu hakikati bilsin ya da bilmesin... Övgü ancak Allah'ındır.
O Allah... O'ndan başka ilah yok! O dilediğini, dilediği şekilde, dilediği zamanda yoktan var eder veya yok eder. Müşahede ettiğimiz bu muhteşem nizamı yaratan O'dur. O, ezeli ve ebedidir. Kalplerin künhünü bilendir. Bize, bizden daha yakındır. Bu yazının yazıldığı anda ve bu yazının okunduğu anda, yazanı ve okuyanı en iyi bilen O'dur. Ağaçlardaki yaprakları ve okyanuslardaki dalgaları hareket ettiren kudret O'nundur.
O'nun kudreti, var olan ve olmayan her şeyi içine alır. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun kudretiyle varlığını devam ettirirler. Güneş, O'nun emriyle doğar yeryüzüne ve O'nun izniyle batar. Mevsimler ve iklimler, O'nun kudretiyle varlıklarını devam ettirebilirler. Bulutlar, O'nun bildirdiği yöne doğru yüzerler. Dağlar, O'nun izniyle yeryüzünü tutarlar.
Melekler, O'nun izniyle yeryüzüne inerler ve yine semaya yükselirler. Yaratan ve yarattığı kullarını envai nimetleriyle besleyen ancak O'dur. Sonsuz kudretiyle bizleri yaşama bağlayan da O'dur. Nerede ve hangi ahvalde olursak olalım, bizleri gören ve duyan O'dur. Gizlinin gizlisini bilen ve dilediği kullarına bildiren de ancak O'dur.
Ceza gününün sahibidir O. Zihinlerde tasavvur edilen tanrı tevhiminden uzaktır O. Cehaleti nefslerine huy edinmiş, alim geçinen sefihlerin uydurageldikleri her türlü noksanlıktan münezzehtir O. Ve gücüne karşı asla durulamayandır O...
O Allah... Dünya ve ukbanın eşsiz Padişahı'nı (sallallahu aleyhi vesellem), hak din olan İslam üzere yeryüzüne mucizelerle gönderendir. Her dilde ve gönülde övgünün gerçek sahibi O'dur. O'nun mülkü yerleri ve gökleri sarmıştır. O'nun apaçık delillerle gönderdiği enbiyaya tabi olanlar, hakiki ve sonsuz saadete namzet olmuşlardır.
Sonu gelmeyen nimetleri olan, alemlerin Rabbi Allah'a şükredelim. Şeytanın ve nefs-i emmarenin şerrinden O'na sığınalım. O'nun bizlere ihsan eylediği en büyük nimet olan İslam'a ve onun yüce Tebliğcisi'nin (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetine sahip çıkalım. Allah buyuruyor ki;
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar. Kur'an, 47/7.
-
Cevap: Hu (O) -cc.-
ALLAH c.c. razı olsun ablacım emeğine sağlık...selam ve dua ile...
-
Cevap: Hu (O) -cc.-
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.
Allah-u Zülcelal razı olsun.